peka1a' Alıntı:
yani öyle olursa da böyle olmuş , yok öyle yok böyle !
benim istediğim cevap bu değildi . yani kimsenin isteyebileceği bi cevap değil bu .
elbet olay bireylerdedir ama polislik genel itibariyle ,
işim yok hadi bari polis olayım zihniyetiyle olduğu için ,
emin ol bunu kimse düzeltemez .
bu köklü bir sistem gereksinimiyle olur .
madem iş yok polis olmak var i herhangi birinin yapabileceği bir meslek demek ki
Bu konunun başından beri, polislik mesleğinin abartılmamasını, sonuçta kişinin hür iradesiyle seçtiği bir meslek olduğunu yazıyorum.
Ancak bu kadar aşağılayıcı bir ifade kullanmadım.
En azından dediğiniz gibi olsa bile, sonuçta bir meslek sahibi olmuş bir insan var karşımızda. Seversiniz, sevmezsiniz, eleştirirsiniz elbette, diğer tüm meslekleri eleştirbileceğimiz gibi, ancak bir gerçeği unutmamakta yarar var; Polis Teşkilatı gerekli bir teşkilattır, varolan bir teşkilattır, günümüze kadar yapılan hatalı uygulamalar vardır, zaten bunu bu sayfalarda polis arkadaşlarda dile getirmişlerdir, ve yeni bir dönemin başladığını bizlerle paylaşmışlardır.
Meslekler çok özel yetenek istemedikleri takdirde herkesin azim ve sabırla başarabileceği olgulardır.
Önemli olan bağlı bulunduğun meslek grubunda, araştırmacı ve yeniliklere açık olmak, gelişmeleri takip etmek ve meslekte yükselebilmek için kişisel gelişimi ön planda tutarak, toplum gelşişimine katkıda bulunmak değil midir?
O nedenle ben hiç bir mesleği "herhangi birinin yapabileceği bir meslek" olarak tanımlamaktan kaçınırım.
Hiç bir mesleği, "herhangi bir kişi" yapamaz, kendini geliştiremediği sürece.
Çok basit olarak görünen tezgahtarlığı bile. Bir mağazaya sürekli gitmenize neden olabilecek tezgahtarlar varken, bir başka mağazaya adım atmamanızın nedeni olacak tezgahtarlarda vardır.