egeli_muh' Alıntı:
gerçekten zor bi meslek ... seçmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem;
1. bayrmı unutun
2. ailenizi unutun(kısmi olarak)
3. dini ve milli bayramları tam yapmayı unutun
4. kendinize zaman ayırmayı unutun
ama bir o kadar da güzel tarafları var bunuda eklemden geçemeyeceğim. insanların sıradan baktığı kişilerde siz daha farklı şeyler bulabiliyorsunuz insan sentezi mükemmel noktaya ulaşıyor belli bir zaman sonra keyif veriyor...
bi,razcıkta sosyalitesi bol diyelim..
Bunları unutan farklı mesleklerde çalışan arkadaşlarımızda var; bankacılar örneğin.
Ve her mesleğin keyifli yanlarının da olduğu muhakkak.
Ancak polislik zaten kişinin istemiyle seçilen bir meslek, ve zorlukları gerçekten belli. Ancak bu zorlukları bilerek bu mesleği özellikle seçmişse bir kişi, zaten mesleğinden keyif alacaktır.
Ve bu keyif sonucunda, her meslek dalı için yapılan eleştiriler, kendileri içinde yapılınca asla kabul etmeyecektir, çünkü isteyerek seçmiştir mesleğini.
Geçen günkü yorumumda, sizinde değindiğiniz gibi, eskiden yapılan bariz hataların artık düzeltildiğine mutlu olduğumu belirtmiştim.
Thunder'ın dediği gibi bizim ülkemizde polis olmak gerçekten yürek isteyen bir iş!
Zorluklarını anlamamak için çok katı bakışlı olmak gerek, haklısınız elbette. Ve polislerde nihayetinde insan, duyguları, tepkileri olan insan. Üstelik zor bir meslek olmasına karşın, geçim standartlarıda çok tatmin edici değil sanırım?
Ben yine ilk dileğinmi yineliyorum; yeni kuşakların, artık eski hatalara düşmeyen, yepyeni bir anlayışla yeniden teşkilatlandırılan polis arkadaşlarımızla iyiniyetli ilişkiler içinde sorunların beraberce üstesinden gelmeleridir.