evet haklısız,her ikisi de yerine göre farklı sonuçlar doğurur.o halde,bence şöyle diyebiliriz: içinde bulunduğu durumda duygusal mı yoksa akılcı mı davranması gerektiğini BİLEN insan başarılıdır.haksız mıyım? eğer sadece iş hayatı için ele alırsak,bu durum profesyonelliğin gereklerinden biridir.
evet öyle... aslına bakarsanız bu konu renk ve zevkleri tartışmamız kadar saçma yani sonuçsuz... netice de karar almayı etkileyen kişiliğimiz, yaşam tarzımız vs.. eee bunlarda bizi birbirimizden ayıran en önemli özelliğimiz.dolayısıyla aynı şartlar altında dahi olsalar aynı mantıkla karar verseler dahi farklı sonuçlara gebe kalır insanlar. neticede ben benim, sen sensin. ’’mantıktır başarıyı getiren’’ ’’duygusallıktır başarıyı getiren’’ cümleleri yanlış kanılar oluyor neticide... 8)
bence rasyonel insanlar daha başarılıdır çünkü iradeyi duyguların eline deil duyguları iradenin eline vermek gerekir her zaman için mantıklı olmak daha ii
ben bugüne kadar nedense hiç beceremedim duygularımı 2. planda tutmayı.ama tüm bunlara rağmen yaptığım şeylerden ve verdiğim kararlardan pişman olmadım neyse ki bazen mantığımı öne geçirmeyi öğrenmeliyim diyorum ama yine de 6. 7. 8.... hislerime güvendiğim için onlar ağır basıyorlar
”başarılı insan” tanımına uyan birini tanıma fırsatı buldum birkaç yıl önce.onu örnek almaya ve örnek göstermeye başladım.o benim ilk işimin sahibi,ilk patronumdu.hayatıyla ilgili çok şey okudum ve kendisinden de dinledim.vakit bulabildiğim en kısa zamanda sizlerle de paylaşmayı düşünüyorum.
Bence fazla duygusal insanlar başarılı olamıyorlar :’( rasyoneller daha başarılı gözüküyor :-\ AMA bence en iyisi biraz duygusallık biraz rasyonellik.SİZCE???????????
duygusal kişiliğe sahip insanlarda hayal gücü daha fazla olduğu için yaratıcılıkta önplana çıkıyor bu yüzden insanlar kabullenmese dahi bence bir adım öndeler duygusal insanlar
farklı bir açıdan bakıp,yeni bir yorum getirdiğiniz için teşekkürler.gerçekten doğru bir yaklaşım,hayal gücü ve yaratıcılık insanı farklı kılan özelliklerdir.ama bu özelliğinizi kullanabiliyorsanız işte o zaman başarılı olabilirsiniz.yerine göre kıskançlık mı,kompleks mi yoksa değişime ve yeniliklere açık olmamaktan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu ülkede bu özelliğinizi içinizden geldiği gibi kullanamıyorsunuz maalesef
duygularla hareket etmek insanı çabuk yıpratıyor rasyonel olmak her yerde her zaman daha iyidir tabiki duyguları da tamamen yok etmemek lazım ancak hangisi daha çok olsun derseniz rasyonellik derim
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.