Sizce duygusal insanlar mı,yoksa rasyonel insanlar mı daha başarılıdır? Neden?

• Konbuyu başlatan Maximus
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Maximus tarafından oluşturulan Sizce duygusal insanlar mı,yoksa rasyonel insanlar mı daha başarılıdır? Neden? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12,552 kez görüntülenmiş, 46 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Sizce duygusal insanlar mı,yoksa rasyonel insanlar mı daha başarılıdır? Neden?
Konbuyu başlatan Maximus
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan longcoming
E

Emine düzgün

Kullanıcı
17 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
yerine göre  duygular başarı getirirken yerine göre de rasyonellik başarı getiriyor. Karşılaştırma yapmak doğru olmasa gerek....

D

DonJuan

Duygusal zekanın her zaman daha çok işleri başarabileceğini denedim ve daha çok şahit oldum .
güzel bir paylaşım konusu .

teşekkürler .

M

MENEKŞE1

Kullanıcı
22 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
GİRESUN
yüreğimin onaylamdını zaten mantığımda onaylamaz

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Cevap veriyorum. hmmmmmmmmmm d hiç biri.
Dip not:bu konu silinen mesajlardan geri gelmiş sanırım. Konu başlığındaki sembolün değişmesi lazım.
Teşekkür ederim.

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Bize her ikisi de verilmiş:Duygu,mantık.
Analamadığım bunları müttefik olarak düşünmek yerine neden birbirine düşman olarak yorumladığımız.
Duygusal Zeka terimini ortaya atan Goloman,artık insanların hayatta kalp ile aklın el ele tutuşup birlikte yürümeleri gerektiğini anladığını yazıyor kitaplarında.
Bu işin uzmanlarına sorarsanız da duygu ve mantığın çakışması derler.

S

spiritualsigns

Son yıllarda IQ nun başarı üzerindeki etkisinin EQ nun çok çok gerilerinde kaldığına tanık olduk... ve insan duygularının ne kadar güçlü bir etkisinin olduğunu biliyoruz günümüzde...  Kontrollü duygu ve çoklu zeka gibi bir kavramın artık dilimize yapıştığı bir dönemde rasyonel zekanın önemi tartışılır hale geldi...

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Son yıllarda IQ nun başarı üzerindeki etkisinin EQ nun çok çok gerilerinde kaldığına tanık olduk... ve insan duygularının ne kadar güçlü bir etkisinin olduğunu biliyoruz günümüzde...  Kontrollü duygu ve çoklu zeka gibi bir kavramın artık dilimize yapıştığı bir dönemde rasyonel zekanın önemi tartışılır hale geldi...
Duygusal zeka kavramını ortaya atan Goloman bile,duygu ile mantığın;akıl ile kalbin el ele tutuşması der kitabında.
İlgilenen arkadaşlar Goloman'ın kitaplarına bakabilirler.Burada kişisel görüşümü değil(Her ne kadar ben de böyle düşünsem de)bizzat duygusal zeka kavramını ilk ortaya atmış olan yazarın görüşünü aktardığımı da not etmek isterim.