Sanatta sınır olmalı mı?

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sanat kategorisinde syn tarafından oluşturulan Sanatta sınır olmalı mı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,162 kez görüntülenmiş, 28 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sanat
Konu Başlığı Sanatta sınır olmalı mı?
Konbuyu başlatan syn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan longcoming

Sanatta sınır olmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    22
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aynı anda yolladık mesajları Haruncum. :)
Açıklaman zaten benim soruma yanıt olmuş.
Teşekkür ederim.
Ancak, ben bu yazdıklarını kabul etsem de, insanların savunma mekanizmalarını harekete geçirebildiği, tartışma ortamı yaratarak asgari doğruları ortaya çıkarmayı hedeflediği için sınır olmamalıdır diyorum.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Örneğin Hz. Muhammedin karikatürünün çizilmesi ya da Atatürk hakkında yalan dolan bilgiler içeren belgesel çekilmesi.
Sanırım biraz farklı yönlerden ele alıyoruz konuyu.
Burada sınır derken kişinin haklarından bahsedilmiyor ki o hakları tartışmanın bir anlamı yok zaten, orada herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Sınır derken belli bir yerde kalsın, insanlar fazla düşünmeye zorlanmasın..

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
dideM' Alıntı:
Örneğin Hz. Muhammedin karikatürünün çizilmesi ya da Atatürk hakkında yalan dolan bilgiler içeren belgesel çekilmesi.
Sanırım biraz farklı yönlerden ele alıyoruz konuyu.
Burada sınır derken kişinin haklarından bahsedilmiyor ki o hakları tartışmanın bir anlamı yok zaten, orada herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Sınır derken belli bir yerde kalsın, insanlar fazla düşünmeye zorlanmasın..
Zaten, kişilik haklarını gözetmek düşünülecek olsa, sanat olur muydu? Birde bu açıdan düşünelim.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
maxMESA' Alıntı:
Bence burdaki sınır kelimesi çok genel olduğu için karışıyor biraz. Ne anlamda sorulduğunu bilebilseydik :)
İşte bu.
Takıldığım noktaya sonunda sende geldin Harun. :)

M

MEDİHA1

Kullanıcı
10 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
olmamalı... hayal gücü olmadan sanat olmaz. hayal gücünün de sınırı olmaz... :)

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
MEDİHA' Alıntı:
olmamalı... hayal gücü olmadan sanat olmaz. hayal gücünün de sınırı olmaz... :)
Ben de böyle düşünüyorum. :)
Tabi ki yalnızca bir durumda: Sanat, ''Sanat''lıktan çıkmadığında.

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Burada pek çok kavram birbirine karışmış gibi geliyor.

Sınır,konu için çok göreceli bir kavram olmuş.
Sanatın ne olduğu açık,fakat sanatta sınır ne demektir,neyi ifade eder bunun üzerinde durmak gerekir.

Sanat deyince,yaratıcılıktan bahsetmek gerekir;yaratmaktan,yaratma cesaretinden.
Çünkü sanat olmayanı ortaya koymaktır.
Özgün,yeni bir şey ortaya koyabilmektir.

Eğer bu sınırdan kasıt,sanatçının yaratma cesaretini  ortadan kaldırmak ise,zaten geride de sanat adına pek birşey kalmaz.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne.
Diğer yüzünde de özgürlük kavramı var.
Sanatın sınırlanmaması gerektiği,sanatçının her konuda özgür olduğu anlamına gelmez.

Zaten özgürlük de bu değildir.(Özgürlük bir diğerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter.)

Sanırım sanatçılar da bu hassasiyete zaten sahiptirler.