Sanal alem size neler öğretti?

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Sanal alem size neler öğretti? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,576 kez görüntülenmiş, 46 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Sanal alem size neler öğretti?
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
D

DonJuan

Sanal alem yalan alem hocam .
ben bunu bilirim bunu derim .

yalnız konularda , sanal kimlikle karıştırılıp daha çok rumuz üzerinde durulduğu dikkatimi çekti .
nedir insanların nicklerle alıp veremediği ?

velhasıl kelam herkes kurmak istediği boyutta bir çerceve kazandırmak istiyor .
yine de sanal da olsa en önemli şey ; dürüstlük .

teşekkürler .

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
DonJuan' Alıntı:
Sanal alem yalan alem hocam .
ben bunu bilirim bunu derim .

yalnız konularda , sanal kimlikle karıştırılıp daha çok rumuz üzerinde durulduğu dikkatimi çekti .

velhasıl kelam herkes kurmak istediği boyutta bir çerceve kazandırmak istiyor .
yine de sanal da olsa en önemli şey ; dürüstlük .

teşekkürler .
Dürüstlük anlayışı herkesin farklı olduğundan böyle düşündüğünüzü düşünüyorum çünkü daha doğrusu bana göre nick önemli, çünkü kişiler bir takım nickler kullanırken ya kendilerini ifade eden, yada olmak istedikleri ama olamadıkları yada oldukları isimleri/nickleri/rumuzları kullanmaktalar. Buda bir çok şeyi ifade etmekte
Fazla bir sanal alem geçmişim yok ama interneti çok sık kullanırım, diğer aynı şeyleri yazmak istemem daha önce düşüncelerimi paylaştığımdan.
Yapılan yorumlrı okuyunca burada veya çevremde konu olduğunda konuştuğumuzda hep şunu fark ediyorum; sanal alem diye bir çok şey dikkate alınmıyor oysaki burada yazan benim, nickim farklı olsa bile neden sahte yazımlara başvurayım ki/başvuralım ki?

D

DonJuan

Sahte yazılımdan kastınız nedir ki ?
Yani dediğim gibi ha isim olmuş , ha nick ; insan kendini aktarabiliyorsa bundan daha güzel bişey var mıdır ?

boş bir kelime oyunudur nickler .
burada bi şans verilmiş kendi adını seçmek üzere .
sadece öyle düşün .
Gülşah değil de ne biliyim isminin Gamze olduğu .
aynen böyle .

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
DonJuan' Alıntı:
Sahte yazılımdan kastınız nedir ki ?
Sahte yazılımdan kastım; bazen öyle yazılar okuyoruz ki sırf sanal alem nasıl olsa diyerek yazılıyor, paylaşılıyor yazılar( baz olarak sadece sitemizi almıyorum)kimse tanımıyor ya bizi,istediğimizi (olanıda olmayanı da) yazabiliriz gibi düşünülmekte.
Şu anlaşılmasın yalnız; elbette başkasına saygısızlık yapmadıktan sonra yazabiliriz ama olmayan, yada sergilemediğimiz, sergilemeyeceğimiz bir davranışı, düşünceyi sırf "sanal ortam" diye düşünerek aktarmak...
bana ters gelen bu. oysaki biz yine biziz, dürüstlük burada başlıyor kendimce :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
DonJuan' Alıntı:
Bu sorunun asıl muhatabı benim sanırım, çünkü sonradan almış olduğunuz Don Juan rumuzu hakkında konuşmuştuk epeyce, hatta bana özel mesajla, aslında çok iyi tanıdığım bu kişiliğin kim olduğunu anlatan uzun bir açıklama göndermişsiniz, teşekkür ederim.

Şimdi konuyu üzerime alınarak bende yanıt hakkımı kullanayım, bu tamamen kişisel görüşümdür, hiç kimseyi bağlamaz ve bu konuda bağlayıcı olmamalıdır da.

Bir insanı ilk tanıdığımız zaman, henüz düşüncelerini bilmediğimiz, karakter ve kişilik yapısını tanımadığımız kişi hakkında bize ipuçları veren bazı özellikleri ile önyargılarımız oluşur.
Sanal dünyada ise bu önyargı oluşması sanırım hiç tanımadığımız kişinin rumuzu ile başlamaktadır.
Bu bir seçimdir, ve hiç kimse sevmediği, nefret ettiği birisinin, bir durumun  adını almaz.
Ay ışığından hazeden kişi, kendisine rumuz seçerken; "günbatımı, ayışığı" tarzı seçimlerde bulunur genellikle, ya da ajan filmlerinden etkilenen bir kişinin kendisine "Spy", "Bond" tarzı rumuzlar seçmesi örneğini verebilirim ve bu liste uzar gider.
Yani kişi hakkında ilk izlenimimiz, kullanıcı adının bize çağrıştırdığıdır.

Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Nick konusunu okuyunca aklıma geldi.
Aborijinlerde bilinç ve farkındalık değiştikçe
kendilerine yeni bilinçlerine uygun isimler seçme geleneği vardı.
Bu ilk okuduğum andan beri çok hoşuma gitmişti :)
Kendi ismini seçmek,zaman zaman değiştirmek fikri çok hoş.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Evet Aborjinler kitabunda ki bu bölüm çok şey anlatıyordu, kişiler, kişilkler üzerine.
Konu dışına sapmak istemem ama bende bir şeyler daha eklemek istiyorum ve yazacağım şey daha çok okuduğum yorumlar üzerine aklıma gelenler. :)
Aslında bir isim hem herşey, hem hiçbirşeydir.
Bazı isimler/nickler vardır, tam sizin yaşamınızı, felsefenizi tanımlar ama buradaki asıl amaç, isim veya nicten çok "sanal alem" dediğimiz ortamda paylaşılanlar...
:)

D

DonJuan

Zynep' Alıntı:
DonJuan' Alıntı:
Bu sorunun asıl muhatabı benim sanırım, çünkü sonradan almış olduğunuz Don Juan rumuzu hakkında konuşmuştuk epeyce, hatta bana özel mesajla, aslında çok iyi tanıdığım bu kişiliğin kim olduğunu anlatan uzun bir açıklama göndermişsiniz, teşekkür ederim.

Şimdi konuyu üzerime alınarak bende yanıt hakkımı kullanayım, bu tamamen kişisel görüşümdür, hiç kimseyi bağlamaz ve bu konuda bağlayıcı olmamalıdır da.

Bir insanı ilk tanıdığımız zaman, henüz düşüncelerini bilmediğimiz, karakter ve kişilik yapısını tanımadığımız kişi hakkında bize ipuçları veren bazı özellikleri ile önyargılarımız oluşur.
Sanal dünyada ise bu önyargı oluşması sanırım hiç tanımadığımız kişinin rumuzu ile başlamaktadır.
Bu bir seçimdir, ve hiç kimse sevmediği, nefret ettiği birisinin, bir durumun  adını almaz.
Ay ışığından hazeden kişi, kendisine rumuz seçerken; "günbatımı, ayışığı" tarzı seçimlerde bulunur genellikle, ya da ajan filmlerinden etkilenen bir kişinin kendisine "Spy", "Bond" tarzı rumuzlar seçmesi örneğini verebilirim ve bu liste uzar gider.
Yani kişi hakkında ilk izlenimimiz, kullanıcı adının bize çağrıştırdığıdır.

peki Peka1a hakkınızda ki görüşünüz neydi Zynep Hanım ?

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
DonJuan' Alıntı:
peki Peka1a hakkınızda ki görüşünüz neydi Zynep Hanım ?
Hemen yanıt veriyorum;
1 harfini ben de L olarak okudum, ama o 1'di ve ilginçlik adına yapılmış bir işaretti. Ve biraz da yaratıcılık.
Sadece rumuzunu çağrıştırdıkları elbette bunlar, daha sonraları sizi tanıdım, ve bana sorarsanız, dürüst yanıt vereyim; ilk nickiniz ve yorumlarınız daha çok bağdaşıyordu.

D

DonJuan

hımmm , nick ve yorumların bağlantılıydı demek .
valla ben hala peka1ayımda aynı zamanda .

değişen sadece bir kaç yazı "karakteri".

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
DonJuan' Alıntı:
hımmm , nick ve yorumların bağlantılıydı demek .
valla ben hala peka1ayımda aynı zamanda .

değişen sadece bir kaç yazı "karakteri".
Zaten kimlik saklamak zordur aslında.
Ama bir de aldığın rumuza uygun davranma tarzı düşünceler vardır, ama uzun süreli olamazlar, illa ki bir yerde açık verilir.:)

D

DonJuan

Açık vereceğimi düşündüğüm veya yapmacık bir tarzım yok :)
umarım bu verdiğiniz nacizane cümleler yerlerini buluyor , ama yeri ben değilim .

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
DonJuan' Alıntı:
Açık vereceğimi düşündüğüm veya yapmacık bir tarzım yok :)
umarım bu verdiğiniz nacizane cümleler yerlerini buluyor , ama yeri ben değilim .
Ben sizi hedef almadım, tüm söylemlerim genellemedir zaten. :)

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Genel kültür (özellikle) , Müzikal ve Teknik bilgi , Yeni insanlarla tanışma fırsatı , Bilim.. Sayısız yararı oldu..
Zararıysa , zamanımın büyük bir bölümünü götürmesi..

B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Sanal alem güzel bir konu;)  getiri ve götürü meselesine gelince herşeyde olduğu gibi burda da herşey kendi elimizde; elinizin altında sınırlanamayacak derecede bilgiler var, yani dünya iki parmağınızın ucunda; iyiyi seçmekte, kötüyü seçmekte sizin elinizde, vaktinizi yararlı geçirmek ya da boş işlerle uğraşmak hepsi mümkün seçim size kalmış artık :)
bunların hepsi güzel de sanal aleme dalınca gerçek alemi de unutmamak gerekir herşeyi dozunda yapmalı yani nick meselesine gelince genelde insanlar olmak istedikleri kelimeyi yazarak belkide olma yolunda ilk adımı atmış olabilirler öyle değil mi illa kötüyü iyi gösterme olarak değilde kötüyü iyileştirmeye başlama diye de düşünebiliriz yani.......... :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Geçen gün başıma gelen bir olayı paylaşmak isterim bu konu başlığı altında;
Bir arkadaş bana dedi ki; kendisiyle tanışıklığımız sanal boyuttadır diye açıklayayım önce, "senin hakkında arkandan konuşulanları duysan bilsen..." diye söz başladı ve aralarında reelde tanışıklığımız olan kişileride bu "arkamdan laf edenler"e dahil etti sanırım,  bu söze; "ben buradayım, ne hakkımda atıp tutandan korkarım, ne de bunlara önem veririm!" diye yanıt vererek konuyu kapattım.
Ama ilgimi çeken şey;
Dedikodu!
Bana bunu aktaran kişiye sormak isterdim; "Kardeşim sen neden benim hakkımda yapılan yorumlara "susun" deyip geçmiyorsun? Benim olduğum yer belli. Savunmak amacıyla bile olsa, hakkımda konuşanı bana yönlendir, gereken yanıtı ben vereyim."

Ben yapmadım mı dedikodu?
Elbette yaptım, bazen akıl sormak, bazen hoşlanmadığım/hoşlandığım bir davranışı paylaşmak vs vs...
Ama buraya bu satırları yazmadan önce, hemen hemen tüm notlarımı inceledim, ve gerçekten kimsenin yüzüne karşı yazmadığım pek bir şey kalmamış.
Sevinenler, küsenler, tarzımı eleştirenler olmuş elbette, ama tersi davransam kendime ihanet olmaz mı?
Gerçek yaşamda, öfke nöbetlerine kapılabiliriz, aynı şekilde mutluluktan havaya uçtuğumuz anlar olabilir, en yakınımızdaki kişilerle bunu paylaşırız ve bu normal gelir.
Ama sanırım sanalda bu konu lüks!
Söylenen her sözcük aynı tonlamayla, vurgulamayla okunduğu için yanlış anlaşılması çok olası.
Hayatımda küfretmem, asla rencide edici sözcükler kullanmam, ve kullandığım bir iki sözcük ne yazık dilime yerleşmiş, hoş bir söz olmasada "salak" sözcüğü örneğin.
Yaşamı benimle paylaşan kişiler bu sözcüğü nerede, kime, ne zaman ve nasıl bir yüz ifadesi ile kullandığımı bildikleri için ne alınırlar ne de bu sözü hakaret kabul ederler! Ama iş bu sözcüğü burada yazıyla kullanmaya gelince, "terbiyesiz" kabul ediliyorsunuz.
Galiba sanalda anlaşmak, reelde anlaşmaktan çok daha zor!

M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sanal alemde öğrendiğim tek şey ''gerçek dışı'' safına giren herşeydi!

Tabi bunu birçok şeyde yargılamam yanlış olur,bunun olmadığı yerlerde vardı o da gerçekten yazılarını,yorumlarını kendini takip ettiğim insanlar bir bakıma kişilerin sanal alemde yazılarından kişiliğini çözdüm ve bu kanıda az çok güvendiğim ve inandığım insanlarda oldu,hakkını yemek istemem onlarında...

Birde şunu öğrendim belki bu birçok kişi basit olabilir ama benim için  çok önemli ' forumlar yüzünden birçok hevesimi yitirdim yani öğrenmek istediğim şeyler dışında karşıma başka yeni bilgiler ve zamanla bu tür çok şey bendeki hevesi,azmi,hırsı zaman zaman aldı götürdü...Biraz üstü kapalı bir açıklama oldu bunu şimdi açıklayabileceğimi düşünmediğim için sadece bu kadarını demekle yitindim..

Kısacası sanal alem bir bakıma iyi bir bakıma çoğunlukla benim için kötü oldu...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Öğrendiklerinizi sınayın bakalım,gerçek hayatta özellikle insana dair olanlarını.
Bakalım karşınıza nasıl bir insan profili çıkıcak.
Yada çıkıcakmı ? Çıkması muhtemelmi?
Neyse...
Ben bana öğrettiklerini yazmıştım zaten ama bir üstteki arkadaşın yorumu fena değil.
Gayet hoştu teşekkürler.