Güzel konu perim.
Öncelikle öğrendiğimi yazayım, aslında gerçek olan sanal! Ve bizim gerçek dediğimiz yaşam tartışılır.
İnsanlar sanalda, (sitemizi kesinlikle hariç tutuyorum) gerçekte olamadıkları ama olmak istedikleri kişiliğe bürünme lüksüne sahip!
En basit örnek, kullanıcı rumuzları; diyelim zayıf, çelimsiz bir kişi... "çelik" diye bir kullanıcı rumuzu alıyor ve olmak istediği kişinin, en azından fiziki özelliklerine sahip oluyor.
Ya da, fiziki özellikleri aslında çok farklı bir hanım, kendisine "harika" diye bir rumuz seçiyor ve o kişiliğe bürünüyor.
Yani olmak istediğini olmak...
Yani sanalda kendisini olmak istediği kişi olarak lanse etmek.
Ve rumuzların gölgesinde, olmak istediğin ama olmadığın kişiyi oynamak, ve kaçınılmaz son; tıkanma! Yani gerçekle yüzyüze kalma...
Çok kişi tanıdım sanalda, ve reele taşıdım, çok hayalkırıklığı yaşadığım gibi, kendisini "neyse o" olarak tanıtan kişilerle beraberliğimiz halen sürmekte.
Gerçekten çok iyi analiz edebilme yeteneği şart sanırım.
Bir kaç kez yanıldım.
Benim hakkımda yanlışa düşenlere gerçekten çok sert olur yanıtım, bende saklı kalsın, kaldı da!
Beni yanıltanları sonradan gözlemledim, ve üzülmedim. Kendilerini sanal dünyada ispat etme çabasında, ve sabahtan akşama kesintisiz tüm dünyasını buraya koşullandırmış kişilerdi ve gerçeklerle yüzleşmeye, artık sanal profesyoneli oldukları için; kelimeleri çok güçlü seçerler, tahammül edemeyen kişilerdi, ve benim kendilerini bırakın reele taşımama, sanal dünyamda benimle olmayı haketmeyecek basitlikteydiler, sildim.
Basit ifadem biraz rencide edici, özür dilerim ama böyle valla...