Mustang' Alıntı:
Bu yazıya verilen cevapları dikkatle okudum kimi pozitif düşünmek için çaba harcarken kimide onların tezini çürütmek için çaba harcıyor .
Kimse sizi illaki pozitif olun diye zorlamıyor öneride bulunuyor.
Ben size kendimden örnek vereyim bundan üç yıl önce hiç anlaşamamıza rağmen kayınvalidemle birlikte yaşamaya başladık.yıllardır zaten hiç anlaşamadık ve onunla ilgili tek iyi anım bile yok .Ben önce geçmişe sünger çekerek olaya başladım, bir iki ay sesiz geçti ancak huylu huyundan vazgeçmedi.Kadını mutlu etmek imkansız ne yaparsanız yapın bir kusur buluyor.Benim sorunlarım başladı kendimi köşeye sıkışmış gibi hissettim.Benim içimde geçmişin fırtınalarıda kopmaya başladı ve antidepresanlara başladım .
Canım kızım bu ara bana bilgisayar kullanmayı öğretti ve kendimle yolculuğum başladı.Ben zaten bildiğim dediğim ancak uygulamadığım bir çok olayı denemeye başladım kendimi sevmeyi öğrendim ve kendimin farkına vardım.Ben olayların etkisinden kurtulmak için kaçış olarak uyumayı tercih ederim yani kafamı yastığıma gömerim.
Artık kafamı yastığıma gömüyorum.
Sorun ayı şekilde devam ediyor ancak benben iki yıldır yönümü başka yer çevirdiğim için bana etkis çok az oluyor.Ben mutlu olunca eşim ve çocuklarımda mutlu oluyorlar.Bizlerle konuşan herkesde bizim huzurumuzdan faydalanıyor en azından kimseyi huzursuz etmiyoruz.
İlk zamanlardaki gibi devam etmiş olsaydım şu anda her halde huni ile dolaşıyor olacaktım.
Bunları anlatıyorum çüki hayatı nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.
Kendinize yapacağınız en büyük kötülükolumsuz düşünceler içinde kıvranmaktır.
Herkes Gazzedeki savaştan bahsediyor oraya bizlerin birey olarak yapabileceğimiz bir şey yok ancak bizler ülkemize bakalım .Dün bir konuşmada 6 milyon kadınımızın okuma yazma bilmediğini öğrendim gelin bununla savaşalım.Bizim ülkemizde hatta oturduğumuz mahallede aç insanlar var onlara yardım edelim .
Bunlara gelince kimse bir şey söylemez.Bizler kendi sorunlarımızı çözersek sosyal konularada el atmaya başlarız.
Ben geçen seneye kadar mecbur olmadıkça dışarı bile çıkmayan bir insan haline gelmiştim .Bu sorunlarımı aşmamda en büyük yardımcı olumlu düşümem oldu .Hiçde sitede dendiği gibi polyanacılık yapmadım kendimle uğraştım emek verdim.Ben 45 yaşında biri olarak kendimden vazgeçmedim ancak gençlerin kendinden bu denli vazgeçmesi bana biraz kolaycılık gibi geliyor.
sevgili nefa ;
"HAYAT SENİ ELEMEDEN SEN KENDİNİ ELEME " bırak hayat seni elesin... diyelim ki ; bir şey senin değiştirebileceğin şekilde ama olumsuz .. sonuca ulaşamayacagını bilmekle hemen onu kabul et ... taki ne zaman istemekten vazgecersen o zaman kabullenirsin . kabullendiğinde ise bir süreliğine halsiz olursun , iştahın kaçar , uykun kaçar, hiçbir isteğin kalmaz böylede olsa "hayat seni eleyeinceye kadar sen kendini eleme ve devam et " bırak hayat seni elesin ... eğer hayatındaki şey kontrolünün dışında ise hemen kabullen ne kadar çabuk kabullenirsen o olaydan o kadar çabuk kurtulursun . yaşadığın süreçlerle ilgili hemen karar verme , karar verdiğinde ise hemen eyleme geç

anlık sonuçlarla ilgilenme mutlak doğrulara odaklan daima..
örneğin ;
şirketinizde size bir görev verildi yapmanız gerekenler görevleriniz belli ,süreç içerisinde yaşamış olduğunuz olumsuzluklar sizin bu görevleri yerine getirememenize neden oldu ve görevi teslim edecegınız vakit ise başarızılık yüzünden bulunduğunuz konumdan farklı bir konuma geçirildiniz. Bu durumda ağlamanın yada dövünmenin bir anlamı faydası yok ... bu yaşanmış durumu kabullenmeliyiz. eğer kabullenmezsek bizim için önemli olan bu işte bir alt kademeye alınmış olmamız bizi hedefimizden çaydırır. KABULLENİN ... SONRA EMİN OLUN BEYİN ÇÖZÜM ÜRETMEYE BAŞLAYACAKTIR..
Hayat seni eleyinceye kadar bırak hayat seni elesin ,sen kendi kendini eleme ... taki.." artık gerek yok " diyene kadar eleme ve vazgeçme . Hayatta red edilen kişi ol ama devam et , her seferinde daha az vazgecen olursun ...
ACIYA KARŞI DAYANIRSANIZ HEDEFE ULAŞIRSINIZ ,HAZZA KARSI DAYANIRSANIZ HEDEFTE KALIRSINIZ !!!!
Nefa ;
hedefini serbest bırakma lütfen.... yoksa gelmez ,hani şu bilindik söz vardır ya "serbest bırak dönerse senindir dönmezse asla senin olmamaıstır " bu hedef için geçerli olmasa gerek

o bakımdan hedefine sıkı sıkı sarıl ve eylemde ol ... çarçabuk ve sapasağlam kavuşabilmen için elbette

güçlü olduğunu düşünüyorum ...
saygılar...