POZİTİF ENERJİ VE SEVGİ İÇİN ...

ben de pozitif olanlanlardandım,herşeye gülüyordum,herkes bana herşeye olumlu nasıl bakıyorsun diyordu,düşüncelerim hep olumlu,herkes için iyi düşünen biriydim.ne zaman ki,5 ay önce sevdiklerimi trafik kazasında kaybettim, şimdi geceleri nefeslerimi sayıyorum ne zaman nefesim bitecek diye,istesende unutamıyorsun ve seni bu yas olumsuz düşünceye sürüklüyor,hayat anlamsız geliyor işte sürükleniyoruz bir şekilde hayatın içinde..

Canım nefa'cığım hayat devam ettiği sürece yaşayacağız elbeteki kayıplarımız olacak ve bir gün bizde ölüp gideceğiz .
Ancak hayata olduğumuz sürece bu hayatı daha yaşanır hale getirmek zorundayız hayata küserek yaşarsak hayat akıp gider ancak biz boşa geçmiş bir hayat yaşarız .
Ben her ne yaşarsam yaşayayım kendimle uğraşmaktan vazgeçmeyenlerdenim .
Sana tavsiyem kaybetiğin kişilere onlarla yaşadığın anlara EFt yapman olacak pişmanlıkların kırgınlıkların ve her ne yaşamışsan onlara kendini daha iyi hissedeceksin.
Onlarla ilgili resimlerin bu konuda sana yardımcı olacaktır.

mustang,teşekkürler sana,cevapların ve paylaşımların beni mutlu ediyor.sorunum inşallah biter atlatırım,kendimi başka uğraşlara vermeye çalışıyorum..

Ben de çok negatif düşünen bir adamdım. Sürekli olayların kötü tarafını düşünür , olması imkansız olayları hayal eder üzülürdüm. Şimdi hepsinden kurtuldum. Gayet rahatım. Dünya umrumda değil. Yarın ölecekte olsam bugünü yaşıyorum. Hayatıma yön veren sözlerden biri gariptir teoman'a ait, "Bazen ne yaparsan yap olmuyor bazen". Evet olmuyor bende uğraşmıyorum olmuyorsa olmuyor arkadaş ne yapalım yani dünyanın sonu mu. Diğeri ise  Can Dündar'a ait , " Her canlı ölümü tadacaktır, ama sadece bazıları hayatı tadacaktır".

Not: yukarıdaki kişi olmasını istediğim Harun dur. Olacak yavaş yavaş yoldayız (:

Mustang' Alıntı:
.Ben 45 yaşında biri olarak kendimden vazgeçmedim ancak gençlerin kendinden bu denli vazgeçmesi bana  biraz kolaycılık gibi geliyor.

Yaşamış olduğunuz durum gerçektende zor ve aşılması zor bir durum, sizin psikolojinizi azçok tahmin edebiliyorum tabii ki tahmin etmek farklı,yaşamak daha da farklı ,siz bunu kendiniz kendinizi yenerek yada artık onunla birlikte yaşama düşüncesini kabul ederek aşmışsınız,aşmışsınız diyorum umarım aşmışsınızdır,çünkü hazırda birebir yaşarken bazı durumları görmezlikten gelmek oldukça zor.Sizi tebrik ediyorum ama neticede önünüzde seçmeniz gereken yollar vardı ve( sizde aslında tabi ki bana göre); belki normalde mantık olarak seçilmesi  gereken bir yol ama değiştiremediğiniz gerçekleri,kendinizi değiştirerek kabullenmişsiniz gibi geldi.Kusura bakmayın ben sizden yaşça küçüğüm bi saygısızlık etmek,sizi kırmak istemem,sadece fikrim:),sizde başkalarının huzurunu ve düzenini bozmamak adına büyük bir fedakarlık yapmışsınız
Yukarıda bahsetmiş olduğunuz cümlenizede küçük birşey eklemek isterim gençlik aslında kendinden vazgeçmiyor, diğer nesillerden çok daha fazla bilinçli ve görüşü yüksek,sadece yaşayarak öğreniyor,yaşını yaşaması gerekeni yaşayarak sindirerek ilerliyor

Aman ALLAH ım buda ne ... merak ettiğim için soruyorum :) çünkü bu siteye yeni kayıtlıyım

açmış olduğum ilk konu  "pozitif yaşam ve sevgi " ....konu yorumları , taşıdığı anlamlar , verilen mesajlar , taraf olanlar , taraf olmayanlar ,hayata pozitif bakmayı  pollyannacılık olarak görmeyenler veya görenler ,yada pozitif bakıpta kendimimi kandıracağım diyenler vs. vs. vs.. bunları anladımda :) farklı bakış açıları nasılsa  ;)

ikili tartışmalarda aynı  alandamı yapılmak  zorunda , hayır baktınız  konu  uzuyor gidiyor taşıyın özel mesaj denen kısıma yorumlarınızı ... haksızmıyım . heee öyle değilde zaten hep  böyleyse ve böyle oluyorsa sorun yok ...  :-X

Mustang' Alıntı:
Bu yazıya verilen cevapları dikkatle okudum kimi pozitif düşünmek için çaba harcarken kimide onların tezini çürütmek için çaba harcıyor .
Kimse sizi illaki pozitif olun diye zorlamıyor öneride bulunuyor.
Ben size kendimden örnek vereyim bundan üç yıl önce hiç anlaşamamıza rağmen kayınvalidemle birlikte yaşamaya başladık.yıllardır zaten hiç anlaşamadık ve onunla ilgili tek iyi anım bile yok .Ben önce geçmişe sünger çekerek olaya başladım, bir iki ay sesiz geçti ancak huylu huyundan vazgeçmedi.Kadını mutlu etmek imkansız ne yaparsanız yapın bir kusur buluyor.Benim sorunlarım başladı kendimi  köşeye sıkışmış gibi hissettim.Benim içimde geçmişin fırtınalarıda kopmaya başladı ve antidepresanlara başladım .
Canım kızım bu ara bana bilgisayar kullanmayı öğretti ve kendimle yolculuğum başladı.Ben zaten bildiğim dediğim ancak uygulamadığım bir çok olayı denemeye başladım kendimi sevmeyi öğrendim ve kendimin farkına vardım.Ben olayların etkisinden kurtulmak için kaçış olarak uyumayı tercih ederim yani kafamı yastığıma gömerim.
Artık kafamı yastığıma gömüyorum.
Sorun ayı şekilde devam ediyor ancak benben iki yıldır yönümü başka yer çevirdiğim için bana etkis çok az oluyor.Ben mutlu olunca eşim ve çocuklarımda mutlu oluyorlar.Bizlerle konuşan herkesde bizim huzurumuzdan faydalanıyor en azından kimseyi huzursuz etmiyoruz.
İlk zamanlardaki gibi devam etmiş olsaydım şu anda her halde huni ile dolaşıyor olacaktım.
Bunları anlatıyorum çüki hayatı nasıl  bakarsanız öyle görürsünüz.
Kendinize yapacağınız en büyük kötülükolumsuz düşünceler içinde kıvranmaktır.
Herkes Gazzedeki savaştan bahsediyor oraya bizlerin birey olarak yapabileceğimiz bir şey yok ancak bizler ülkemize bakalım .Dün bir konuşmada 6 milyon kadınımızın okuma yazma bilmediğini öğrendim gelin bununla savaşalım.Bizim ülkemizde hatta oturduğumuz mahallede aç insanlar var onlara yardım edelim .
Bunlara gelince kimse bir şey söylemez.Bizler kendi sorunlarımızı çözersek sosyal konularada el atmaya başlarız.
Ben geçen seneye kadar mecbur olmadıkça dışarı bile çıkmayan bir insan haline gelmiştim .Bu sorunlarımı aşmamda en büyük yardımcı olumlu düşümem oldu .Hiçde sitede dendiği gibi polyanacılık yapmadım kendimle uğraştım emek verdim.Ben 45 yaşında biri olarak kendimden vazgeçmedim ancak gençlerin kendinden bu denli vazgeçmesi bana  biraz kolaycılık gibi geliyor.

sevgili nefa ;

"HAYAT SENİ ELEMEDEN SEN KENDİNİ ELEME " bırak hayat seni elesin... diyelim ki ; bir şey senin değiştirebileceğin şekilde  ama olumsuz .. sonuca ulaşamayacagını  bilmekle hemen onu kabul et ... taki ne zaman istemekten vazgecersen o zaman kabullenirsin . kabullendiğinde ise bir süreliğine halsiz olursun , iştahın kaçar , uykun kaçar, hiçbir isteğin kalmaz  böylede olsa "hayat seni eleyeinceye kadar sen kendini eleme ve devam et " bırak hayat seni elesin ... eğer hayatındaki şey kontrolünün dışında ise hemen kabullen  ne kadar çabuk kabullenirsen o olaydan o kadar çabuk kurtulursun . yaşadığın süreçlerle ilgili hemen karar verme , karar verdiğinde ise hemen eyleme geç :) anlık sonuçlarla ilgilenme  mutlak doğrulara odaklan daima..

örneğin ;
şirketinizde size bir görev verildi yapmanız gerekenler görevleriniz belli ,süreç içerisinde yaşamış olduğunuz olumsuzluklar sizin bu görevleri yerine getirememenize neden oldu ve görevi teslim edecegınız vakit ise başarızılık yüzünden bulunduğunuz konumdan farklı bir konuma geçirildiniz. Bu durumda ağlamanın yada dövünmenin bir anlamı faydası yok ... bu  yaşanmış durumu  kabullenmeliyiz. eğer kabullenmezsek bizim için önemli olan bu işte bir alt kademeye alınmış olmamız bizi hedefimizden çaydırır. KABULLENİN ... SONRA EMİN OLUN BEYİN ÇÖZÜM ÜRETMEYE BAŞLAYACAKTIR..

Hayat seni eleyinceye kadar bırak hayat seni elesin ,sen kendi kendini eleme ... taki.." artık gerek yok " diyene kadar eleme ve vazgeçme . Hayatta red edilen kişi ol ama devam et , her seferinde daha az vazgecen olursun ...

ACIYA KARŞI DAYANIRSANIZ HEDEFE ULAŞIRSINIZ ,HAZZA KARSI DAYANIRSANIZ HEDEFTE KALIRSINIZ !!!!

Nefa ;
hedefini serbest bırakma  lütfen.... yoksa gelmez ,hani şu bilindik söz vardır ya "serbest bırak dönerse senindir dönmezse asla senin olmamaıstır " bu  hedef için geçerli olmasa gerek :)  o  bakımdan hedefine sıkı sıkı sarıl ve eylemde ol ... çarçabuk ve sapasağlam kavuşabilmen için elbette  ;) güçlü olduğunu  düşünüyorum ...

saygılar...

Ben bu gün yazılanları okudum belki konuya katılmaya bilirsiniz ancak vereceğiniz cevaplar ve işaratler sizlerin kişiliğinizi yansıtır ben burada samimi bir şekilde kendimden örnek verdim ve gerçekten saygısızca bir cevap aldım burada yinede aynı ölçüde cevap vermedim olumsuz olmak isteye bilirsiniz onu meziyetmiş gibide göre bilirsiniz .ancak ne kadar zaman kaybettiğiniz daha sonra anlarsınız .Bunlar kişilerin kendi tercihleridir..Bizim insanımızın her zaman yaptığı bir şey cımbızla aralardan laf aramak ,Benim kendimle olan yolculuğumda ilaç kullanmam ortaya çıkmış onun dışında işin özüne hiç değinilmemeiş .Haa bu arada öğle zannedildiği gibi aşırıda bir ilaç kullanmamda söz konusu değildi .Ben burada kendimden örnek verdim başkalarının hayatlarından değil .Bazen hayatımızda hiç değiştiremeyeceğimiz şeyler olur ya kabulleniriz yada kendimizi bir açmazın içinde buluruz. Ben değiştiremedğim olayı kendime saplantı haline getirmekten vageçip kendimi nasıl geliştiririme geçtim ,kendimden vazgeçmedim.Bu yaşadıklarım bir gün bitecek ve ogün ben farklı bir döneme gireceğim .Beni burada üzen güzel bir konunun arkasından böyle olumsuz vekaramsar sözlerin söylenmesi.

epistomo-sol , benim için yazdıklarına çok teşekkürler,aydınlatıcı oldun,eğer ki olumlu ve pozitf düşünürsem sanırım hedefime ulaşırım.Bu da bakalım ne zaman olur..
(özel den,bir soru,rumuzunun anlamı ne?)

mustang,canım alıntı alarak cevaplayacaktım,yapamadım.bence bunlar yaşanmamışlığın cevapları sence de öyle değilmi? İnsan bazı şeyleri yaşarsa ve görür se,ona göre anlar ve hak verir.

nefa-ca' Alıntı:
(özel den,bir soru,rumuzunun anlamı ne?)

epistemoloji den yola çıkılarak edinilmiş bir nich  ,

epistemoloji = bilgi felsefesi....bilgi kurami..gerceklik.....dogruluk ....temellendirme....anlamını taşır.

_sol = sol lop  ;)

Merak iyidir ,insanı geliştirir ,araştırma ve öğrenmeye teşvik eder kişiyi ... bende her merak ettiğimi araştırır ,sonuç alamazsam mutlaka bilir kişiye sorarım ..

faydalı  ;)

Geri