Peki ya sizce ?

Ben ne niyetle "ağır" dediğimi belirttim ve arkasındayım.
Sadece üyelere tepeden bakan, sizin hiç sevmediğiniz bir usluptur ayrıca, "siz BİLE gider izlersiniz" sözüdür "ağır" olarak sözettiğim.
İzler, izlemez, bunlar kişisel tercihlerdir.
Ama, bana çözüm üretecek, en azından çözümü destekleyecek öneriler sunulmazsa, çok özür dilerim, "sözü söyleyip, arkasını dönüp gidene" benimde güvenim pek olmaz.

Ayrıca, sanırım peka1a, bizlere yanıt verebilecek birikimi olan bir arkadaştır ve sözümün muhatabı kendisidir.

Sosyal analizler yapmak için, farklı bir platform açılabilir, ve "neden uyuyoruz" diye sorgulanabilir, ki pek çok konu altında bu konularda, isim vermeden, siyasi boyuta çekmemeye çalışarak, Kurallar çerçevesinde arkadaşlarımız yorumlar yapmışlardır. Elbette benimde görüşüm farksız değil, bunu belirteyim.

Bunuda yazılı yada sözlü olarak ifade etmesinde hiç bir mahsuru yok ahlak sınırlarını saygı sınırlarını aşmadıgı müddetçe.

Benim bakış açımdan, arkadaşımız ne kadar haklıda olsa, saygı sınırı aşılmıştır ve ben de düşüncemi söylemişimdir;

İnsan düşünceleri ile yaşar.

Zynep' Alıntı:
Sadece üyelere tepeden bakan, sizin hiç sevmediğiniz bir usluptur ayrıca, "siz BİLE gider izlersiniz" sözüdür "ağır" olarak sözettiğim.
Ama, bana çözüm üretecek, en azından çözümü destekleyecek öneriler sunulmazsa, çok özür dilerim, "sözü söyleyip, arkasını dönüp gidene" benimde güvenim pek olmaz.

Ayrıca, sanırım peka1a, bizlere yanıt verebilecek birikimi olan bir arkadaştır ve sözümün muhatabı kendisidir.

Sosyal analizler yapmak için, farklı bir platform açılabilir, ve "neden uyuyoruz" diye sorgulanabilir, ki pek çok konu altında bu konularda, isim vermeden, siyasi boyuta çekmemeye çalışarak, Kurallar çerçevesinde arkadaşlarımız yorumlar yapmışlardır. Elbette benimde görüşüm farksız değil, bunu belirteyim.

Bunuda yazılı yada sözlü olarak ifade etmesinde hiç bir mahsuru yok ahlak sınırlarını saygı sınırlarını aşmadıgı müddetçe.

Benim bakış açımdan, arkadaşımız ne kadar haklıda olsa, saygı sınırı aşılmıştır ve ben de düşüncemi söylemişimdir;

Arkadaşın mesajından çözüm önerisi olarak izlemeyini çıkarabilirsiniz.
Size göre ağır bir yorum ise kendiniz yorumlarsınız.
Önceki size göre açıklamalarınıza sadık kalır akabinde ayrıntılandırmanız gerekirse ayrıtılandırırsınız.
Zaten bunuda nedenleri ile yapmışsınız.

Mesela bunu yapmazsınız.

Zynep' Alıntı:
tutankhamon' Alıntı:
evet çok ağır konuşmuş ya bi saniye arkadaşım :)
Burada tek bir üyemin rahatsız olması bile sizi uyarmak için yeterlidir benim için peka1a.
Lütfen.

Birisi bir diğerinin yorumdan rahatsızlık duydu ise o rahatsızlıgını yorumunda kendisi dile getirsin.
Keza getirmiştirde.
O zaman kullanıcıların rahatsızlık duydugu konular olursa belirtsinler konuları silelim açanları uyaralım.
Yada 2 kullanıcı birbirinden rahatsız oldugunda bir diğerini soyutlayalım.
Ne malum diğer arkadaşın x arkadaşın Çok AĞIR olmuş yorumundan rahatsız olmadıgı ?
Sizn konuya yazdıklarınıza bir şey dediğim yok yada yaklaşımınıza kişisel görüşünüzdür.
Katılmam saygı duyarım.
Ayrıca pekala size yanıt verecek birisidir muhattabıda kendisidir.
Benim yorumumun muhattabıda tutankamondur yoksa onun birikimli oldugunu düşünmediğiniz içinmi cevap verme gereği duydunuz.
İlginç bir durum.
Bakış açılarınızda serbestsiniz saygı duyarım objektif olmak kaydı ile.

Ben görevimi yaptığım inancındayım Korsan.
Forum Kuralı No:3

3 ) Hicbir katilimci forum katilimcilari ya da disindaki kisiler hakkinda, kamu oyunda hakaret olarak algilanan sözler sarfetmeyecek ya da benzeri hakaret anlami cagristiran ifadeler kullanamaz.

Bu arada konu benim sözümle başladığı için, size yanıt verdim sadece.
Ne bir üyemizin, yada ne diğer üyemizin yorum yapamama gibi bir durumu elbette yoktur, ve hatta hiç bir üyemizin yoktur, ve elbette kendi söylediğini, kişinin kendisinin açıklaması gerekir.
Size teşekkür ederim, ilginiz için.
"Uyutulmak" konusunda hiç bir düşüncem sizden farksız değildir, bu pek çok mesajımda belirtilmiştir farklı konular altında, ancak burada ki söze karşı tavrım aynıdır, ve bu sözü sarfeden kişinin açıklamasını, kendi sözlerinden okumayı yeğlerim.

Teşekkürler.

Ve aslında buradaki konu "uyutuluyormuyuz?" değil, dizilerin kitap alımlarına etkisleri nelerdir?
Konu lütfen başlığa sadık kalarak devam etsin, ricam budur.

Uyutulmak.

Kelimesini hakaret olarak kabul ediyorsanız.Yada aşağılama.
Mesela yok.
Bana göre yanlış değerlendirme ve bu değerlendirme  site içerisinde bir çok üyeye yada konuya müdahale etmemizi gerektirir.

Bu uygulama örnek teşkil eder.
Bundan sonra her kullanıcı bu örneğe uymak zorundadır.
Açacağı konu ve göndereceği yorumlarında.

Bende kişinin açıklamasını kendisinin yapmasını tercih ederim.

Konudan biraz uzak ama, ben bu dizi işini bir türlü anlayabilmiş değilim. Yakın çevremdeki insanlardan biliyorum. Biraraya geldiklerinde nerdeyse başka hiç bir şey konuşulmuyor. Herkesin bütün diziler hakkında bir fikri var. Bende mi bir tuhaflık var diye şaşırıyorum bazen.
Aslında zaman kaybından başka bir şey değil. Hayatımızın içini boşaltıyorlar, haberimiz yok

sedef' Alıntı:
Konudan biraz uzak ama, ben bu dizi işini bir türlü anlayabilmiş değilim. Yakın çevremdeki insanlardan biliyorum. Biraraya geldiklerinde nerdeyse başka hiç bir şey konuşulmuyor. Herkesin bütün diziler hakkında bir fikri var. Bende mi bir tuhaflık var diye şaşırıyorum bazen.
Aslında zaman kaybından başka bir şey değil. Hayatımızın içini boşaltıyorlar, haberimiz yok

Est konumuz zaten bu gayet konu ile iç içe bir yorum.
Sizde bir tuhaflık yok aslında yorumunuza genel anlamı ile katılıyorum.
Ayrıca teşekkür ederim aslında benim ve bir kaç arkadaşımında insanların algılaması gereken durumun bu oldugunu anlatmaktı.
Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için sedef.

sedef' Alıntı:
yalnız olmadığımı bilmek güzel

Yani sizin yorumunuzdan sonra bunu benim belirtmem gerekirdi.
İnanın güzel.
Düşünmek taraf olmaktır demişler.
Aynı düşünen insanlarda aynı tarafta demektir buda ayrıca güzel.
Sizinle aynı tarafta oldugumuz çıkıyor youmlarınızdan yorumlarımdan.
Tekrar sağolun.

Niye zaman kaybı olsunki. İnsanın bazen kafa dağıtmaya rahatlamaya ihtiyacı var.
Ayrıca diziler insana ileriye yönelik umut taşıma ve merak etme özelliği de kazandırıyor. Sabretmeyi öğretiyor. Hayal gücünü artırıyor. Acaba öbür bölümde ne olacak diye planlıyorsunuz. Daha sonra dizi de bir olay olduğu zaman daha önceki bölümlerden aklınızda kalanlarla birleştirip bunu yapsa yapsa şu kişi yapmıştır diyosunuz. Sonuç farklı çıkınca şaşırıyorsunuz. Vay be böyle de olabilirmiş demek diyorsunuz. Orda gördüğünüz hayatları kendinizinkiyle kıyaslayıp halinize şükrediyorsunuz. Bence faydalı diziler. Tabi herşeyin fazlası zarar.

bence bu söyledikleriniz için dizilerin önderliği gerekmiyor.
ayrıca bahsettiğiniz ekranda sadece kötü hayatlar görüntülenmiyor ki
bizim hayat tarzımızdan maddi manevi çok çok iyi yaşantılar da var
e böyle olunca yine kıyaslama yapıp isyan mı etmemiz gerekiyor

sedef' Alıntı:
bence bu söyledikleriniz için dizilerin önderliği gerekmiyor.
ayrıca bahsettiğiniz ekranda sadece kötü hayatlar görüntülenmiyor ki
bizim hayat tarzımızdan maddi manevi çok çok iyi yaşantılar da var
e böyle olunca yine kıyaslama yapıp isyan mı etmemiz gerekiyor

İsyan edeceğimize "özendiğimiz" şeylere ulaşmak için daha bir çabalayabiliriz.

Korsan' Alıntı:
tutankhamon' Alıntı:
evet çok ağır konuşmuş ya bi saniye arkadaşım :)
tamam duygusal yapımlar bizim daha çok ilgimizi çekiyor (ben liseden beridir tv. seyretmiyorum) bununda sebebi duygusal olmamız uyutulmayada gelince uyuyanlara kızacağımıza ilk önce kendimiz uyanalım ancak uyutulmak isteyen bir toplum uyutulur uyumak istemeyen 3-5 kişiyi bastırabilirsiniz ama uyumak istemeyen bir toplumu kimse uyutamaz

Aslında ağır değil kişisel görüşü.
Uyutulmanın bu denli ağır bir söylem olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşımın tek hatası genelleme yapması.Aslında ağır olan arkadaşımın bu yorumunun ÇOK AĞIR olarak nitelendirilmesi.

Keza tv lerin özellikle ülkemizde insanlar üzerindeki kötü etkisini sadece bu arkadaşımız değil bir çok yazar çizer aydın sosyolog toplum bilimci söylüyor.
Ağırmı ? Dogrumu ? Gerçekmi ?

Geçmişe gidelim toplumumuz hakkında dizide ölen karakter için mevlüt dizenlendi bu ülkede.
Yarışma programlarını baz alalım.
Sabah programlarını akşam programlarını evlilik programlarını birden fazla kanalda yayınlanan aynı programları.
Bunların plansız oldugunu düşünmek elbette normal.
Ama bu durumun özellikle bizim toplumumuz üzerindeki etkisini düşünürsek anormal.

Dolayısı ile Yorum kişisel bir yorumdur.
Uyutulmak kelimesi duyarsızlaştırılıyoruz gibi algılanmalı ki bana göre dogru.
Dizilerdeki karakterleri tek tek sayan toplum
O karakterler kadar yazar çizer aydın sayabiliyormu hayır.
Bu kimle evlenicek bu yarışmayı kim kazanıcak bu gün ahmet bey necla hanıma evet dicekmi.
Çağla şikel kimle vs vs Sibel canın tangası ab müzakerelerinden çok izleniosa her kanalda flash flash flash diye bu ve benzeri durumlar geçiyor ve toplumun büyükçe bir kısmı bu duruma duyarsız  ise.

Evet genel anlamda değil ama tv insanları duyarsızlaştırıyor.Özellikle ülkemizde.
Bunu sadece peka1a ben yada bir kaç kişi demiyor.
Söyledikleri 100 binlere ulaşan insanlar diyor.

İstenildiği takdirde tv nin türkiye halkı üzerindeki kötü etkilerinin ele alındıgı birden fazla yazarın yazılarınıda buraya atabilirim.
Hani benim söylemem yada ben gibi birinin söylemesi sizleri ikna edemiyorsa.
Teşekkür ederim.

yazılan yorumları bir yandan okurken , bir yandan da nasıl cevap vereceğimi düşünüyordum .
tam da siz yetişmişken .
öncelikle teşekkür ederim Korsan sana .
beni bu konuda gerçekten anladığınız için .

diğer yorumlara ise genel bir yorum yapacağım .
elbette ki Tv izleyenleri eleştiriyorum ve normal ölçülerde benim eleştirmem için bu işi yapmamam lazım ve yapmadığımı belirttim .
neden gerçekler bu kadar ağır geliyor ki insana ?
benim annem babam dahil , Tv masallarıyla uyutulan bir toplumuz .

derken diğer mesajını okudum , ve bir o kadar mükemmel ki .
bu kadar doğru ki .
benim yorum yazmama bile gerek kalmamış .
eğer ilk adımı atıyorsak kendimizle başlamalıyız .
evet ben Tv izlemiyorum .

tekrar teşekkürler Korsan .

Zynep' Alıntı:

dile getirenler nedense ağır gelmiş .
elbet istenirse dil çok ağır kullanılabilir .

merak etmeyin Korsan cevap vermeseydi benim cevabımda bu tür olurdu .hatta aynısı olurdu .
o konuda akıl salahatım vart merak  etmeyin ki , Korsan az buçuk tanımıştı beni .

kural konusuna gelince ,
sanırsam Anayasanın bile üzerinde bu kural .
evet millet olarak uyutuluyoruz .

Burada ele alınan konu "uyutulup/uyutulmamak" konusu değil!
Sadece Site kuralı çiğnendiği için yazdığım nedense herkes tarafından ısrarla görmezden gelinmekte... :)
Ama neyse, en azından madem bu kadar ısrarlısınız, bende uyutulmak konusunda bir iki cümle yazayım, bari bu konuda kiminle hemfikirim o anlaşılsın, yoksa değişik bir boyuta sürükleyerek, "biz ne savunuyoruz" diye farklı anlaşılmama filan neden olacaksınız.

Sizler, büyük olasılıkla ilkokul yada lise çağlarında, ilk heyecanlarınızı yaşarken, biz gururumuz olduğu halde, ki o zamanlar henüz günümüzdeki kadar başarılara imza atamıyorduk, Milli Takım maçlarının bile bahane edilerek uyutulduğumuzu dile getirdiğimiz için, sizin şu anda yazdığınız kadar rahat değil üstelik, farklı yerlerde farklı cezai yaptırımlara maruz kalıyorduk.

Sanırım yeterlidir bu kişisel görüşüm.

Ancak, sizinle ve büyük çoğunlukla aynı fikirde olmama karşın, asla ve asla ilk sözümden dönmüyorum ve sizi "forum üyelerini" rencide eden sözünüzden dolayı uyarıyorum, ve şimdi farklı bir uyarı, ben de dahil, hepimizi siyasete sürüklemeye neden olan tetikleyici mesajınızdan dolayıda uyarmak durumunda kalıyorum.
Daha öncede yazdığım gibi, konu başlığı "Sizce diziye çekilen kitapların, kitap satışlarına etkisi olur mu?"
Teşekkür ederim.

peka1a' Alıntı:
tekrar teşekkürler Korsan .

Peka1a ne dense dogruya her şartta dogru denmesinin gerekliliğini benimsemiş biriyim.
Bir çok konuda senden farklı düşünüyorum.
Hatta o konularda birbirimize zıt fazlası ile yorumalrımız var.
Ama bu demek değilki bir dogruda bulışmayacagız.
Bu konuda noktasından virgülüne sana katılıyorum.
Sadece genelleme yapmanın yanlış oldugunuda belirtmiştim zaten.
Onun dışında saygı duyulması gereken bir yorum.
Bende duyuyorum.
Bu saygımdan dolayı bana tekrar tekrar teşekkür etmenize gerek yok.
Teşekkürü hak eden sizsiniz bu konuda.
Onun için ben size teşekkür ederim.

Zynep hanım orada ki amacım kimseye rencide etmek değil .
ki öyle bi durumda alınan insanlar olabilcek olsa bile , diyeceğimden asla vazgeçmem .
çünkü benim için doğru olan o .

neyse şekil itibariyle ,
isterse dizi kitaptan çevrilsin yada yeni üretilsin , çıkarılsın
beni alakadar etmez .
ben izlemem .

kitap konusuna gelince evet benim okuduğum yorumlar beni her zaman olmasa da etkiler .
dediğiniz gibi kitap satışlarına etkisi nedir bilinmez ama
benim alıp almamama etkilidir .
sanırsam daha açık oldu bu (:

teşekkürler .

Teşekkür ederim peka1la. insanlar sonuçta konuşa konuşa, ama sanalda biraz daha zor işte yazışa yazışa anlaşmak durumundalar.
Benim rencide olarak gördüğüm "bile" sözcüğü, bir başka üyemizi daha incitmişse, ben önlemimi almak durumundayım, kabul ederseniz.
Başından beri, fikirlerimizin çatışmadığını kabul ederek yorum yapmaya çalışıyorum ancak belki de konunun hararetinden, benim neyi uyarmak istediğim sürekli atlanıldı.
Neyse, yorumlarınızda kullandığınız sözcükleri biraz daha dikkatli seçmenizi temenni eder, kimsenin, sizinde dahil elbette, alınganlık göstermenizi tetikleyici şekilde yazmamanızı rica ederim.
Elbette tartışacağız, elbette görüşlerimizi yazacağız ancak "siz" "biz" ayırımına girmeden ve bu ayırımın gerekli olduğu hallerde bile, biraz daha dikkatli olarak.
Teşekkür ederim.

Dizi ve kitap konusundaki görüşlerimi daha önce belirtmiştim.
Teşekkürler.

Geri