tutankhamon' Alıntı:
evet çok ağır konuşmuş ya bi saniye arkadaşım
tamam duygusal yapımlar bizim daha çok ilgimizi çekiyor (ben liseden beridir tv. seyretmiyorum) bununda sebebi duygusal olmamız uyutulmayada gelince uyuyanlara kızacağımıza ilk önce kendimiz uyanalım ancak uyutulmak isteyen bir toplum uyutulur uyumak istemeyen 3-5 kişiyi bastırabilirsiniz ama uyumak istemeyen bir toplumu kimse uyutamaz
Aslında ağır değil kişisel görüşü.
Uyutulmanın bu denli ağır bir söylem olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşımın tek hatası genelleme yapması.Aslında ağır olan arkadaşımın bu yorumunun ÇOK AĞIR olarak nitelendirilmesi.
Keza tv lerin özellikle ülkemizde insanlar üzerindeki kötü etkisini sadece bu arkadaşımız değil bir çok yazar çizer aydın sosyolog toplum bilimci söylüyor.
Ağırmı ? Dogrumu ? Gerçekmi ?
Geçmişe gidelim toplumumuz hakkında dizide ölen karakter için mevlüt dizenlendi bu ülkede.
Yarışma programlarını baz alalım.
Sabah programlarını akşam programlarını evlilik programlarını birden fazla kanalda yayınlanan aynı programları.
Bunların plansız oldugunu düşünmek elbette normal.
Ama bu durumun özellikle bizim toplumumuz üzerindeki etkisini düşünürsek anormal.
Dolayısı ile Yorum kişisel bir yorumdur.
Uyutulmak kelimesi duyarsızlaştırılıyoruz gibi algılanmalı ki bana göre dogru.
Dizilerdeki karakterleri tek tek sayan toplum
O karakterler kadar yazar çizer aydın sayabiliyormu hayır.
Bu kimle evlenicek bu yarışmayı kim kazanıcak bu gün ahmet bey necla hanıma evet dicekmi.
Çağla şikel kimle vs vs Sibel canın tangası ab müzakerelerinden çok izleniosa her kanalda flash flash flash diye bu ve benzeri durumlar geçiyor ve toplumun büyükçe bir kısmı bu duruma duyarsız ise.
Evet genel anlamda değil ama tv insanları duyarsızlaştırıyor.Özellikle ülkemizde.
Bunu sadece peka1a ben yada bir kaç kişi demiyor.
Söyledikleri 100 binlere ulaşan insanlar diyor.
İstenildiği takdirde tv nin türkiye halkı üzerindeki kötü etkilerinin ele alındıgı birden fazla yazarın yazılarınıda buraya atabilirim.
Hani benim söylemem yada ben gibi birinin söylemesi sizleri ikna edemiyorsa.
Teşekkür ederim.