Paylaşmak İster Misiniz..? Hangi Anılar Sizde Derin İz Bıraktı..?

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Edebiyat kategorisinde crt tarafından oluşturulan Paylaşmak İster Misiniz..? Hangi Anılar Sizde Derin İz Bıraktı..? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 33,560 kez görüntülenmiş, 115 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Edebiyat
Konu Başlığı Paylaşmak İster Misiniz..? Hangi Anılar Sizde Derin İz Bıraktı..?
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bjkerim
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Unutamadığınız Hangi Anılar Sizde Derin İz Bıraktı ..?

Özellikle çocuklukta yaşadığımız kişi ve olaylar benliğimize öyle yer etmiştirki istesekte unutanmayız.

-Ortaokul yıllarımdaydı...
Ders:Tarih..
Öğretmenimiz kendini öylesine kaptırmıştıki ...
Anlı şanlı tarihimizi özellikle de  yedi düvele hükmeden haşmetli padişahlarımızın başarılarını öve öve bitiremiyordu..
Hani aklım erdiğinden beri korkarım savaştan-silahtan.
Çocukluk işte padişah dendiğinde kaftanlar içerisinde  emirler yağdıran ,kafa koparan ihtişamlı bir insan profili çizdim kafamda  ve  sordum öğretmene..
"Saltanat neden babadan oğula geçiyorda  halk seçmiyor?
Padişahlar tahtını koruyabilmek için neden kardeşlerini boğdurtuyor?" dedim..
Hay sormaz olaydım..
Öğretmenim "çok sinirlendi ve otur yerine hadsiz"diye bağırdı..
Hiç unutmadım o anı ..
Öyle içerlemiştimki Cumhuriyet çocuğu olmanın verdiği grurla Atatürkçü çizgimden asla şaşmadım..
Bir çok şey bilirim ama en iyi bildiğim şey haddimdir.
Ve saygılarımı sunuyorum değerli tarih öğretmenime .. 
crt

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
crt' Alıntı:
turtur' Alıntı:
Haha tabii yanılmıyorsun)) Ben pek kavgadan saymasamda yanlış anlama olmuştu evet ama dönüp baktığımızda güzel bir anı olmuş hani herşeye rağmen ;)
Sevgili Turtur:) 'Anı' dedinde ..
Bak bu güzel fikir..
Sitede unutamadığımız  anılarımızı paylaşabileceğimiz bir konu açabiliriz ..
Nasıl sence de iyi fikir gekğil mi ne dersin ?

[/quote
Evet neden olmasın.Ozaman benim anılarımda ilk sırayı sen alacaksın crt ona göre..:)
Şuan genelde yeni üyelerimiz var gerçi eski üyelerden pek ses seda yok???

Sevgili Turtur:)Anlayacağın konunun esas mimarı sensin
Senin ve diğer üyelerimizin anılarını okumak istiyoruz...
Evet şimdi sıra Sen de ..

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Böylelikle bu siteye dair anı olarak paylaşabileceğim ilk olayı sen açıklamış oldun benden önce :) Normal hayata dönersek,çocukluk yıllarımda yazlıkta arkadaşlarımla beraber yengeç toplardık.Daha doğrusu korkmadığım için ben toplar,onlarda beni izlerdi.Çocukluk işte kimse bize bunun yanlış veya tehlikeli bir hareket olduğunu  söylemezdi...Uzun yıllar sonra bu arkadaşlarımı ilk kez gördüğümde hepsinin bana anlattığı tek şey bu anın olması çok ilgincime gitmiştir hep...
(Günün özeti) :Kimse sizin ne kadar iyi -kötü veya güzel-çirkin olduğunuzla ilgilenmez,sadece yaptığınız işlere bakar!..
yorum sizin

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Turtur:) Çocukken mi daha cesurdun yoksa şimdi mi?
İtiraf etmeliyim ki ben artık o kadar cesur değilim.Ama gençlik yıllarıma oranla(ne kadar istemesemde orta yaş grubuna girdiğimi kabullenmem gerekiyor hane) daha hoşgörülü olduğum söylenebilir..
Çünkü herkes benim gibi düşünmek vede davranmak zorunda değil  ...Hertür düşünceye saygı duyuyorum .Bu günlük günün özeti böyle işte..
Sevgili gençler:) Mutlaka sizlerinde anlatabileceği güzel hatıraları vardır?
Anılarımızı paylaşmaya devam ..

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu soruna cevabı aslında tam olarak veremem ama ailemden dolayı pek cesur ve özgüven sahibi biri değildim .Yavaş yavaş bunu yok ediyorum tabii her geçen gün .Hakkımızda hayırlısı :)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu arada hikayene değinmeden edemeyeceğim.sorduğun soruya ancak bukadar yanlış cevap verilebilir.Burdan bu tür öğretmenlerimizi veya öğretmen olduğunu zannedenleri kınamak geldi içimden...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Turtur.)
Ne yaparsın . O zamanlar koşular ağırdı (1980 yıllar) Bizler daha bi'çekingendik.
Ama olsun yine de tüm öğretmenlerimize karşı saygılı olalımki yanlışa yanlış ile gitmeyelim ..
Aslında sorgulamayı hatta biraz da muhalefeti severim ama karşımdakini inciltmeden,kırmadan..
Cahil cesaretine kapılarak agresif davranışlardan hoşlanmıyorum..
Barış -kardeşlik ve dostluktan yanayım.Sizler gibi can yoldaşlarla birlik olduktan sonra bu konuda ne rakip ne de engel tanımıyoruz ..Zor olsada sonunda kazanan yine bizler olacağız.
Yeni anılarda buluşmak umuduyla ...
Sevgiler

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Lisede yıllarımda Din Dersi öğretmenimiz vardı.
Sanırım gözünde bozukluk olmalıydı ki ders anlatırken baya bi' şaşı bakıydu. Arkadaşlar ona "Kör Tuğrul" lakabını takmıştı.
Malum küçük yer de haber çabuk yayılır esas adı birden unutulmuş ,herkes ondan bahsederken lakabıyla anıyordu..!
Birgün abim öğretmenimzle yolda karşılaşarak selamlaşmış ve "Merhaba Tuğrul Bey" demiş.
Akşam abim eve geldiğinde
- "Bu gün öğretmenin Tuğrul beyi gördüm" demez mi?
-"Ne yaptın abi onun adı Mehmet'ti" dedim.
Abim de çok üzüldü ama olan olmuştu bir defa...
Şimdi düşünüyorumda ..Hiç hoş değil insanların fiziki özellikleriyle dalga geçmek ,onları alaya almak..
Öğretmenime saygılarımı sunuyor ondan arkadaşlarım ve kendi adıma özür diliyorum..
Buradan çıkartılması gereken mesajı sanırım aldınız?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ama hep ben anlatıyorum ... :(
Sizin unutamadığınız anılarınız yok mu?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Lisede yıllarımda Din Dersi öğretmenimiz vardı.
Sanırım gözünde bozukluk olmalıydı ki ders anlatırken baya bi' şaşı bakıydu. Arkadaşlar ona "Kör Tuğrul" lakabını takmıştı.
Malum küçük yer de haber çabuk yayılır esas adı birden unutulmuş ,herkes ondan bahsederken lakabıyla anıyordu..!
Birgün abim öğretmenimzle yolda karşılaşarak selamlaşmış ve "Merhaba Tuğrul Bey" demiş.
Akşam abim eve geldiğinde
- "Bu gün öğretmenin Tuğrul beyi gördüm" demez mi?
-"Ne yaptın abi onun adı Mehmet'ti" dedim.
Abim de çok üzüldü ama olan olmuştu bir defa...
Şimdi düşünüyorumda ..Hiç hoş değil insanların fiziki özellikleriyle dalga geçmek ,onları alaya almak..
Öğretmenime saygılarımı sunuyor ondan arkadaşlarım ve kendi adıma özür diliyorum..
Buradan çıkartılması gereken mesajı sanırım aldınız?
Haha çok güldüm şuan  ;D Allah'ta seni güldürsün nediyim..
Biz mesajı aldıkta bu KG ailesi uyuyor sanırım  :mad:

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Türker:)  Allah beni bir güldürdüki sevinçten gözüm kanadı.Doktorun eline düştük yine hastahaneler meskenimiz oldu off off..!
Anlaşıldı bu bölüme pek yazan olmayacak gibi.
Yok mu senin okuldan komik anıların.Anlatta birazda biz gülelim hane:)
Birde 'Habeş' lakaplı bir edebiyet öğretmenimiz vardı ................
Ama anlatmayacağımdır:)Çünkü sıra sende .

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Türker:)  Allah beni bir güldürdüki sevinçten gözüm kanadı.Doktorun eline düştük yine hastahaneler meskenimiz oldu off off..!
Anlaşıldı bu bölüme pek yazan olmayacak gibi.
Yok mu senin okuldan komik anıların.Anlatta birazda biz gülelim hane:)
Birde 'Habeş' lakaplı bir edebiyet öğretmenimiz vardı ................
Ama anlatmayacağımdır:)Çünkü sıra sende .
Büyük geçmiş olsun.İnşallah en yakın zamanda eski sağlığına kavuşacaksın.Şuan aklıma gelmiyor ama en yakın zamanda paylaşırım heralde.Sen anlat ben zevkle dinliyorum ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Türker:) Sağolasın.İyileştim gibi ama kontroller devam ediyor hala .
Doktor "Sen kendini fazla yorma anılarını biraz da Türker ,Tuğba ve diğer arkadaşları anlatsın" dedi..

Strese girmemem gerekiyor(muş).Lütfen beni kırmayınız:)
Şimdi sıra sizde:)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Türker:) Sağolasın.İyileştim gibi ama kontroller devam ediyor hala .
Doktor "Sen kendini fazla yorma anılarını biraz da Türker ,Tuğba ve diğer arkadaşları anlatsın" dedi..

Strese girmemem gerekiyor(muş).Lütfen beni kırmayınız:)
Şimdi sıra sizde:)
Kırılma lütfen ;) perşembe gecesi 00:30 da skyturk te "hayata evet" programını izleminizi tavsiye ediyorum sana ve tuğba ya..Biraz dikkatli dinleyince çok şey öğreniyor insan kendine dair..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Turtur:)
Not aldım ,bi'terslik olmazsa eğer perşembe gecesi 00:30 da Skyturk'te 'hayata evet' programını izleyeceğim konu ile düşüncelerimi yazarım .
Önerin için teşekkürler(Tuğba'ya da söyleyeceğim)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yaş 11, 12 tam hatırlamıyorum bilenler bilir Adana felaket sıcaktır yazları çekilmez, sokakta çıplak gezseler hak vereceğim o derece yani :)

Bir yaz günü babam sıcaktan bunalmış olacak ki üstündeki her şeyi çıkardı
Eee benim gibi birinin yanında bu yapılır mı
Yeni yeni ergenliğin başladı dönem olmasına rağmen üstümdeki askılı tişörtümü çıkarırken annem devreye girer

-ne yapıyorsun ayıp
tabi bende cevap hazır; babam neden çıkardı ayıpsa o da çıkarmasın:)
tabi üstüne inatlığım tutunca babam geri giymek zorunda kaldı
o zamanda demiştim neden erkekler öyle gezerse ben de gezerim ayıp sa onlara da ayıp:)
neyse ki ondan sonra herkes evde giydiğine dikkat etti:)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
[/quote]Kırılma lütfen ;) perşembe gecesi 00:30 da skyturk te "hayata evet" programını izleminizi tavsiye ediyorum sana ve tuğba ya..Biraz dikkatli dinleyince çok şey öğreniyor insan kendine dair..
[/quote]

Mutlaka bakacağım hatta merak ettim birazdan internette eskileri varsa onlara da bakayım. Teşekkürler turtur ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Tuğbacım:)
İşte bu yönünü seviyorum senin..
Evet yani babanda olsa doğru bildiğini savunacaksın..
Aynı vardan varolmuşuz öyle ya eşitlikse hepimiz aynı olsun .Ortası yok bunu ya hep ya hiç:)
Teşekkür ediyorum canım ..

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sevgili cantuu)
Elbette vardır ama ben bilmiyorum daa önce hiç bakmadım.Bu programı çevremdeki herkese izletmeye çalışıyorum ama bikaç program izledikten sonra kimsenin işine gelmediğini görüyorum :) %100 doğru söylüyor adam diyemem ama perşembe geceleri merakla beklediğim bir program tavsiye etmek istedim.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Türker:)
Tuğba'da izlieyecek programı gerçekren merak ettim.
Konu hakkında az açılım yapsaydın mümkün müdür ?