Oyun Oyun : İçinden geçeni söyle

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
turtur' Alıntı:
cantuuu' Alıntı:
Düşündümde Rusya-Türkiye arası vize kalktı şimdi işin ekonomik boyutundan çok sosyoekonomik boyutu benim ilgi alanıma giriyor.

Önümüzdeki dönemlede boşanmaların daha çok artacağı yönünde bir düşünce belirdi kafamda. Dilerim yanılıyorumdur. Şayet imkanım olursa ilerleyen senelerde Tuik'den senelere göre boşanmaları kıyaslayıp tekrar paylaşacağım. Dilerim yanılırım..
Bende kesinlikle boşanmaların şimdikinden 2-3 kat kadar fazla olacağını iddia ediyorum gelecek nesillerde son 10 yıla nazaran...Dilerim yanılırım.
Senin ne gibi bir tahminin var vizelerin kalkmasından sonra? Yani neden fazla olacak boşanmalar bu anlaşmadan sonra?

Çünkü bizim toplumumuzda çocukluktan itibaren cinsellik ayıp, günah ve asla konusulmamasu gereken gizli saklı yalan yanlış ve kulaktan dolma haberlerle büyüyen nesil, o bastırılmış duygularını nasıl tatmin edecekler? İşte böyle özenti ile.. Nasıl olsa evde eşi bekleyecek ya kendini o yedekte kalsın ama diğerleri elinin kiri olacağından ha bir de yabancı olunca zaten :)) tam deliye dönecekler. Sonra aldatmalar, boşanmalar, gayru meşru ilişkiler ardından boşanmalar ve yurtlarda yetim çocuk sayısı artacaktır. Bu konuda söylecek o kadar çok sözüm var ki çoğunu satırlara dökemiyorum...

Anne babalara düşen cinselliği çocuklara gerektiği yaştan itibaren anlatmasalar bile onları doğru yönlendirecek kitapları alsınlar bilinçlendirsinler. Ben zaten bu kafayla asla evlenemem. Evlilik o kadar basitleştirildi kiyani imza atıyorsun bitiyor herkesin gözünde bu.. OOOOf söylenecek çok şey var bu konuda ama şimdilik kafi :-\

Hmm anladım .Bırak gitsin insanlarımız nereye gitmek istiyorlarsa :) Burada egolarını tatmin edemeyenler vize kalkınca oraya gitsinlerde bizede daha temiz bir topluluk kalsın  ;)
Dediklerin çok doğru ama cinselliğin tam anlamıyla oturması neredeyse imkansız ülkemizde.Maalesef.Yani iş başa düştü yine anlayacağın >:(

turtur' Alıntı:
Hmm anladım .Bırak gitsin insanlarımız nereye gitmek istiyorlarsa :) Burada egolarını tatmin edemeyenler vize kalkınca oraya gitsinlerde bizede daha temiz bir topluluk kalsın  ;)
Dediklerin çok doğru ama cinselliğin tam anlamıyla oturması neredeyse imkansız ülkemizde.Maalesef.Yani iş başa düştü yine anlayacağın >:(

Gitseler keşke ama gitmezler hatta onlarıda alır buraya gelirler:)
Evet iş başa düştüü ben de elimden geldiğince beni dinleyen herkesi yönlendirmeye çalışıyorum okumaya teşvik ediyorum....

Her toplumun iyisi kötüsü var tabii ama bizde maalesef bazı toplumların adı çıkmış durumda.Buna sebep her 2 ülke tabii.herşey karşlıklı yani :)
Bu anlaşmanın her 2 ülkenin lehine olması dileğiyle diyelim ozaman  ;)

turtur' Alıntı:
Teşekkürler ablacım şimdi dinliyorum parçayı.Utanarak söylüyorumki şarkıyı ilk defa duyuyorum müzik arşivim geniş olmasına rağmen.Çok ama çok beğendim desem ?Teşekkürler..
Eveet...Bakalım hayat bana son bir şans daha verecekmi  :)
Sevgili Turtur:)
mucizelere fazlaca inanman ...Ama verdiğin emeğin karşılığı geçte olsa bi'şekilde mutlaka alınıyor...
Sen ablana güven ve benim sözümü bir de (hayranıyım) Onur Akın dinle(:
Güzel olumlu haberlerini bekliyorum...
umutlarını kaybetmeden mücadeleye devam edeceğini biliyorum ama yinede  düştün elime kurtuluşun yok haberin olsun(:

1 gün sonra yeni bir yaşı yine geride bırakıyorum..... Garip bir duygu içindeyim; seviniyor muyum ne üzülüyor muyum bilemiyorum,
ilk defa kendimi ortada hissettim. Acaba hayatın ortasındayım o yüzden olablir mi....

(Başımın Tatlı Belası)Sevgili Tuğba:)
Doğum gününü ilk kutlayan ben olayım istedim...
http://www.izlesene.com/video/ahmet-kaya-dogum-gunu-parcasi/277630
"Geldin yeni bir yaşa ..
Girdin büyük yarışa
Doğum günün bugün
Tuğba onurlu yaşa .."

gul_buketi.jpg

crt' Alıntı:
(Başımın Tatlı Belası)Sevgili Tuğba:)
Doğum gününü ilk kutlayan ben olayım istedim...
http://www.izlesene.com/video/ahmet-kaya-dogum-gunu-parcasi/277630
"Geldin yeni bir yaşa ..
Girdin büyük yarışa
Doğum günün bugün
Tuğba onurlu yaşa .."

gul_buketi.jpg

Teşekkür ederim ablacım:) Ne güzel hediyeler alıyorum böyle.... Bu çiçekler canlı gelseydi hiç beğenmezdim. Çiçek dalında güzel çünküü ( saksıda kabul edebilirm ama:)... )  buradan da bu mesajı vererek tekrar teşekkür edeyorum mutlu oldum:)) Kırmızı Tuba mesajını da aldım:))

Ayrıca bu şarkının sözlerinin bende yeri çok ayrıdır, tam isabet olmus;) ancak bu kadar olabilirdiii:)

crt' Alıntı:
Sevgili Turtur:)
mucizelere fazlaca inanman ...Ama verdiğin emeğin karşılığı geçte olsa bi'şekilde mutlaka alınıyor...
Sen ablana güven ve benim sözümü bir de (hayranıyım) Onur Akın dinle(:
Güzel olumlu haberlerini bekliyorum...
umutlarını kaybetmeden mücadeleye devam edeceğini biliyorum ama yinede  düştün elime kurtuluşun yok haberin olsun(:
Şu mucizelere inanmak konusunda ikna olmam zor ama pekala sana saygı duyuyor ve inanıyorum  :)

cantuuu' Alıntı:
1 gün sonra yeni bir yaşı yine geride bırakıyorum..... Garip bir duygu içindeyim; seviniyor muyum ne üzülüyor muyum bilemiyorum,
ilk defa kendimi ortada hissettim. Acaba hayatın ortasındayım o yüzden olablir mi....
Yeni yaşını kutlar ,herşeyin gönlünce olmasını dilerim arkadaşım)))

[eklenti yönetici tarafından silindi]

turtur' Alıntı:
cantuuu' Alıntı:
Yeni yaşını kutlar ,herşeyin gönlünce olmasını dilerim arkadaşım)))

Saol turtur;)
herşey gönlümce mucize gibi bişe;) o yüzden pek kendime bile bunu söylemem. Ancak istediğim önce sağlık ve sonra  mutlu insanların arttığı bir dünya da yaşama arzusu. Tekrar teşekkür ederim....... :)

"Sadece Yaşamaya Gelmedik..!Birken İki Olduk ,İki İken Beş Olduk Beşken Sonsuz Olduk..."
Tuğba CAN

Tuğbacım:) Facebook sayfamızda yorum yazdım ama bir de buradan seslaneyim istedim...
Bu sözü çok beğendim  ikimizin sloganı iken hepimizin olsun istedim.
Sevgiler

Bir cihaz geliştirseler, herkesin merhamet duygusuna göre aynı ölçüde insanlarla bir arada toplan yaşansa diyorum,

Hani en azından şimdi başkaları gülerken, ben ağlıyor olmazdım.

3 kuruş paralara, menfaatlere, ruhunmu, kişiliğimi, onurumu satmadığım için, hayat ben senin düzenine ayak uyduramıyorum

Herşey güvenmekle başlar öyle değilmi , ancak kime ne kadar fazla güvenirseniz sizin canınızı daha çok acıtıyor..(cinsiyet ayrımı yapmaksızın)

Hayalsiz olmaz, dileksiz olmaz…..
Evren bizim hayallerimizi bekliyor…
Tıpkı bir senarist gibi o hayali detaylandırıp, içinde yaşayacaksın….
En sevdiğim şey geleceği hatırlamaktır,

Dünyanın en şanslı insanlarından biriyim mükemmel bir AİLEYE sahip olduğum için,

Dileğim;

Yeni yaş önce sağlık  ve beraberinde huzur getirmesini,
Sonra merhamet sahibi ve duyarlı insanların  toplumda çoğalmasını,
Sonra kariyer ve para getirmesini,
Son olarak ta AŞK (çok mu oldu, olmasa da olur ;D) getirmesini temenni ediyorum...

Dipnot: Çok hayal aleminde yaşıyormusum eleştiriler geldi, benim gibi düşünen kişi yokmuş, bunlar boş işlermiş.....

Canınız saolsun varsın siz normal bir hayatı yaşayın ben ise hayal aleminde yaşayayım, aksi durum olduğu takdire ben ben olmayacağım çünkü  ;) ;)

Sevgiler............

Bütün insanlara mutlu ve huzurlu birer yaşam diliyorum. Herkesin sınavdan geçmesini. Sistemin daha iyi bir hale gelmesini istiyorum :) Vizelerin kalkmasıylada boşanma oranının artacağını sanmıyorum yine aynı seyirde devam edecektir diye düşünüyorum  zaten 2008den 2011 neredeyse 2 kat artmış durumda ve bütün işsizlere iş diyorum. Aman canım ne edim benimde içimden bunlar geçiyor :) Bu arada tekrardan merhaba herkese.

Şairinde (N.H)dediği gibi..
Açlık ordusu yürüyor ..yürüyor ekmeğe doymak için
ete doymak için ..kitaba doymak için ..hürriyete doymak için.

Yine ne güzel birgün ,İstanbul ve de ülkem ışıl ışıl..İçimden daha özgür daha mutlu yarınlara demek geldi...

sıkıldım...çok sıkıldım..
insanların iki yüzlülüğünden,çıkarcılığından,hainliğinden...
ve daha birçok şeyden...
kimse beni sevmesin,kimsenin sevgisine ihtiyacım yok......

Geri