Oyun Oyun : İçinden geçeni söyle

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biliyorum herşey bende bitiyor, evet mucizede beklemiyorum ama elimde değil bu halimi hiç sevmesemde geçecek herşey ihtiyacım olan sabır ve zaman...

Oldum olası ürkerim otokrasidende teokrasidende.!Muhteşem Yüzyıl'da baskınlar- ayaklanmalar - uçurulan kelleler...Boğulan paşalar...Verilen emirler...Hürrem Hatun'un entrikaları ,haşmetlü Süleyman'ın cariyeleri ve gönül maceraları..derken sultana-saltanata da iyice motive olduk hane(: İzlemeyelin şu diziyi desem meraklısı çok fazla(:
Neyse en azından belki biraz ders alırda  kul olmanın ne demek olduğunu ,özgürlük ve demokrasinin önemini kavramış oluruz ..İyi seyirler(:

Dünya ne kadar yaşanılamaz bir yer. Cinayet, fuhuş, taciz, şiddet, işkence,açlık....

Adalet ve hak olmasaydı yaşamanın ne anlamı kalırdı. Allah inancı ve O'nun adaleti öyle bir güç ki en zor zamanda bile ayakarının yere sağlam basmasını sağlıyor. Biliyorsun ki elbet herkes bir bedel ödeyecek .Bu huzur ve mutluluk başka hiçbişeyde olamaz.

Hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatacak bugün; Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun....

Tubacım:) Teşekkürler canım ...
Yüce Tanrı'ya gönülden yönelerek onun sevgi ve merhametine layık olabilmek dileğiyle ...
Nice kandillere...

Kızlarınızı iyi yetiştirin...

Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.

Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin.

Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.

İstediğini giymeyi öğretin .

İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.

Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin.

Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin

Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.

Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin.

Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.

Hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.

Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin

Alıntıdır.

Çoçuklarınıza
İlk önce hak ve özgürlükleri için mücadele verebilmeyi öğretin...
Düşüncelerine zincir vurarak cehennen ateşiyle korkutmayın onları...
Baskı yapmayın evrende neler oluyor bilsinler tanısınlar dünyayı...
Sevgiyi öğretin ve en yüce değer insan olabilmeyi ..
İşte ozaman ruhsağlığı düzgün nesiller yetişecek ve herşey çok daha güzel olacaktır.

Nil:) Sevgili ortağım...
sıkma canını bazen insan saçmalamak isterde o bile zor gelir(:

Topkapı Sarayı müzesi müdürü, III: Selim'in tahtını lojöamına taşıtmış ve kanepe olarak kullanıyormuş...
Biranda nasıl olduysa duyuldu ülkede kıyamet koptu bugün.(:
Oysa bende Hürrem Sultan'ın  tahtına oturmayı  vede zümrüt -yakuttan takılarına el komayı planlıyordum haberi duyunca biranda cesaretim kırıldı.!
Topkapı Sarayı Müze Müdürü Yusuf Benli'yi bu medeni cesatetinden dolayı kutlamak istedim(:

Geliyoruz geleceğiz güzel günler yakındır...
Haydi katıl bize bir ıslıkta sen çal...

Güvendiğim dağları kar kaplamış ama benim haberim olmamış... Yazık o dağlara verdiğim emeklere...

Beş para etmeyen fikirleri  savunmaktansa susmayı bilmek çok daha doğru  olurdur ama
Ne yazıkki cahiller zapteylemiş meydanları bol keseden esip gürlüyor.! 

Geri