Osmanlı ve Çin İşkenceleri

• Konbuyu başlatan Feveran Estomp
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Feveran Estomp tarafından oluşturulan Osmanlı ve Çin İşkenceleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 33,876 kez görüntülenmiş, 109 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Osmanlı ve Çin İşkenceleri
Konbuyu başlatan Feveran Estomp
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ZamanZede
G

greenhouse

Kullanıcı
22 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
antalya
Feveran Estomp' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
cigdem92' Alıntı:
Espri konusu yapılmamalı.
Bilgiler için tşkr.
İŞKENCENİN ÇOK YARALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR GİBİSİN.O TARİHTE O CELLATLARDAN BİRİ OLMAK İSTER MİYDİN.ÇOK MERAK ETTİM
Bazı bilgiler esprilerle süslenirse daha akılda kalıcı olur genç arkadaşım:)
Aramıza hoşgeldiniz...
Katılıyorum!

greenhouse' Alıntı:
bunları akıl eden insanlar keşke zekalarını faydalı şeylere kullanabilselerdi.çünkü işkence adamın bedenine yapılıyor acaba bunu (sözüm ona)ibret alacak halk ne kadar hissedebiliyor diye düşünmüşümdür hep.sizce bu işkencelerle işlenen suçlar son mu buldu?sorunuzun cevabı ise hiçbiri
Suçlar ; cezası ne olursa olsun asla son bulmaz tabiki ama o dönem için engelleyici bir niteliktir..

G

greenhouse

Kullanıcı
22 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
antalya
SANIRIM ALINTI YAPARKEN BİR HATA YAPTIM.SEN ÜZERİNE ALINMA ÇİĞDEM BEN SORUYU FEVERAN ESTOMP'a SORMUŞTUM

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Naziler..

Toplama Kamplarındaki Cinayet ve İşkenceler

Buchenwald toplama kampında, açlık, hastalık ve Nazi zulmü altında yaşama mücadelesi veren Yahudiler.

Kristal Gecesi'nin ardından, önce Almanya ve Avusturya'daki, sonra da-II. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla birlikte-Alman işgali altındaki ülkelerdeki Yahudiler aşamalı olarak toplama kamplarına sürülmüşlerdir. Ancak yalnızca Yahudiler değil, Çingeneler, Slavlar, Rus savaş esirleri gibi farklı etnik ve dini kimliğe sahip insanlar Auschwitz, Majdanek, Sobibor, Treblinka, Belzec, Chelmno gibi çoğu Polonya'da yer alan kamplarda toplanmış ve çok kötü şartlarda Alman savaş endüstrisinde köle işçi olarak kullanılmışlardır.

Ancak Nazi zulmü, insanları köle işçi olarak çalıştırmaktan çok daha ileri gitmiştir. Auschwitz'e ve diğer toplama kamplarına götürülen Yahudiler ve diğer tutsaklar, yük trenlerine kilitlenerek günler boyu taşınmış, bazı yaşlı ve zayıf insanlar bu trenlerde açlık, susuzluk ve kabalalık nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Trenlerden indirilen insanlara adeta birer hayvan gibi muamele edilmiş, aileler bölünmüş, en ufak bir direniş gösterenler tereddütsüz ve belki de çocuklarının veya ailesinin gözleri önünde idam edilmiştir.

Bu kamplarda çalıştırılan insanlara hiç bir acıma ve merhamet gösterilmemiş, sadist Nazi subaylarının keyfi hakaretleri, tehditleri, işkenceleri altında yıllarca köle hayatı sürmüşlerdir.

Bu mazlum insanlara, adeta birer hayvan gibi davranılmıştır. Örneğin Auschwitz'in ünlü cani doktoru Mengele tarafından kamp tutsakları arasından "kobay" olarak seçilen yetişkinler ve çocuklar üzerinde, insan vücudunun acıya veya soğuğa ne kadar dayanabildiğini anlamak için korkunç denemeler yapılmıştır. Soğuk kış gününde buz dolu sulara zorla sokulup bekletilen insanların, donmadan önce kaç dakika yaşayabildikleri test edilmiştir. Mengele'nin denekleri üzerinde hiç bir anestezi yapmadan cerrahi operasyonlar yürüttüğü, örneğin insanların kollarını, bacaklarını veya midelerini canlı canlı kestiği bilinmektedir. Mengele'nin en zalim deneyleri ise, kampa gelen ikiz çocuklar üzerinde olmuştur. Mengele kampa gelen tüm ikizleri diğer tutsaklardan ayırmış ve üzerinde farklı denemeler yaparak kalıtımsal faktörlerin etkisini ölçmüştür. Ancak kullandığı metodlar inanılmaz derecede zalimdir. İkizlerin kanını birbirine enjekte ederek tepkiyi ölçmüş, çoğunda ikizlerin biri veya ikisi şiddetli ağrılar ve yüksek ateş yaşamıştır. Mengele göz renginin kalıtsal olarak değiştirilip değiştirilmeyeceğini ölçmek istemiş ve bu amaçla ikizlerin gözlerine mavi mürekkep enjekte etmiştir. Çoğu denek büyük acılar çekmiş ve bir kısmı kör olmuştur. Küçük çocuklara çeşitli hastalıkların mikropları enjekte edilmiş ve bu hastalıklara ne kadar dayanabildikleri ölçülmüştür. Pek çok masum çocuk, Mengele adlı bu Nazi canavarının elinde işkence çekmiş, sakat kalmış veya ölmüştür.

Auschwitz toplama kampındaki Polonyalı masum Yahudi çocukları, 1944.
Toplama kamplarında açlık, salgın hastalıklar ve sistemli Nazi cinayetleri sonucunda, toplama kamplarında milyonlarca masum insan yaşamını yitirmiştir. Bu insanların arasında, Yahudilerin yanında Çingeneler, Slavlar, Ruslar, savaş esirleri, Nazi muhalifi Almanlar da vardır. (Soykırımın Perde Arkası adlı kitabımızda, bu kamplardaki gaz odaları iddiasını incelemiş ve gaz odalarının varlığına dair kanıtların zayıf olduğunu belirtmiştik. Ancak gaz odalarının var olmaması, bir soykırım ve zulüm yaşanmadığı anlamına gelmez. Nazi Partisi, insan öldürmeyi ideolojik bir misyon olarak gören acımasız bir cinayet makinasıdır ve çok daha farklı yöntemlerle-kurşuna dizerek, açlık ve salgın hastalık yoluyla, vs.-gerek Yahudileri gerekse diğer tutsakları kitleler halinde katletmiştir..

B

bıldırcın

Bildiğim kadarıyla sakat insanları fazlalık olarak görüp onlarıda acımadan katleden cinstendi bunlar :mad:

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Cσ∂єx' Alıntı:
Hepsi zekice yapılan ve bulunan işkenceler diyebilirim.
Aslında, günümüzde yapılan işkencelerden en korkuncu, "Sen yaptın!" sözünün sık tekrarı sonucu, kişiyi yapmadığı şeyi bile "evet ben yaptım!" diyecek duruma getiren o saçma ama "en azından bir suçlu bulduk" mantığı ile yapılan işkence:(

S

Samira

Kullanıcı
14 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
bıldırcın' Alıntı:
Osmalının bu tarz işkencelere başvuracağına inanmıyorum,yapılan işkence yada ceza şeriat hükmünde verilirmiş o zamanlar hırsızlıksa el kesmek zinaysa kırbaç yada taşlamak ama bu hükümleri verebilmek içinde en az dört tane şahidin olması gerekliymiş esirlerine bile işkence etmeksizin yerli halka kendi dillerini öğretmesi şartıyla serbest bırakan da yine osmanlıdır.Osmanlıya ait olduğu söylenen bu işkence çeşitleride eski genelde moğollar tarafından uygulanırdı...
arkadaşıma katılıyorum, İslamı yaşayan bir millletin bu tür işkenceler yaptığına inanmıyorum...

S

Selçuk

Kullanıcı
7 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
inanmıyorum ben bu osmanlı işkencelerine.....osmanlının kuruluş amacı neydiki böyle acımasız olsunlar.......

M

mertka

Kullanıcı
17 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
adana
benim bildigim kadarıyla bunların hepsı çin işkencesı

metalci

metalci

Kullanıcı
6 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
yaa OSMANLININ böle işgenceler olabildiğine inanmıyorumm

kaynağın ne kadar  doğruu olduğuu  tartışılır
OSMANLI hoşgörü  devletii olmasaydı altıyüzyıldan  fazla hüküm sürmezdii
ossmanlıda şeri hükümler geçerlidirr kesinn çozümm

buu  yüzden islamiyette işgencee  yokturr

H

hanedeyim

bunları yap kişiler nasıl insanlar ya ben bi balığı bile öldürmek istemezken adamlar canlı canlı adam yüzüyo

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
[1- suçlunun kafası kazınırmış ve suçlu bir direğe hiç hareket edemiyeceği şekilde bağlanırmış...ve üstten damlalar halinde soğuk su damlatılırmış...damlalar bir süre sonra balyoz etkisi yaptığından adamın delirmesi sağlanırmış...]
bu işkence çok yaratıcıymış

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Nefesim kesildi okurken.. :eek: