OKUDUMUZ KİTAPLARI NE YAPIYORUZ

kitap okumayı çok seviyorum ama paylaşmayı değil ...kimseye veremeyecek kadar kıskancım bu konuda..benim için kitaplar çok değerli .önceleri okumaları için arkadaşlarıma veriyordum ama geri getirmedikleri ve kitaplara zarar verdikleri için artık kimseyle paylaşmıyorum.

hayat cezvesi' Alıntı:
önceleri okumaları için arkadaşlarıma veriyordum ama geri getirmedikleri ve kitaplara zarar verdikleri için artık kimseyle paylaşmıyorum.

Bu konuda bende dertliyim. Sonuçta kitabı okumak için alıyor ama geri getirmiyorlar, taki isteyince kadar...
oysaki almasını biliyorsan, söylenmeden vermesinide bilmesi gerek ....

Okuduğum kitapların önemli olanlarını saklamam gerektiğini düşündüklerimi evimde saklarım.. Geçen yıl komple bir revizyondan geçirdim ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verdim bir çoğunu... Bir çoğu babamdan bana kalanlardı onlara gözüm gibi bakıyorum... Son 10 yılda sağlam bir arşivim oldu..

benim küçük bi kütüphanem var.. sürekli takip ettiğim yazarların kitaplarını (örnek:ayşe kulin) alıp saklarım.. yada şiir kitaplarını.. şimdi ise kaldığım öğrenci yurdunda bi kampanya var:kitap kampanyası.. bi lise için (döğer lisesi) kitap topluyoruz... bi çok kitabımı vermek istiyorum inş. sınavlardan sonra evime giittiğimde getireceğim.. bazı kitaplarımda okuması için verdiğim arkadaşlarımda kalmıştır.. ayrıca aldığım her kitabın ilk ya da son sayfasına aldığım tarihi mutlaka yazarımm...

Okuduğum bir sürü kitap. Başıma bir sürü dert açtı.
Baktım olmuyor, okumamay başladım.
Okuduklarımı ise bir gece evden bir başka eve kaçırmak zorunda kaldım.
Ne günlerdi,5 yada 6 yıl oluyor.Sanırım şimdiye çoktannnnnnnn ısınmak amaçlı kullanılmıştır.
Artık okumuyorum.

Korsan' Alıntı:
Okuduğum bir sürü kitap. Başıma bir sürü dert açtı.
Baktım olmuyor, okumamay başladım.
Okuduklarımı ise bir gece evden bir başka eve kaçırmak zorunda kaldım.
Ne günlerdi,5 yada 6 yıl oluyor.Sanırım şimdiye çoktannnnnnnn ısınmak amaçlı kullanılmıştır.
Artık okumuyorum.

abicim sende anarşik kitaplar okuma ;D

ben okudugum kitapları aldıgım yere yada baska bir kırtasiyeye veriyorum ve yerine baska bir kitap alıyor onu okuyorum her seferinde okudugum kitaplardan cok sey ögreniyorum :)

Kitaplarımı paylaşmayan tiplerdenim.Çok dikkatli seçiyorum alırken ve inanın kimseye vermek istemiyorum bikaç kere verdim senelerce kitabım elime geçmedi.Ben kitaplarımsız yapamam.Okuduğum her kitabı saklıyorum.Paylaşmayı severim ama kitaplarımı ASLAA.... ::)

Kitaplarımı okuduktan sonra kitaplığıma kaldırmayı tercih ediyorum.
Zamanla bunları aile bireylerine okutuyorum. Tekrar okumam gerekenler oluyor... Belki ilerde çocuklarıma bile okutabilirim.  :)
Onların orada, kitaplığımda durması bana büyük huzur veriyor açıkçası...

ben okuduğum kitapları kimseye kolay kolay vermem arkadaş:)eğer vereceğim kişi okursa veririm yoksa okumuyana verilen kitaba yazık,götürür devlet kütüphanelerine bağışlarım yada okula veririm:);)

Okuduğum kitaplar zamanında paylaşmayı çok istedim paylaşacak kimseyi bulamadım.
"Sakıncalıdır " denildi gün oldu sakladım. Gün oldu yaktım.Okumayı bıraktım o da olmadı başaramadım.
Kitaplarımı şuraya buraya hiç bağışlamayı hiiç düşünmedim.
Zaten kitaplarıma gereken değer verilseydi ben bu kadar zor anlar yaşamaz okuduğum kitaptan korkar hale gelmezdim ..
oysa ben onları ekmeğim için ayırdığım paramdan keserek almıştım...
Evet bu konuda bencilim .Okumak isteyen değerini anlayacaksa ve okuduğunu kavrayabilecekse gelir benden alır.
(Bu benim kişisel düşüncemdir siz kafanıza göre takılın ama lütfen eleştri getirmeyin çünkü bu konuda çok dertliyim)

crt' Alıntı:
Okuduğum kitaplar zamanında paylaşmayı çok istedim paylaşacak kimseyi bulamadım.
"Sakıncalıdır " denildi gün oldu sakladım. Gün oldu yaktım.Okumayı bıraktım o da olmadı başaramadım.
Kitaplarımı şuraya buraya hiç bağışlamayı hiiç düşünmedim.
Zaten kitaplarıma gereken değer verilseydi ben bu kadar zor anlar yaşamaz okuduğum kitaptan korkar hale gelmezdim ..
oysa ben onları ekmeğim için ayırdığım paramdan keserek almıştım...
Evet bu konuda bencilim .Okumak isteyen değerini anlayacaksa ve okuduğunu kavrayabilecekse gelir benden alır.
(Bu benim kişisel düşüncemdir siz kafanıza göre takılın ama lütfen eleştri getirmeyin çünkü bu konuda çok dertliyim)

ben eleştiri getirmiyecem.Sana katılıyorum.Bende kitabımım verdiğim kişilede hep aldığı kitap afedersiniz sn. arkadaşlar beleşya napcanı şaşırıyolar.Bizim milletimiz böle napan. >:( :(

hayalhane' Alıntı:

ben eleştiri getirmiyecem.Sana katılıyorum.Bende kitabımım verdiğim kişilede hep aldığı kitap afedersiniz sn. arkadaşlar beleşya napcanı şaşırıyolar.Bizim milletimiz böle napan. >:( :(

Evet haklısınız.
Ne yazık ki az okuyan  bir millet olduğumuz doğrudur.
Ama her konuda ahkam kesen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olnalar oldukça fazla.
Benim için her kitabımın ayrı özel değeri vardır.
Yıllar önce ortaokuldaydım ve bana  ilk defa bir kitap hediye edilmişti
ve inanılmaz mutlu olmuştum.(Maksim Gorki -Ana çok etkileyici bir kitaptır)  ve onu kala kitaplığımda baş köşede saklarım.
Hatta kiç unutmam  dayanamamıştım  bu kitabı  derste okumuşturda hocadan azar bile işitmiştim...

crt' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:

Evet haklısınız.
Ne yazık ki az okuyan  bir millet olduğumuz doğrudur.
Ama her konuda ahkam kesen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olnalar oldukça fazla.
Benim için her kitabımın ayrı özel değeri vardır.
Yıllar önce ortaokuldaydım ve bana  ilk defa bir kitap hediye edilmişti
ve inanılmaz mutlu olmuştum.(Maksim Gorki -Ana çok etkileyici bir kitaptır)  ve onu kala kitaplığımda baş köşede saklarım.
Hatta kiç unutmam  dayanamamıştım  bu kitabı  derste okumuşturda hocadan azar bile işitmiştim...

keşke okusakta bırakalım azarı hocamız bizi dövse derste.(BEN ZATEN ALIŞIĞIM HOCA DAYAĞINA ehu ehu ehu)

hayalhane' Alıntı:
keşke okusakta bırakalım azarı hocamız bizi dövse derste.(BEN ZATEN ALIŞIĞIM HOCA DAYAĞINA ehu ehu ehu)
Öle deme ya bakmayın derste kitap okuduğuma kurallara pek bi'uyar öğretmenlerden çok çekinirdik.
Birgün okulda arama olmuştuda (aslında kitap bana göre sakıncalı değildi ama gelde bunu anlatabilirsen anlat) canım arkadaşım kendini feda etmiş kitabımı saklayıvermişti.
Şimdilerde bakıyorumda maşallah kimsenin kimseden bi'çekincesi yok.

crt' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:
Öle deme ya bakmayın derste kitap okuduğuma kurallara pek bi'uyar öğretmenlerden çok çekinirdik.
Birgün okulda arama olmuştuda (aslında kitap bana göre sakıncalı değildi ama gelde bunu anlatabilirsen anlat) canım arkadaşım kendini feda etmiş kitabımı saklayıvermişti.
Şimdilerde bakıyorumda maşallah kimsenin kimseden bi'çekincesi yok.

olur muuu. :(ben okulda hocalarıma tek hatam olmadı.okula hocalarımız arabalarıyla geldiklerinde                          100 m öteden arabayı gördüm mü (otomatik) çeketimin önünü iliklerim.Nasl korkarım ben hocalarımdan anlatamam.Ben keşke dayaktaa yesek derken ifade kullandım o arada:D

kitapları paylaşmak çok güzel. özelliklede alamayanlar için. okudugum kitaptan eğer çok etkilenmişsem onu başkalarınında okumasını çok isterim. isteyene veririmde daha doğrusu verirdim. takiii verdiğim bir kaç kitabın bana eski halinden hiç eser kalmayarak gelmesine kadar. ben kitaplarıma çok önem veririm. özenle muhafaza ederim. ama benim bu derece önem verdiğim kitabımı alıpta yırtılmış sayfaları kırışmış bir halde bana geri getirdiklerinde tepem atar. kusura kalmasın arkadaşlarım bundan sonra kimseye kitaplarımı vermiyorum.  >:(

Kitabı okuduktan sonra rafa kaldırıyorum. Arkadaşlara önerdiğim kitaplar olur, okuduktan sonra geri verirler tekrar rafa kalkar.

Geri