Okuduğumuz Kitaplardan En Beğendiğimiz bölümler...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emine38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Boş evi son kez, değişik duygularla ve birbirlerine söylemedikleri ağır bir kederle dolaştılar, bir evi değil, aslında kendilerini terkediyorlardı. Kapıdan çıktıkları anda geçmişleriyle aralarındaki köprü yıkılacak, bu evdeyken hala onlarla birlikte olan bir çok güzel ve mutlu anı, birçok gizli umut bir daha dönmemek üzere geçmişte kalacaktı; çıplak evin yaralayıcı boşluğunu ruhlarında hissederek çıktılar."

Ahmet ALTAN/ Aldatmak

Tanrı:Asıl cehennemi kendini benden ayırdığın zaman,kendini unuttuğun zaman yaşarsın.Bu da sonsuza kadar sürmez.Sonsuza kadar sürmesi için senin kendini unutman yetmez;benimde kendimi unutmam gerekir.

Tanrı'yla Sohbet (Kitap-1)

longcoming' Alıntı:
Tanrı:Asıl cehennemi kendini benden ayırdığın zaman,kendini unuttuğun zaman yaşarsın.Bu da sonsuza kadar sürmez.Sonsuza kadar sürmesi için senin kendini unutman yetmez;benimde kendimi unutmam gerekir.

Tanrı'yla Sohbet (Kitap-1)

Yazarı? ;)

Yaşamak için bir sebebi olan hemen her nasıla katlanabilir.
Ölümün en güzel yanı bir kez daha yaşanmayacak olmasıdır.
Was mich nicht  umbringt,macht mich starker.(Beni öldürmeyen şey beni daha güçlü yapar)
                                                                                                   Frederic Nietzche
İnsanın anlam arayışı kitabından(Victor E. Frankl)

Frederic Nietzche bu yazarda her yerde karşıma çıkıyor mutlaka biri tavsiye ediyor bi hevesle alıyorum başlıyorum okumaya gitmiyo bi türlü
anladım bende bi gariplik var
yine deniycem kafamın sakin olduğu bi zamanda

Eleştirinin insan için zincirden düşsel çiçekler derlemiş olması,insanın o zinciri düşgücü yada avuntu olmaksızın taşıması için değil;zinciri silkerek yaşayan çiçeği seçmesi içindir.
                                                                                                            Karl Marks
İnsanlar sonsuza kadar çocuk olarak kalamazlar.Eninde sonunda düşman olarak gördükleri hayata katılmaları gerekir.Biz buna gerçekliğe eğitilmek diyoruz.
                                                                                                     Sigmund Freud

Yeni bir İnsan yeni bir Toplum kitabından(Erich Fromm)

özlem1980' Alıntı:
Frederic Nietzche bu yazarda her yerde karşıma çıkıyor mutlaka biri tavsiye ediyor bi hevesle alıyorum başlıyorum okumaya gitmiyo bi türlü
anladım bende bi gariplik var
yine deniycem kafamın sakin olduğu bi zamanda

Lütfen başlığa sadık kalalım.
Teşekkürler.

Ahmet seneler sonra duyunca gerçek adini, gayri ihtiyarî kendisine seslenen Krala dönüvermis... Ve,
- "Neler oldu Ahmet, evladim anlat basindan geçenleri bana!" diyen kralina bütün olanlari bir bir anlatmis. Bunun üzerine Kral:
- "Peki Günes'in bana gönderdigi mektup nerede?" diye sorunca da hemen odasina kosarak, sandiktan çikan mektubu alip Kral'a vermis. Mektupta su satirlar yer aliyormus:
Günese yazi yazilmaz.
Yazilan yazi ise bozulmaz...

(...Binbir Gece Masallari'ndan...)

ben de dün istanbullular kitabını bitirdim güzeldi.Sonunu yine okuyucuya bırakmış uzuner diğer kitaplarında olduğu gibi
kitap çizme işi gerçekten güzel fikir umarım katkıda bulunabilirim diğer zamanlarda ...sevgiler

muki' Alıntı:
ben de dün istanbullular kitabını bitirdim güzeldi.Sonunu yine okuyucuya bırakmış uzuner diğer kitaplarında olduğu gibi
kitap çizme işi gerçekten güzel fikir umarım katkıda bulunabilirim diğer zamanlarda ...sevgiler

Kitaptan beğendiğiniz bölümleri bizimle paylaşır mısınız? :)

İki çeşit duyğu vardır:İyi duygularve kötü duygular...Ve siz aradaki farkı gayet iyi bilirsiniz;çünkü iyiler sizi kendinizi iyi hissettirirken,kötüler kendinizi kötü hissetmenize sebeb olurlar...
Depresyon,öfke,alınganlık,şuçluluk duyğusu...
Bunlar olumsuz duyğulardır ve kendinizi güçlü hissetmenize izin vermezler...

Sizden başka hiç kimse size kendinizi iyi yada kötü hissettiğinizi söylemez;"Şu an ne hissediyorum?" diye kendinize sorun...Gün içinde zaman zaman durup kendinize bu soruyu sorabilir,böylece duygularınıza dair daha fazla farkındalık kazanabilirsiniz...

Bilmeniz gereken en önemli şey,iyi şeyler düşünürken insanın kendisini kötü hissetmesinin imkansız olduğu...
Bunun aksi,duygularınızın nedeninin düşünceleriniz oldugunu belirten yasaya aykırı düşer..Kendinizi kötü hissediyorsanız,aklınızdan size kendinizi kötü hissettiren düşünceler geçiyordur demektir...

-----------------------

Evrende sevginin gücünden daha büyük bir güç yoktur..
Sevgiyi duyumsadığınızda,yayabileceginiz en yüksek frekansı yayarsınız...
Sahip oldugunuz bütün düşünceleri sevgiyle sarıp sarmalayabilirseniz,her şeyi ve herkesi sevebilirseniz,dönüşümü yaşarsınız,hayatınız değişir...

(...THE SECRET...Rhonda BYIRE.... )

"Şimdi anlaşıldı!" dedi Claude..."Biliyormusun,kadınların açtığı yarayı tedavi etmenin yolu yok gibidir...Hani onun ülkesinde bir söz vardır:İnsanın gerisini kaşıması,yüreğini kaşımasından çok daha kolaydır derler..."

Kemikler sabırlıdır...Kemikler hiç yorulmaz ve hiç kaçmaz...Yıllar önce ölmüş bir adamla karşı karşıya gelirseniz,kemikleri yerli yerinde yatıyordur...Memnundur...Bekliyordur...Ama etleri gitmiş,onu yanlız bırakmıştır...Su da et gibidir...Su hiç hareketsiz durmaz...Hep bir başka yere gitmektedir...Tedirğindir,hareketlidir,konuşkandır,meraklıdır...kapalı kavoozdaki su bile zamanla yok olur...Et de sudur...Taşlar ise kemiktir...Doygundurlar...Sabırlıdırlar...Güvenilir onlara...Söyle o halde Alobar,ölümsüzlüğü elde etmek iiçin suyla mı,yoksa taşla mı rekabet edersin?Etinemi güvenmelisin,kemiklerine mi?

Alabor lamaya bakmış,hiç bir şey söylememişti...Bir kaç dakika sonra lama ona neden sessiz durduğunu sormuştu...Alabor,"Su, taşa bir şeyler söyler durur,"demişti..."Ama taş cevap vermez..."

...Parfümün dansı....Tom ROBBEINS...

Naziler 18 yaşından küçük çocukları ailelerinden alıyor,18 yaşından büyükleri trenlere koyup gönderiyorlardı.
   İstasyonda vagona bindirilip sürgüne gönderilecek bir anneyle minik bebeğide vardır.Anne evladından ayrılarak vagona binmek zorunda olduğu için,henüz yedi aylık bebeğini elinden almaya gelen bir polise.''müsade edin de bebeğime son kez süt vereyim''diyerek göğsüne dayadığı bebeğini bizzat boğar.Vaziyeti gören Fransız polis memuru manzaradan müteessir olarak çekip gider...

BÜYÜKELÇİ-Emir Kıvırcık

Bizler düşüncelerimiz değiliz.Bizler düşüncelerimizin düşünürleriyiz.Bizler,zihinlerimizin içinde dolanan fikirlerin yaratıcılarıyız ve bunu anladığımızda düşüncelerimizi değiştirmeyi seçebiliriz...

SEN ÖLÜNCE KİM AĞLAR-Robin Sharma

Mutlu olduğumuzdan dolayı gülmüyoruz...Güldüğümüzden dolayı mutlu oluyoruz...

(..SEN ÖLÜNCE KİM AĞLAR? Robin Sharma...)

"Sadece kendi hayatına bak ve esas alarak genel yaşamın hiyoregliflerinin şifresini çöz"

"Eğer acıların izleri kalmışsa ve yapılan eylemlerin yüzümüzden silinmesi mümkün olmuyorsa, o zaman bizden ve istemlerimizden geriye kalan herşeyin aynı izleri taşıması hiç de şaşırtıcı değil."

Eğitimci Olarak Schopenhauer / Nietzsche kitabından

Bu yüzden insan bir anlamda uyanık olmalı,iki şeye karşı uyanık olmalı:
Auschwitz'den(Almanların 2. Dünya Savaşındaki en büyük toplama kampı) bu yana insanın neler yapabileceğini biliyoruz.
Hiroşima ve Nagasaki'den sonra ise neyin tehlikede olduğunu biliyoruz

İnsanın Anlam Arayışı Kitabından(Victor E. Frankl)

Geri