nerden nereye!

  • Konbuyu başlatan epru16
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde epru16 tarafından oluşturulan nerden nereye! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,547 kez görüntülenmiş, 28 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı nerden nereye!
Konbuyu başlatan epru16
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
E

epru16

Kullanıcı
10 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
ankara
arkadaşlar ben isim vermeden fizik hocamın hayatını anlatmak istiyorum.bize anlattı hem çok güldük bazı olaylara,hem de onu  çok takdir ettik.

kendisi akdeniz illerimizden  birinde inşaat işçisi bir baba ve ev hanımı bir annenin 3 çocuğundan biri.yemeğe ekmek bulamıyorlar.herkes kendi derdinde.ev küçücük ve sobalı.hocamız ilk okul çağına geçince 1.sınıfı orta dereceyle geçiyor.hiç çalışmıyor.ilkokul 2 de aynı şekil.3.sınıfta kalıyor.hocalar kurul kararıyla onu geçiriyorlar.orta okul da dahil 4-5 zayıfı olarak,kurul kararıyla geçip duruyor.çünkü ders çalışmak gibi bir huyu yok ve ailesinin maddi durumu nedeniyle küçüklüğünden beri tarlalarda,kahvelerde,fayans döşeme işinde vb çalıştığı için onun için temel öncelik para kazanıp ailesine yardımcı olmak.sonra içine biraz çalışma hevesi geliyor ve bi bakıyor ki hayatında ilk kez teşekkür almaya yaklaşmış.ailedeki herkes bu çocuk okumaz gözüyle baktıkları için inanamıyorlar.hocamız okuldaki hocalarına rica ediyor ve tarih hocası 1 puan vererek onun teşekkür almasını sağlıyor.şimdi ne var bunda diyebilirsiniz ama bu hocamız için bir ilk.bu onun öğrenim hayatındaki dönüm noktası oluyor çünkü ilk kez emek verip bir şeyler başarıyor, belki o teşekkürü almasaydı yine dersleri sallamıycaktı,tarlada,bahçede çalışmaya devam edecekti.ama o teşekkürü aldıktan sonra sırtına battaniyeyi çekip,annelerimizin hamur açtığı küçük masaları çalışma masası yaparak ders çalışıyor.dershaneye falan gidicek parası da yok.istiyor aslında ama ailesinin durumu böyleyken olanaksız bişey.o da kendi kendine çalışıyor.liseye geçince yanındaki sıra arkadaşı dershaneye gidiyor,ders çalışıyor hocamız her gün soruyor arkadaşına kaç soru çözdün dün?arkadaşı 250 derse 251 soru çözmeden uyku tutmuyor.arkadaşı 7 saatçalışıyor.bizim hoca 8, ve en büyük sorunlardan biri hocamızın konu eksiği,ortaokul boyunca o kadar çok eksiği kalmış ki onları tamamlamakla geçiyor zamanı,sıra arkadaşı da dershaneye gidiyor.bizim hocaya iyice hırs geliyor ben dershaneye gidemiyorum ama yine de ondan yüksek yapacağım diye...işte böylece fizik bölümünü kazanıyor.okurken de tatilde memlekete geldiğinde 2 gün dinlenip sonra tarlalarda çalışmaya gidiyor.böylece okulu en yüksek 7.ortalamayla bitiriyor.tayininin çıkmaması üzerine dershanelerde çalışmaya karar veriyor ilk başlarda kabul almasada daha sonra ankara vb illerde çalışıyor.ve şuan bu hoca bizim dershanenin fizik bölüm başkanı ve ortaklarından.iyi mi:)
hiç dershaneye gitmeyen adam dershane kurucusu oluyor
(buna benzer çok öykü var ama bence bu da baya güzel)
(hocam sizden habersiz yazdım ama o kadar güzel anlattınız ki paylaşmak istedim)
 
A

arzu_35

Kullanıcı
4 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
gercekten istedıkten sonra hersey oluyoo ;)
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
insan birşeyii gönülden istediği zaman, bütün kapılar açılırmış, bütün olanaklar var olurmuşş..yeterkii isteyelimm..
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Paylaşımın için Teşekkürler ebru.. benimde buna benzer bi çok hikayem var :)
 
D

diloş

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
işta azmin elinden birşey kurtulmaz derler ya en büyük örnek bravo ve paylaştığın için tşk ederim epru en azından istedikten sonra neler yapılabileceğini görmüş olduk
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Azmin zaferi demeyi buna derim. Teşekkürler,ebru
 
M

menzup

Kullanıcı
9 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
konya
bir insanın ne oldugu değil ne olacağı önemlidir...emin ol bir insanın ne isteyeceği önemli
 
M

mankavi

demek neymiş ilk adımı herzaman biz atmalıyız :) ağlamak yok üzülmek yok ksine daha iyi görmek var yılmak yok yıldırım gibi çakmak var . okuyunca bu duygularım kabardı.
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
diğer arkadaş nereyi kazanmış acaba?
hani o dershaneye giden  ???
 
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
isteyince oluyor ya ben buna inanıyorum...ben ilkokuldan sonra okuyamadım....15 yaşında orta okulu açıköğretimden okumaya başladım sonra liseyi okudum...sonra da çok şükür üniversiteyi kazandım....şu anda 3. sınıftayım....başlarken geç kaldığımı  söyleyenler çok oldu ama kulak asmadım...hayat hiç birşey için geç değildir.....şu olduğum yerden çok mutluyum..... :) :)
 
kocaman

kocaman

Kullanıcı
5 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
herşey içimizde saklı işte her yerde bunu görüyoruz insanı insan yapan içimizdeki hırs olsa gerek
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Farkında mısınız?
Genelleme yapmıyorum elbette ama, başarılı olan pek çok kişinin özgeçmişine baktığımda, maddi sorunlarla boğuşulan çocukluk, gençlik yılları çıkıyor karşıma. Ve buralardan zirveye tırmanan kişilerin yaptıkları işlere bakıyorum; Helal olsun diyorum.
Sabancı Kardeşler, Yılmaz Büyükerşen, Süleyman Demirel aklıma ilk geliverenler.
 
Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
SEN YETER Kİ İSTE!!!!
 
S

suda

Kullanıcı
20 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
hocan o yaşamında bile güzel ayrıntılar yakalamış hayattan.insanın eksiklerini er yada geç tamamlayabiliyor yeterki içimizdeki istek çok geç olmadan uyansın.
 
E

erdal_ergen

Kullanıcı
16 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
İstemek başarının %50'lik kısmını teşkil ediyor.

Geri kalanı da diğer etkenler.

Emeğinize sağlık güzel bir örnekti.

 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler paylaşım için...
kendi iç savaşımızdan bir an önce çıkıp hayata dönmek gerekliliğini görüyorum bu başarı öyklerinin kahramanlarını okuyunca...
 
Üst