Mutluluk nerde saklı?

İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş...
Hep şikayetçi hep bıkkınmış..
Birgün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler...
Saklayalım, zor bulsunlar....
Zor buldukları için belki kıymetini bilirler diyerek başlamışlar tartışmaya..
Sorun büyükmüş...
Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü...
Kimisi:
''Everest'in tepesine saklayalım''demiş,kimisi:
''Atlas okyanusunun dibine''demiş,
Tac Mahalin kubbesi,Mekke sokakları,İtalyan sofrası...
Bir hastanenin yeni doğanodası,dondurma külahı,şarap şişesi...
Sigara paketi,lale bahçesi...
Pek çok yer düşünmüşler ama hiç bir yer yeterince zor gelmemiş...
Derken meleklerden biri:
''İÇLERİNE SAKLAYALIM''demiş...
''Kimsenin aklına gelmez içine bakmak!!''
İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış....
Hiç bir mutluluk kolay gelmiyor.kolay kolay gülmüyor insanın yüzü...
Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk...
Ne başkasının ekmeğinde ,ne başkasının evinde,ne de başka bir şeyde...
Bu yüzden gözünüz hep içeride olsun...
SİZ DIŞINI BOŞ VERİN ,İÇİNE BAKIN...

mutlu olmak bence o kadar kolayki yeterki isteyelim
hayata hep kötü göxzlerle bakarsak karşımıza iyi birşey çıkmaz bunun farkında olalım
hayat kötü gözlerle bakılamayacak kadar güzel aslında
yeterki bakmasını değil görmesini bilelim
:)

mutlu olmak kolaydır ama şu cümlede bence mutlu olmanın sırrını anlatıyor gibi

Mutlu olmanın iki yolu vardı: Ya isteklerimizi azaltmak, ya da imkanlarımızı çoğaltmak.
Benjamin Franklin.

bence haklı
:)

Bu yüzden gözünüz hep içeride olsun...
SİZ DIŞINI BOŞ VERİN ,İÇİNE BAKIN...
bakacam bende bundan sonra inşallah.sağol denizcim.

evt  bencede  mutluluk insanın içinde saklı kalmış büyülü bi duygu bize düşense içimizdeki mutluluğu yeşertmek ve etrafımızdakilere bunu yansıtmak gerisi zaten kendiliğinden oluşur.saygılar arkadaşlar

Sevgili fadime bu yazıyı siteye dün ben taşımıştım...Bir dahaki sefere daha dikkatli olursan sevinirim..Tşk.

deniz514' Alıntı:
Sevgili fadime bu yazıyı siteye dün ben taşımıştım...Bir dahaki sefere daha dikkatli olursan sevinirim..Tşk.

Takdir edersinki senden 1 yıl önce paylaşmış arkadasım bir dahaki sefere daha dikkatli olursanız sevinirim.Tşk

Konuya gelir isek benim mutlugun dünde saklı değil bu gündede değil. Umuyorum yarınlarda bir yerde saklıdırda bir gün bulabilirim

MUTLULUK ASLINDA HAYIMA BAKICA EVLİYİM İYİ BİR EŞİM VAR AMA İŞİM BENİ YANSITMAYAN SADECE MECBUR KALDIĞIM BORÇLARIMIZI ÖDEMEK ZORUNDA OLDUĞUM İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDA OLDUĞUM BİR İŞTEYİM.BEN BENİ YANSITAN İNSANLARLA DİYALOĞU ÇOK OLAN GEZMEYLE ALAKALI BİR İŞTE ÇALIŞMAK İSTERDİM.AMA OLMADI BU DEĞİŞTİRMEMDE MÜMKÜN DEĞİL BU SAATTEN SONRA İNSAN HAYALİNDEKİ MESLEĞİ YAPMAK İÇİN İLLA HERŞEYDEN VAZ GEÇMELİMİ GÖZÜNÜ KARARTMALIMI BU BORCUN İÇİNDE İŞİMİ BIRAKIP BE İSTEDİĞİM İŞİ YAPACAM DEMEK İÇİMDE SAKLI OLAN MUTLULUĞU ÇIKARACAKMI OFFFFFFFFF KAFAM ÇOK KARIŞIK MUTSUZUM BUGÜN İÇİMDEKİ MUTLULUK ÇOK DERİNLERE GİZLENMİŞ

Mutluluk bazen iki dudağın arasında
bazen bir kavganın içinde
bazen de arkana yaslanıp sorumsuzca olanı biteni seyretmekte...

CAHİŞ' Alıntı:
MUTLULUK ASLINDA HAYIMA BAKICA EVLİYİM İYİ BİR EŞİM VAR AMA İŞİM BENİ YANSITMAYAN SADECE MECBUR KALDIĞIM BORÇLARIMIZI ÖDEMEK ZORUNDA OLDUĞUM İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDA OLDUĞUM BİR İŞTEYİM.BEN BENİ YANSITAN İNSANLARLA DİYALOĞU ÇOK OLAN GEZMEYLE ALAKALI BİR İŞTE ÇALIŞMAK İSTERDİM.AMA OLMADI BU DEĞİŞTİRMEMDE MÜMKÜN DEĞİL BU SAATTEN SONRA İNSAN HAYALİNDEKİ MESLEĞİ YAPMAK İÇİN İLLA HERŞEYDEN VAZ GEÇMELİMİ GÖZÜNÜ KARARTMALIMI BU BORCUN İÇİNDE İŞİMİ BIRAKIP BE İSTEDİĞİM İŞİ YAPACAM DEMEK İÇİMDE SAKLI OLAN MUTLULUĞU ÇIKARACAKMI OFFFFFFFFF KAFAM ÇOK KARIŞIK MUTSUZUM BUGÜN İÇİMDEKİ MUTLULUK ÇOK DERİNLERE GİZLENMİŞ
hemen hemen herkesin derdi var...bu kiminde parasızlık,kiminde yanlızlık,kiminde varlık içinde yokluk,kiminde ...önemli olan o dertlerle mutlu yaşayabilmesini öğrenmektir bence.umarım sıkıntılarınız bir an önce giderilir de olmayı istediğiniz yerde olursunuz :)

Geri