mutlaka okunması gereken bi kitap!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akhesa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Simyacı, Brezilya' lı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho' nun, yayınladığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir 'fenomen' olarak değerlendirilen üçüncü romanı. Simyacı, altı yılda kırk yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez' den bu yana görülmemiş bir olay. Yüreğinde, çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir 'klasik' kimliği kazanan Simyacı' yı Saint-Exupery' nin Küçük Prens' i ve Richard Bach' ın Martı Jonathan Livingston' u ile karşılaştıranlar var (Publishers Weekly). Simyacı, İspanya' dan kalkıp Mısır Piramitleri'nin eteklerinde, hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago' nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir 'nasihatname': 'Yazgısına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın?' sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, kırk yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı' yı okumak, herkes daha uykudayken, güneşin doğuşunu seyretmek için, şafak vakti uyanmaya benziyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

arkadaşlar okuyun mutlaka çok güzel  ;) gerçekten hayallerin peşinden nasıl gidiliyormuş göreceksiniz sürükleyici ve sizi sıkmıyor yani felsefeden hoşlanmayanlar bilem gayet rahat okuyabilir ::)

mavison arama yaptırcazda( mutlaka okunması gerekn bi kitap) desem çıkmazdı herhal :D ne biliyim simyacı adı altında göremeyince şeyttirdim yaa :'( bidaha olmaz daha dikkatli bakcam söz.. ama arkadaşlarda isim olarak yazarsa daha kolay olur dimi suçum yok yani :'(

Arama yaptırırken sadece başlıklar çıkmıyor berrak  :)

Mesela ben nasıl buldum, simyacı yazsanda çıkıyor konu zaten  ;)

aa
çıktı valla bak neler öğreniyorum zamanla mavison sen söylemesen o arama düğmesinde sadece kelime yazıldığında bukadar sonuç  çıktığını hiç araştırmazdım bi elin nesi var pc nin zekası var ;D :D

arama yaparkan ortak kelimelerden seçin konuda en çok geçen kelimeyi arattığınızda çıkan sonuçlar ele veriyor.

ARKADAŞLAR ferarisini satan bilge ADLI ROMANI DA MUTLAKA OKUYUN ÇOK GÜZEL Bİ KİTAP.BENCE HAYATINIZDA Bİ NEBZE DE OLSA BİŞELERİN DEĞİŞECEĞİNE İNANIYORUM.. ;) ;) ;)

simyacıyı yıllar önce okumuştum. ferrarisini satan bilge aldım ama bir türlü başlayamadım. acilen okumam lazım  ;)

Okuyalım  bakalım heralde bitirmem 1 yıı bulur ecen basladıgım kitap bitmedide henüz

Umarım sürükleyicidir

evet sımyacıda ferrarısını satan bılge de kucuk prens de ve daha nıcelerıde okunması ders alınması gereken cok az kusurla yapılmış calışmalar hepsıde cok düşündrucu ve ınsanı ben ne yapmalıyım artık dedırtıcı fakat arkadaslar '' aman sende !'' dıyenler olacak olmasına ragmen ben bırazda butun zaman ve butun ınsanlara ındırılmıs olan kutsal kıtap KURANI KERIMIN okunmasını tavsıye edyrum .. ilgili ilgisiz herkese..

bundan yklasık 5 yada 6 ay once zaman gazetesınde gözüme bı baslık takıldı 'DUNYANIN EN ZEKI KADINI ' dıye.. yazıyı okumaya basladım zeka sevıyesınden bunu  nasıl frakettıgınden basarılarından hatta turkıyedekı sınav sıstemınden bahsedıyrdu rpörtaj okuyanlar belkı bılır daha baska seylerde vardı pek hatrlamıyrum fakat aklımda en barız kalan kısmı sımdıye kadar onbınlerce kıtap okumus olması ve KURANI KERIMI ıse her ay yaklasık ıkı kere okuyor olması ıdı.. sevgılı sehla dılerım okumanı tammlar ve tekrar okuma ıstegı ıle bas sayfaya donersın..

:) arkadaşlar bu kitabın yazarını ögrene bilirmiyim bende okumaya can atıyorum yorumlarınız cok güzelkitap hakkında sevgiyle kalın

Simyacı 
Paulo Coelho
CAN YAYINLARI

Simyacı, Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho'nun, yayınlandığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir `fenomen' olarak değerlendirilen üçüncü romanı. Simyacı, altı yılda kırk iki ülkede yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez'den bu yana görülmemiş bir olay. Yüreğinde, çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir `klasik' kimliği kazanan Simyacı'yı Saint-Exupery'nin Küçük Prens'i ve Richard Bach'ın Martı Jonathan Livingston'u ile karşılaştıranlar var (Publishers Weekly). Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir `nasihatnâme': `Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın?' sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı'yı okumak, herkes daha uykudayken, güneşin doğuşunu seyretmek için şafak vakti uyanmaya benziyor.

www.kitapyurdu.com

kitap okurken yabancı isimlerin olması oldum olassı beni sıkar  okumam herhalde diye düşünerek yinede merakla yorumları okurken safarinin(Simyacıyı okumak,herkes daha uykudayken,güneşin doğuşunu seyretmek için şafak vakti uyanmasına benziyor.)sözü merakımı bir o kadar arttırdı. enkısa zamanda okuyacağım bu ara alacağım ilk kitap olsun inşaallah. humyra arkadaşımızada katılıyorum hangi kitabı okursak okuyalım günün belli bi saatini kur an'ı kerim i okumaya gayret edelim inşaallah diğer kitaplar değil ama o bize ahirette şefaat edecek (okursak) okumazsakta şikayetçi olacak. Allaha emanet olunuz. 

Geri