Mevki,para sizce insanı değiştirir mi?

  • Konbuyu başlatan UNKAPANI
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde UNKAPANI tarafından oluşturulan Mevki,para sizce insanı değiştirir mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,731 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Mevki,para sizce insanı değiştirir mi?
Konbuyu başlatan UNKAPANI
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Gül46
U

UNKAPANI

Kullanıcı
3 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Aslında günlük hayatımızda karşılaştığımız konulardan birisi..İnsan zengin olunca yada mevki sahibi olunca değişir mi?Bence değişmemeli kişiliği oturmuş bir insan hangi durumda olursa olsun değişmez.Bu konuyla ilgili karşıt görüş sahibi insanlar oldu bi de sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar şimdiden teşekkürler  :)
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Kazanma şekline ve insanların kişiye bakış açısına göre değişir.

Bir takım şeyleri hiç emek harcamadan, uğraşmadan elde ettiyseniz, değişme gözlenir. Çünkü ulaştığın o noktada nasıl davranman gerektiğini bilmiyorsun. O noktaya ulaşırken hangi yollardan geçilir,neler yapılır, kime nasıl davranılır nasıl davranılmaz bilmiyorsun. O yüzden ulaştığın mevki ve zenginliğin sana müthiç bir güç sağladığını, herşeyi yapabileceğini, artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmaması gerektiğini düşünüyorsun ki , uzun zamandır da bunun hayalini kurmuştun çünkü.

Çoğu insan zengin olmayı, kariyerinde yüksek yerlere  ulaşmayı vs vs. ister. Bu noktaya tepeden inenlerin ise hali ortadadır.

Bir diğer husus ise olaya bakış açısı. Değiştim belki evet ama kime göre neye göre değiştim ? Benim değişip değişmediğimin yorumlama hakkına sahip olan kişiler kim ?

Şimdi bana deseler ki gel seni başbakan yapacağız, ağzım açık etrafa bakarım. Daha düne kadar bir işletmede işler nasıl dönüyor, faturalar nasıl kesilir, müşteri nedir ne değildir bilmeyen beni başbakan yapsalar; büyük ihtimal çoğunuzu ( bir kaçınız hariç tabi ki) tanımam. Başbakanım ben, boru değilim. :) Çoğunuzu arayıp sormam, başka işlerle ilgilenirim. Sonra da dersiniz ki vay efendim Harun değişti, başbakan oldu ya havalandı. Değil efendim. Öyle değil işte. Ne kadar yükselirsen o kadar farklı şeyle meşgul oluyorsun. Ailene ayıracak vaktin bile kalmıyor bazen. Önemli olan bunun farkına varmak ve insanlara aslında  değişmediğini göstermek. Ben aynı benim, sadece yaptığım işler değişti.

İnsan zengin olunca illaki değişecektir. Düşünsene her istediğini alıyorsun. Önemli olan bu zenginliğini etrafındakilerin gözüne sokmamak, onları hor görmemek, yine arkadaşlarına takılmak demeyeceğim tabi ki. Neden ? Çünkü belli bir paraya sahip olduğunda tanıdığın kişiler, bulunduğun çevre, takıldığın mekanlarda değişir. Şimdi çok zengin birisiyle arkadaş olduğunu düşünelim. Bu kişi durmadan para harcıyor olsun. Sen bu kişiye ayak uyduramazsın. O kişi de sana uyduramaz. Adam parası var ama değişmeyecek aynı kalacak diye bizle takılmak zorunda değil. İstediği gibi yer, gezer tozar beni bağlamaz. Ben de ona "dostum sen çok değiştin artık bizim kahveye gelip çay içmiyorsun" diyemem. Adama bir şans doğmuş, hayatını istediği gibi yaşayacak. Yaşasın da. Ama sonra dönüp dolaşıp bizim kahveye gelirse, o bizim yine dostumuzdur ağırlarız değil mi :)

Şu an bizim patronla aynı odada çalışıyorum. Diyelim ki işler çok süper gitti, yeni binamıza taşındık herkesin ayrı odası falan oldu. Sonra bir baktım o da ne ? Patronun kendine özel odası var ,bense diğerleriyle aynı yerde çalışıyorum. Ee şimdi bu adam değişti mi ? Napsın bizle mi takılsın. Hakkı adamın, tabiki kendine özel odası,deri koltuğu, içinde turuncu balıkların yüzdüğü bir akvaryumu olacak. Belki mini golf sahası bile koyar odasına ( Zaten tekneyle yüzüyor ). Yapsın kimene, ben kendime bakarım. Hem madem değişmeyeceğiz , aynı kalacağız, aynı şeyleri yapacağız, aynı her şey aynı, ne diye o zaman durmadan yükselmek için çabalıyoruz. Herkes otursun oturduğu yer de değişmesin.

Bu değişim her yer de vardır. Ülkeler arasında vardır, arabalar arasında vardır, hayvanlar arasında vardır, vardır oğlu vardır yani.

Hem değişen değişir banane ya. Çok da tın öff. :).Evet bu yazıdan hiç bir şey anlamadığınızın farkındayım zira ben de anlamadım. Değiştim mi ne ?
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Paranın insanı değiştirdiğine o denli rastlamadımda. Makam ve mevki nin değiştirdiği  insanlar tanıdım. Tabi bu durumda maddiyatla alakalandırılabilir. Kısmen ama güç  başka birşey gibime geliyor zenginlikten daha değişik bir durum.
Değişiyorlar heralde bi şekilde.Ama nasıl oluyor onu anlamış değilim.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bence mevkiyi de parayı da yavaş yavaş kazanmış olsa bile değişir insanlar. Fakat bunu illa kötü yönde düşünmeyelim. Kötü yönde nasıl değişeceğini tahmin edebiliyoruz da, iyi yönde değişir ise olgunlaşır belki ya da analiz yapma yeteneği daha gelişebilir,..vs.
 
longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Sonuçta insanlar hep değişiyorlar.
Siz bir önceki siz misiniz?

Fakat önemli olan güzellikleri koruyarak değişmek herhalde.
Sorulması gereken soru bu.

Güzellikleri koruyabilmek.

 
longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Düzeltme:
Siz bir sene önceki siz misiniz?
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
longcoming' Alıntı:
Sonuçta insanlar hep değişiyorlar.
Siz bir önceki siz misiniz?

Fakat önemli olan güzellikleri koruyarak değişmek herhalde.
Sorulması gereken soru bu.

Güzellikleri koruyabilmek.
Haklısın. Soru biraz genel olmuş sanırım. Değişmek derken demek lazım:)
 
S

spiritualsigns

insanlardaki sosyal statü değişikliği zamana yaygın olarak kişi üzerinde elbette ki değişkenlik yaratır....

ama bahsedildiği gibi insanoğlu zaman içersinde değişikliğe yeniliğe gelişmeye alışıktır...bunda da olduğu gibi... illa ki olumsuz düşünmeyelim...
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Harun bana göre yorumun güzel ve açıklayıcı olmuş ,sıkılmadan okudum teşekkürler
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Değiştirir sonradan görmeleri yanlız kişiliği karakteri oturmayan insanları...
 
G

Gül46

Kullanıcı
17 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Türkiye
İnsanları  2 şey değiştirir para ve mevki  bunları verin kişiye deneyin görün  kendini kaybediyor  kişilik meselesi  :)
 
Üst