Konuş, tanış, kaynaş... "GEYİK İŞTE!"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim genel kültüre ihtiyacım var nerden başlayacağımı bilmiyorum mesela ne tür kitapları okuyabilirim yada ne yapabilirim :-\

Sevgili  hırslı: )
Genel kültür sadece kitap okumayla sınırlandıramayız.
Sosyal etkinliklere katılmakta çok önemli..
Yaşadığımız toplum içerisinde (sosyal ,siyasi-sanatsal) hertürlü olaya duyarlı olmak gerek..
Bizim zamanımızda pc yoktu.(1980'li yıılar) bulabildiğimiz her kitabı okurduk ..
Sizler çok daha şanslısınız. Hertür araştırmayı yaparak tüm haberi okuyabiliryorsunuz ,dünya ile bağlanyı kurmak artık çok kolay.
Öğrencimisin bilemiyorum ..
  Kndimden örnek vereyim çocukluğumdan toplumsal olaylara karşı aşırı bir hassasiyetim vardı..
Daha çok sosyal iletiler veren kitaplar okurdum ..
Hiç unutmam ilk okuduğum (ortaokulda )yabancı yazar Maksim Gorki 'nin Ana adlı kitabıydı..
Yaşar Kemal ,Bekir Yıldız derken .
Şiir kitapları okumaya başladım.
(Nazım Hikmet hayranıyım.) Çok yönlü olmak gelişime açık olmak ,baskıve dayatmalara maruz kalmadan düşünebilmek ve fikirlerini özgürce uygulayabilmek önemlidir..

crt' Alıntı:
Sevgili  hırslı: )
Genel kültür sadece kitap okumayla sınırlandıramayız.
Sosyal etkinliklere katılmakta çok önemli..
Yaşadığımız toplum içerisinde (sosyal ,siyasi-sanatsal) hertürlü olaya duyarlı olmak gerek..
Bizim zamanımızda pc yoktu.(1980'li yıılar) bulabildiğimiz her kitabı okurduk ..
Sizler çok daha şanslısınız. Hertür araştırmayı yaparak tüm haberi okuyabiliryorsunuz ,dünya ile bağlanyı kurmak artık çok kolay.
Öğrencimisin bilemiyorum ..
  Kndimden örnek vereyim çocukluğumdan toplumsal olaylara karşı aşırı bir hassasiyetim vardı..
Daha çok sosyal iletiler veren kitaplar okurdum ..
Hiç unutmam ilk okuduğum (ortaokulda )yabancı yazar Maksim Gorki 'nin Ana adlı kitabıydı..
Yaşar Kemal ,Bekir Yıldız derken .
Şiir kitapları okumaya başladım.
(Nazım Hikmet hayranıyım.) Çok yönlü olmak gelişime açık olmak ,baskıve dayatmalara maruz kalmadan düşünebilmek ve fikirlerini özgürce uygulayabilmek önemlidir..
ewet okuyorum oda dışardan benim zaten yakındığım konu sosyalleşemiyorum yani yaşadığım şuan ki yerde hiçbir etkinlik yada dışarı çıkma olayı yok ancak kitap okuyarak internetten bir şeyler öğrenebiliyorum

Sanırım daha çok gençsin?
Kitap okumak güzel bir alışkanlık ancak sosyelleşmek birden olcak şey değil.Bilgi birikimi ,yaşam tecrübesi ,iş ortamı derken zamanla olur..
Önce yaşam mücadelene kişiliğinden ödün vermeden ,kendi doğrularını saptayarak başlarsan çok daha başarılı olursun ..
Birde interneti face book 'a ,oyunlara vs. dalmadan iyi kullanmak gerek diye düşünüyorum..

sosyalleşmeyi ne şekilde tanımlıyorsun bence bunu sorgulamalısın ve bence sosyal bir insan olmanın en önemli kriteri insanlarla iletişim dolayısıyla genel kültürün yanı sıra insanlarla iletişim konusunda kendini geliştirmelisin

tutankhamon' Alıntı:
sosyalleşmeyi ne şekilde tanımlıyorsun bence bunu sorgulamalısın ve bence sosyal bir insan olmanın en önemli kriteri insanlarla iletişim dolayısıyla genel kültürün yanı sıra insanlarla iletişim konusunda kendini geliştirmelisin

Hırslı'nın bunu zamanla başaracağına inanıyorum.
Onun böyle bir soru sorması bence  samimiyeytini göstertiyor..
O 'nu çok sevdim..

Bence cesur olmak güzel ..
Çoğumuz baskı altında susturulduk..Oysa düşünceleri ifade etmekten korkmamak gerek..
Demekki O'na yeterince güven vermişizki bize soru sordu.
Hırslı'nın böyle bir soru sorması onun  masumiyetini göstertiyor ..
Ama öyle bir kurtlar sofrası kurulmuşki? Hiç acımıyor insanı biranda harcayıveriyor ..dikkatli olmak karşındakini iyi tanımak gerekiyor..

Karamsarlıkla ilgisi yok..
Ne yazıkki öyle..
Yaşam koşulları okadar ağır ..
İnsanlar okadar yılgın ki..  tehlike heran yanıbaşımızda ..
Tabi bu gerçekler aşk-macera- gelişim kitaplarında yazılanlar gibi hiç  değil: (

Geri