kendinizi ne kadar tanıyorsunuz

• Konbuyu başlatan firstmoontr
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde firstmoontr tarafından oluşturulan kendinizi ne kadar tanıyorsunuz başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13,774 kez görüntülenmiş, 41 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı kendinizi ne kadar tanıyorsunuz
Konbuyu başlatan firstmoontr
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Harun
Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
paylaşım için teşekkürler

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Kendimi ne kadar tanıyorum ?

Her gün biraz daha iyi tanımaya başladım sanırım yaşımın getirdiği tecrübe artık olaylarıda insanlarıda daha iyi okuyabiliyorum.
Ve bu zamana kadar bir çok defa yanıldıgımı gün ve gün öğreniyorum özelllikle insanlar konusunda yani analiz etme yetilerim baya bi zayıflamış eskidi kadar iyi analizler yapamıyorum.
Ama zamanla düzelicek diyede umuyorum.

Yani kısaca iyi değilse bile fenada tanımıyorum.

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
yıllarca kendinden çok başkalarını dinleyen bir insan olarak kendimi yeni yeni tanımaya başladım kendimi tanıdıkça açıkçası daha çook sevdim kendimi ama insan nekadar tanırsa tanısın olaylar zaman herzaman bizi değiştirmeye devam edecek tam kendimizi çözdüğümüzde bir bakmışsın yeni bir huy edinmişsin

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Değişkenim ve sürekli olarak değişiyorum, kendi hızıma yetişemiyorum...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
"Kendimi tanıyamadım!", "Bunu ben mi yaptım? İnanamıyorum kendime!" ...
Bu tür cümleleri yaşam içinde çok sık olmasada arada kurarız. Çünkü bazı durumlarda, karşımızda ki kişinin/kişilerin yaratmış olduğu durumlar karşısında daha önce hiç olmadığımız kadar agresif, alıngan, tutarsız ya da bunların tam tersi, hoşgörülü, sabırlı, tutarlı olabiliriz.
Kişinin kendisini tanıması sanırım, olaylar karşısında sürekli olarak girdiği ruh hali olayı.
Örneğin ben; Çok sevdiğim kişilerin başına bir olumsuzluk geldiğinde, ya da bir ölüm haberi duyduğunda asla ve asla soğukkanlılığı elden bırakmam. Çünkü acil olan o durumun yarattığı sonuçların olumsuzluklarını asgariye çekebilmektir benim için.

Korsan' Alıntı:
Her gün biraz daha iyi tanımaya başladım sanırım yaşımın getirdiği tecrübe artık olaylarıda insanlarıda daha iyi okuyabiliyorum.
Kendini tanımanın yaşla değil, yaşantılarla ilgili olduğunu düşünüyorum bu arada.
Çünkü kendi huylarını, hangi olay karşısında nasıl tepkiler vereceğini insan bilebilir. Bu tepkileri değiştirebilecek olan karşımızdaki kişinin davranışlarıdır. Burada insanları analiz etme yetisinden sözedilmiyor gerçi ama, Korsan bu konuyu kendini tanıma aşamasına dahil ettiği için bu cümleyede yanıt vermek istedim kendimce.
İnsan analizinin kendini tanımakla pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum zaten.
İnsanın kendi davranış kalıpları ve olaylara bakış açısı vardır ve elbette benim dışımda kalan kişilerinde.
Örnekleyecek olursam; hangi olay karşısında nasıl tepki vereceğini bildiğim kişilere, aynı olayı aktarışım farklı olacaktır.
Elbette yaşamımıza yeni dahil ettiğimiz kişilerin olaylara bakış açısını hemen bilemeyebiliriz, o nedenle açık kapılar bırakmakta her zaman yarar vardır, bize uymayan herhangi bir davranış sergilediği için yargılamaktansa anlamaya çalışmak, olay bu.:)
Neyse galiba konuyu biraz dağıttım, özür dilerim.

Kendimi tanıyor muyum?
Sanırım evet.
Sevmediğim huylarım var mı?
Tabi ki var!
Değiştirmeye çalışıyor muyum?
Beni ve çevremi olumsuz yönde etkiliyorsa elbette!
Özür diler miyim?
Evet, kesinlikle yaparım bunu.
Ve son zamanlarda, yaşadığım olayların etkisiyle fazlaca agresif olduğumu düşündüğüm  ve beni sevip bana güvenen insanları çok kolay kırabileceğimi keşfettiğim için, ve ne yazık yine bunun yaşanmışlıklarımla ilgili bir durum olduğunun bilincinde olduğum için, bunu atlatana kadar yalnız kalmayı daha uygun gördüğümde ayrı bir gerçek.
İnsanları şaşırtmamak adına.:)
Bugün sinirli, ağlayan, kızgın bir tavır sergileyip, yarın hemen eğlenceye dalmak gibi bir depresif ruh haline girmemek adına!
Tanıyorum kendimi, ve yazı sahibi arkadaşımın dediği gibi, bazı huylarımı sevmesemde değiştirmeye çalışıyor, değiştiremeyeceğimi anladığımda farklı konularla ilgilenerek, olay yerinden uzaklaşmayı yeğliyorum. Hem kendi mutluluğum hem başkalarını rahatsız etmemek adına.
Teşekkür ederim.
Sabah sabah biraz içimi mi döktüm ne?:)

A

Aslı Ela

Kullanıcı
15 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
tekirdağ
ben kendimi çok çok çok çok çok çok çok çok... seviyorum!!! ;D ::) herkes gibi bende kendimi tabii ki iyi tanıyorum  8)
yazı güzeldi...  kendimi sevdiğimi bir kere daha hatırladım... SAOL

L

Lanetli-Bebek

Kullanıcı
20 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
manisa
gerçekten çok güzel bir noktaya değinmişsin.ben mesela oturup düşününce kendimi bulmakta zorlanıyorum.meğer ne kadar karmaşık bir hayatın içine saplanmışız ???

A

adem71

galiba tanıyamıyorum ve nolcak bilemiyorum ark nolur yardım ediniz ??? :-X :'(

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:)
bence o birkenara yazdıımız geleceğe we kendimize ait bilgiler gün gelicek bizi yanıltabilcek...
bu çok doğal çnkü hayatın insanın karşısına neleri çıkarabilceiğni tahmin etmek bir hayli zordur...
saygılar

K

kalbim_omer

Kullanıcı
4 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
özbekistan
Yazın çok güzel.Eğer ki insan hayattaki amacını ne olduğunu bilirse herşeyin üstesinden gelir.İnsanın en zaruri ihtiyacı ise kendini tanımak ve ifade etmektir.Hayallerinizi her zaman arkdasından gidin ve hayal edin.Hayal etmezseniz hiçbir şeyi başaramazsınız. ;)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
kalbim_omer' Alıntı:
Eğer ki insan hayattaki amacını ne olduğunu bilirse herşeyin üstesinden gelir.İnsanın en zaruri ihtiyacı ise kendini tanımak ve ifade etmektir.Hayallerinizi her zaman arkdasından gidin ve hayal edin.Hayal etmezseniz hiçbir şeyi başaramazsınız. ;)
Kendini tanımak ile hayattaki amacınız biraz farklı kavramlar değil mi?
Sonuçta kendimizi tanımadığımız halde hayata karşı belirlediğimiz bir amaç, hedef de olabilir...

Ne dersiniz?

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bugün kendime açık bir itirafta bulundum kapanmamış yaralarım, hayata dair başarısızlıklarım, bastırmaya çalıştığım komplekslerim var.
Kendimi çok başarısız mutsuz hissederken bir anda özgüvenim tavan yapıp ukala şımarık birşey oluveriyorum, ben dengesizim yani. Beylik laflar ediyorum konuştum mu ağzıma bakıyorlar ama ben bu konuşan kadını pek beğenmiyorum. Hala eksik hala ham hala kendini tanımış değil. Hala çocuk hala başkalarını önemsiyor, sevmekten anlamaz sevilmekten de.
İlgisizliğe tahammülü yoktur,fazla ilgiyi de sevmez çabuk sıkılır insanlardan ilişkilerden, ama tanıyanlar tüm huysuzluğuma rağmen vazgeçmesin isterim benden.

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Bunların farkında olmanız güzel, kendinizi umutsuzluğa kaptırmayın bir çok kadın sizin gibi düşünüyor

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
sağol safari de yazdıklarımdan umutsuzluk mu anlaşıldı?
hayatımda umutsuz olmadım. Düşmeyi de sevdim çünki ayağa kalkmak güzeldi,
yaşamak güzel yaaaaaaa.

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Umutsuzluktan ziyade bir serzeniş hissettim yazdıklarınızdan, dolayısiyla yorum yaptım kendimce..
Hayat herşeye rağmen güzel evet..
Hatta aksini düşündüğümüzde zararı sadece kendimize..
O halde aksini aklımıza bile getirmemek gerek..
Her yeni gün yeni güzelliklerle dolu..

B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
bazı durumlarda kendimi tanıyamıyor olabileceğimi bildiğime göre kendimi tanıyorumdur dimi  :)

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
evet biz çok özeliz kendimi çok iyi tanıyorum ve kendimi seviyorum  :D :D ;D ;D

O

of.ekinci

Kullanıcı
16 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
edirne
kendimi tanımaya başlayalı artık daha mutlu yaşıyorum...
HAYATI,KENDİMİ,EŞİMİ,HERŞEYE GÜLÜMSEYEREK BAKIYORUM :) :) :)
"güneş benim için dogmuyosa,ben güneş olup doğuyorum her sabah...
herkese tavsiyem"MUTLULUK SİZSİNİZ"...

V

vedatylcn

Kullanıcı
23 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
güzel bi paylaşım teşekkürler. insanın kendini tanıması iyi kötü hoşuna giden gitmeyen bütün yönleriyle kabullenmekten geçio bence. sadece kabullenmek yetmio tabi değiştirebilmekte gerekio bazen...