Her insan farklıdır. ......

dideM' Alıntı:
Banada tahammül edebilen, bir zaman ve mekanda yaşamayı tercih ederdim diyelim.
Ben bu duruma tahammül edebilirim sanırım.
Kimse tahammül edilemeyecek kadar zorlamaz kimseyi. Eğer böyle bir davranış içindeysen değiştir çevreni derim ben. Olay sana tahammülsüzlük değil aslında senin onlara tahammülsüzlüğün olabilir mi!?

Gidi yav,demişim ya zaten ben duruma tahammül edebilirim.
Yani bana olan tahammülsüzlüğe tahammül edebilme gibi bir objektivist tutum sergileyebiliyorum.
Ne mutlu bana  :)

maxMESA' Alıntı:
Her insan farklıdır tamam doğru ama aynı ortamı paylaşacak insanların biraz benzemesi lazım.

Şimdi samimi değilim kendisiyle, çunki düşündüğü herşeyin tersini düşünüyorum. Küs olduğumu sanıyor kendisine değilim ama sorarsa da söyliycem.

Seninle arkadaş olamayız benzer değiliz.

Arkadaş olmak için benzemek mi gerekir? Yada samimiyetle, dostlukla arkadaşlığı karıştırıyor olabilir miyiz?
Neden hep arkadaşlarımızın bize benzemesini yada en azından canım bizim gibi düşünmesini bekleriz?
Önemli olan farklı bakıp, farklı bile düşünsek arkadaş olabilmek değil midir?
Ya karşımızdaki de bizim onun için düşündüğümüzü; o da bizim için düşünüyor ve bizi samimi olmaya değer görmediği için böyle davranıyorsa?....

Not: Harun lafım sana değil, yazdığın cümleyi okuyunca aklıma gelenleri paylaşmak istedim. :)

Gülşah' Alıntı:
maxMESA' Alıntı:
Her insan farklıdır tamam doğru ama aynı ortamı paylaşacak insanların biraz benzemesi lazım.

Şimdi samimi değilim kendisiyle, çunki düşündüğü herşeyin tersini düşünüyorum. Küs olduğumu sanıyor kendisine değilim ama sorarsa da söyliycem.

Arkadaş olmak için benzemek mi gerekir? Yada samimiyetle, dostlukla arkadaşlığı karıştırıyor olabilir miyiz?
Neden hep arkadaşlarımızın bize benzemesini yada en azından canım bizim gibi düşünmesini bekleriz?
Ya karşımızdaki de bizim onun için düşündüğümüzü; o da bizim için düşünüyor ve bizi samimi olmaya değer görmediği için böyle davranıyorsa?....

Not: Harun lafım sana değil, yazdığın cümleyi okuyunca aklıma gelenleri paylaşmak istedim. :)

Önemli değil anladım ben seni ama benim bahsettiğim şey tamamen farklı. Yani benim sevmediğim birşeyi benim yanımda düşününüp, dile getirmemeli arkadaş dediğim. Kırılabileceğimi tahmin etmeli. Beni hiç görmezden gelip bütün düşüncelerini yüzüme çarpıyorsa, ben de bir süre sonra haliyle sıkılırım.

Bana çok benzeyen biriyle yapamam ben, kendimle zor anlaşıyorum zaten  :)

Dediğin gibi Harun, eğer saygısını, sınırını aşıyorsa, nerede durmasını gerektiğini bilmiyorsa lafım yok  :)
Ama onun dışında yazdıklarımın aynısını tekrarlamamak adına yazmıyorum  :)

dideM' Alıntı:
Yani bana olan tahammülsüzlüğe tahammül edebilme gibi bir objektivist tutum sergileyebiliyorum.
Belki zor bir insan olduğunun farkındasındır ondan tahammül edebiliyorsundur:)

Heheheh olabilir dcemde yok be yav zor bir insan değilim,zor sanılan biriyşm heralde ben nedim artık.
Varsın öyle olsun ne diyelim.

Gülşah' Alıntı:
maxMESA' Alıntı:

Şimdi anlıyorum ki verdiğim karar tamamen doğruymuş hehe. Evet farklı düşünebilir önemli değil, yani arkadaşlarım benimle aynı şeyler düşünecek diye bir şey tabi ki iddia etmiyorum. Ama bu durum çok farklı. Mesela arkadaşım dondurmanın sadesini sever, ben karışık severim. Ona sende karışık ye diyerek bir baskı kuracak halim yok. Ama arkadaş dediğim kişi ben bu dondurmacıdan yemem pis, tipe bak falan gibi şeyler söylüyorsa kusura bakmasın bu düşünce farklılığına tahammülüm yok.

İnsanlarla anlaşabilmek için mutlaka benzer özellikler olması tabi ki gerekmiyor ama ortada biyerlerde hemfikir olmak,bir düşünceyi konuyu paylaşabilmek güzel,kendime arkadaş edindiğim kişinin sadece beni dinlemesini,kendinden bahsetmemesi,sadece dinlemesi,kapalı kutu şeklinde yanımda takılması yada ona buna muhalefet etmesini istemem o zaman yanımda durmasının bir anlamı yok,hayata olaylara aynı pencerenin sağ tarafından bakalım demiyorum çünkü sıkıcı ama fikir çatışması sonunda orta yolu bulalım istiyorum,her insan farklı olmalı ama kimisindede arafark fazla oluyor ::)

Farklı açılardan bakıp, farklı düşünerek nasıl arkadaş olunabilirki! O zaman her önümüze gelene arkadaşım diyelim, nasıl olsa çok iyi anlaşamıyoruz.:))

dideM' Alıntı:
Farklı açılardan bakıp, farklı düşünerek nasıl arkadaş olunabilirki! O zaman her önümüze gelene arkadaşım diyelim, nasıl olsa çok iyi anlaşamıyoruz.:))

Aslında enteresan bir deneme olabilir. :d

Bende yaşadığım bir kaç kırgınlıktan sonra sürekli benden alan bana bir şey vermeyen sadece onun sorunlarına odaklı bir birliktelik yaşadığım ve vaktimi çalan insanları hayatımdan çıkarıyorum .Arkadaşlıkta bence karşılıklı paylaşımlar çok önemli sizi hiçe sayıpta sadece kendine odaklı insanlarla yaşamak zor ve bu kişiye karşı tahamülünüzüde kullanıyor ve yinede kendi bildiklerini yapıyorlarsa bu kişiler zaman kaybı .Korsan seninle tartışmak zevk her nekadar  olumsuz düşünsende insanları incitmiyorsun sadece fikirlerim bu diyorsun  bazıları senin yaptığını karşısındakini küçümsemek veya incitmek için yapıyor bu yüzden kırıcı oluyor senin olumsuzluğun kendine .

Bende yaşadığım bir kaç kırgınlıktan sonra sürekli benden alan bana bir şey vermeyen sadece onun sorunlarına odaklı bir birliktelik yaşadığım ve vaktimi çalan insanları hayatımdan çıkarıyorum
Çok güzel bir girişim olmuş bence ve bunu başarabildiğin için de tebrik ediyorum seni.

Bende uzun zamandır aldığım kararla etrafımdaki insan sayısını oldukça azalttım... Mustang'in yöntemini uygulayanlardanım bende... Arkadaş ve dostluklarımda istikrarlıyımdır... Çok çabuk kaynaşıp çok çabuk samimiyet kuramam... En yeni dostluklarımın süresini çift haneli rakamlarla ifade edebilirim ancak...

Karşılıklı paylaşımdan uzak tek tarafın sorunları sıkıntıları ve buhranlarıyla ilerleyen bir dostluğun akıbeti ancak bu olabilir...  Yani uzaklaşma ve yaşadığın negatifliği hissettirme şeklinde...

bir insanın sürekli olumsuzluklara dayanabilme süresi ruh sağlığında ve çevresine yansıttığı enerjinin içeriğinin değişmesi ile eşit zamanlıdır... ben birşşeyler alabildiğim bir şeyler verebildiğim ortak birşeyler yapıp bunlardan keyfi alabildiğim arkadaşlıklarıma 4 elle sarıldım... Hiç birimiz birbirimize benzemeyiz ama bakılarımızdan bile ne düşündüğümüzü anlayabilecek kadar birbirimizi iyi tanıyoruz.. Susmayı yeri geldiğinde konuşmayı ve nelerin bizi üzebileceği yada mutlu edebileceğini kavradık... önemli olanda bu...

Size sürekli olumsuz enerji veren insanlardan uzak durun...

He! Bu işte ya!
Arkadaşınız çok iyi bir insan olabilir ama sürekli bir derdi varsa ve nedense sürekli onun derdi varsa, siz bir süre sonra bu ilişkiden zarar görmeye başlarsınız. Dikkat edin bu arkadaşınızdan zarar görürsünüz demiyorum, ilişkiden diyorum.

Evet kendinizi boşa yoruyor ve zaman kaybediyorsunuz .Benkendimi ağlama duvarı gibi hissettim bir dönem herkes derdini bana anlatıyor rahatlıyor benede onlara çare ararken buluyordum kendimi yardım etmek güzel sıkıntıları paylaşmakta güzel ancak sonuçta ben kendi hayatımla ilgili birşey anlattığımda kayıtsız kalınca bende bu durumdan sıkıldığımı anladım .Boşa geçirlimiş zaman olarak gördüm ve hayatımdan bu tür insanları çıkardım .Şimdi boş zamanlarım daha çok ve kendimle ilgili çalışmalar yapıyorum ve çok yol katettiğimi gördüm.Sevdiğim değer verdiğim arkadaşlarımda aynı şekilde ilişkimiz devam ediyor onlarla bir birimizi arayıp soruyoruz iyi günlrimizide kötü günlerimizide içtenlikle paylaşıyoruz.Birbirimizi en ağır şekilde eleştirp en güzel şekilde onere edebiliyoruz.Birbirimizim kıymetini biliyoruz.

dideM' Alıntı:
He! Bu işte ya!
Arkadaşınız çok iyi bir insan olabilir ama sürekli bir derdi varsa ve nedense sürekli onun derdi varsa, siz bir süre sonra bu ilişkiden zarar görmeye başlarsınız. Dikkat edin bu arkadaşınızdan zarar görürsünüz demiyorum, ilişkiden diyorum.

Yav aslında, verilen enerjiyi almamakta mümkün :d hemen uzak durun olucak işmi :d
Birileri birşeyler verir, siz alırsanız tabi,almaz iseniz mesele yok gibi, ne o öyle uzak durun felan, bah bana kaç zamandır olumlu enerji verionuz ben alıyommu ? hayır, sizden uzak durmama gerek varmı yine hayır :d
Eksik analiz, ve bana göre çekinceli dim korkak demim :d Keza korkularınızla yüzleşin'e ne oldu.

bah bana kaç zamandır olumlu enerji verionuz ben alıyommu ? hayır, sizden uzak durmama gerek varmı yine hayır :d
yav abi olumluyu al zaten:)) Almazsan sen bilirsin de olumsuzu almayalım diyoruz biz:) Olumsuz, bizi bunaltan ve fakat bizim bunalımımızda yanımızda olmayan insanlardan uzak duralım diyoruz.

Geri