” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

."Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarım : Karanlığa o kadar alışmışsınız ki yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi !"

Cemil Meriç

(Donkişot misali) karanlıkla mücadeleden yılmadım hala(:
Sözü üzerime hiiçç alınmıyorum doğrusu...
Aciz kalmaktan birilerinin bana ironik bile olsa 'zavallı' demesine asla izin veremem .!

."Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı insanlarım : Karanlığa o kadar alışmışsınız ki yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi !"

Cemil Meriç

(Donkişot misali) karanlıkla mücadeleden yılmadım hala(:
Sözü üzerime hiiçç alınmıyorum doğrusu...
Aciz kalmaktan birilerinin bana ironik bile olsa 'zavallı' demesine asla izin veremem .!

"Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canıma okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

*İlhan Berk

"vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Nazım Hikmet

226845_129579117116429_122700087804332_202366_8127358_n.jpg

Afrika'ya ilaç göndermeye karar vermiştik; fakat hepsinin üzerinde ''Tok Karnına'' yazıyordu...

-Charles Bukowski-

Kapitalist sistemin olmazsa olmazlarındandır.!Öyce vuracak sonra yaralarına merhem olacaksın.. Ne acı.!

Eğer bir millet iktidarda bulunan kişilerin şerefsizliğini , alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir...
Erdemini yitiren millet bir gün vatanını yitirir .

Niccolo Machiavelli

Şükürler olsunki ülkemizde hiiçç yaşanmıyor bu tür vakalar(:
Gururlu ve de mutluyuz...Her şey vatan için.!

267771_230062073679119_107142225971105_850583_5556422_n.jpg

Desenize bu dünyada fayda yok eşit olabilmek için ölümü bekleyeceğiz?
Düşünmesi bile acı veriyor insana.

"Eğitim insanı hayata hakim kulmalıdır, mahkum değil. Eğitim; insanın kendisine, vatanına ve insanlığa karşı bir bağıdır." Ergun GÖZE

Sizi sürükleyen dalgadır,
yaşam bu;
ne yargılanabilir, ne anlaşılabilir, bırakın gitsin demekten başka yapacak bir şey yok !
J.P.Sartre

Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme,Sen dağları seyret.Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma. Kalbindeki o uçsuz, bucaksız sevgiyi hisset. Işıklar sönmüşse ve karanlıksa onada aldırma, ay ışığını seyret, SABRET... Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun... Sabret ki herşey gönlünce olsun...

Hz. Mevlana

İnsan ulaşamadığı her şeyin "delisi", ulaştığı her şeyin "nankörüdür".
Pablo Neruda...

İSTANBUL
Bir daha görüyorum seni dünya gözüyle,
Göğün hep üstümde, havan ciğerlerimdedir,
Ey doğup yaşadığım, yerde her taşını,
Öpüp başıma koymak istediğim şehir!
Ziya Osman SABA

Geri