” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
z.sav' Alıntı:
Ne kazandığın başarılarda takılı kal ne de hatalarında ısrar et..Bunların yerine tekrar başla; şimdinin her değerli anında yeniden başla..

N.Donald WALSCD   

-Bu soz aklima cok sey getirdi. Ayrica cok dogru ve demode olmaz bir soz,tebrik ediyorum N.D.Walscd'i... (ve de sizi,paylastiginiz icin) :)

*Demek ki Bizim bu kadar geri kalmamizin,son 200 yilda hicbir yenilik yapamamizin,yeni icatlar bulamamizin,yeni sistemler kuramamizin,ureten degil,kopyalayan bir millet haline gelmemizin nedeni;Gecmiste atalarimizin kazandigi basarilarin halen arkasina saklaniyor olmamiz ve hatalarda israr edip,gelisime ve degisime karsi direniyor olusumuzdur...

(Yani kisacasi "At gozluklerimizi cikarmaya kiyamiyoruz veya bu aliskanligimizi terk edemiyoruz!)

Paylasim guzeldi,Tesekkurler...

Dünyada kusursuz iki insan vardır.Biri ölmüştür diğeri de doğmamıştır. Çin Atasözü

Karamsar olmak zor değil. Zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir.
Anonim

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun

İnsanlar çay poşetine benzer.                                   

Sıcak suyun içine atana kadar

gerçek rengini bilemezsiniz...

Anonim

"ok gibi dogru olsam yabana atarlar beni,

yay gibi eğri olsam elde tutarlar beni,

eğri yay elde kalır, menzil alır doğru ok,

görmedim doğruda aç, eğride asla bir tok."

Mevlana

Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ANNEM'dir. Abraham LINCOLN

Başkaları için duyduğun kaygı, kendin için duyduğun kaygıların önüne geçtiği zaman olgunlaşmışsın demektir. John Mac Noughton

Başkası düştü mü, "çürük tahtaya basmasaydı" deriz. Kendimiz düşünce, bastığımız tahtanın çürük çıkmasından şikayet ederiz.
Cenap Şehabettin

Düşünceli olun, çünkü karşılaştığınız herkes inanın en az sizin kadar zorlu bir mücadele veriyor. Plato

Geri