hayal_12'nin Kaleminden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
semazen' Alıntı:
aslında bu muhabbete girmek istemezdim..yani bozmayı ama bir teşekkürde ben etmek istedim doğrusu..yazıda cok güzel şiirde..sağolasın hayal....

'Kardelen'in dediği gibi katılman en doğrusu olmuş.. Bozmak demeyelim, renk katmak diyelim biz şuna ;) Beğenmenize sev,indim.. Daha çok yazılacak şey var ama  :-X ::)

tüm suskun zamanlarda
yüreğine rüşeym düşer
sevgili olanın

...
bir ağıt pınarında soğuk soğuk
akar köpükler
bir ağır zamanda sağırdır sevgililer
herşeye ama herşeye yeterdir gözler...

yükselsin de yükselsin dumanlar
bacalar yas tutsun semalara...

Hayal'in notu: Şiir yazma oyununda ilham aldığım "ikinci" kişi olan "edohevi" kardeşime sevgilerimle.. O bu sitede olmasa da...

...

bak işte
yine akşam oldu sevgili..
soğuk yatak,
bir damla özlemle ıslanmış yastık
ve
hüzünlerle dolu derbeder hayaller...
istemiyorum!
istemiyorum sensiz akşamları
sensiz, çalmayan telefonları..
seni getirmeyen kapı zillerini,
seni yazmayan kalemi,
seni göstermeyen rüyaları,
istemiyorum sevgili!
bak işte yine akşam oldu;
yastığa başımı koyacağım
ve
yine seni düşüneceğim..
bir bulut gibi
sıyrılıp
rüyalarına dalmak isterdim
oysa ben
yolunu kaybetmişçesine...
bak akşam oldu yine
kör geceler
sensiz anlar
ve
kalpte de
en derin hüzün..

rahat uyu sevgili!
rüyalarına bekçilik eden,
seni gözünden bile sakınan,
bir çocuk
sen rahat uyuyasın diye
uyumayı bıraktı kaç zamandır...

O'na... (meleğime...)

hayal_12' Alıntı:
...

bak işte
yine akşam oldu sevgili..
soğuk yatak,
bir damla özlemle ıslanmış yastık
ve
hüzünlerle dolu derbeder hayaller...
istemiyorum!
istemiyorum sensiz akşamları
sensiz, çalmayan telefonları..
seni getirmeyen kapı zillerini,
seni yazmayan kalemi,
seni göstermeyen rüyaları,
istemiyorum sevgili!
bak işte yine akşam oldu;
yastığa başımı koyacağım
ve
yine seni düşüneceğim..
bir bulut gibi
sıyrılıp
rüyalarına dalmak isterdim
oysa ben
yolunu kaybetmişçesine...
bak akşam oldu yine
kör geceler
sensiz anlar
ve
kalpte de
en derin hüzün..

rahat uyu sevgili!
rüyalarına bekçilik eden,
seni gözünden bile sakınan,
bir çocuk
sen rahat uyuyasın diye
uyumayı bıraktı kaç zamandır...

O'na... (meleğime...)

çoook çoooookk güzel hayal emeğine kalemine sağlık yine ruhumu dinlendirdin :) çok saol her mısrası ayrı güzel ve bukadar ruh haline uyarlı bi şiir olabilirdi :) saygı ve sevgilerimle...

kendimi kandırdım yine
bir başka sen'sizlik akşamında..
sandım ki
kolaydır sen'i düşünmemek,
değilmiş..
sen böylesine esir almışken
küçük ruhumu ve
arsız duygularımı..
olmaz ki
sen'i düşünmeden
bir an bile..

sen'sizlik çok zor,
öyle ki
acısı yürekte bir kor...

...

Başını ellerinin arasına aldı ve akşamdan kalma yorgunluğun da etkisiyle bir iki sendeledi. Odanın ortasında, perçemini kaybetmiş bir mezopotamya kızı gibi dolanmaya başladı.

Nicedir böyle olmamıştı!

Önce çok yoruluyor ve yorulduğu gecenin en karanlık anlarında da defalaca uyanıp aynı şeyi hayal ediyordu. Sanki, yolda yürürken bir gün önce arkasından gelen garip sesleri ve çıtırtıları duyan ve ''yine mi?'' diye soran bir hamile kadının korkusuydu, şu an hissettikleri.

Çok korkuyordu!

''Ben kimim? Ben aslında yokum. Ben ben değilim. Derdim ne bilmiyorum. Hastayım, çok ateşim var. Ama işin aslı gerçek hastalığım nedir onu da bilmiyorum. Belki bir melankolik, belki şizofrenik ve evet belki de bir yalnız'ım ben..'' diye haykırdı seslice. Sonra sustu birden; acaba yan taraftan dinleyen var mı diye kulağını duvara dayadı.

Hayır! Kimse dinlemiyor, demek ki herkes tüm insanların yaptığı ve bazen yaptığı için pişmanlık duyduğu ama aynı insanı en çok dinlendiren ve mutlu eden, uyku denen üstün vazifeyi ifa ediyordu! ''Neden bu kadar derin uyuyorlar ki? Acaba onlar da benim gördüğüm kabusları görüorlar mıdır ve hemen hergece aynı kahrolası korkuyla uyanıyorlar mıdır?'' dedi içinden, bu kez daha dikkatli bir şekilde.

Çok yalnızdı, evet çok! Kısa bir süre önce sevgilisi onu 'hiçten' bir sebeple, ya da hiçten değil de 'açıklayamadığı' bir sebeple onu terketmişti! O gün bugündür, kabuslarla boğuşuyordu. Özellikle gündüzünd çok yorulduğu gecelerde, üstünde bir ağırlık hisediyordu önce. Sonra da derin nefes alışverişler, bağırdığı ve ama kimsenin sesini duyamadığı anlar, sürekli düştüğü duvarlar.. Allah'Im ne oluyordu ona böyle! Yoksa deli mi oluyordu? Ya da hep teveziyonlarda filmlerde ya da gazetelerin üçüncü sayfalarında okuduğu 'o insnalar'a mı benziyordu?

Kafası sorularla doluydu.

''Neden yalnızım ki şimdi? Neden bir başıma bıraktı beni? Oysa o beni sevdiğini söylerdi ben de onu. Peki ama ne oldu?''

Ahh sorular, sorular..

''Yüzümü yıksama iyi olacak. Beni bu halde bir gören olsa, filmlerin en berbat kahramanı dışarı fırlamış die kovalara beni herhalde..'' dedi gülümseyerek.

Bütün günahlarını temizleyip süpürmüşçesine bir avuç su alıp uzun uzun baktı.

''Ne güzelsin sen su. Bana yardım etmek ister misin? Çok yalnızım...''

Birden suyu boşalttı ve hemen yanıbaşında duran havluyla elini kuruttu.

Aynaya iyice yaklaştı. Gürleşen sakallarına ve ukusuzluktan kızarmış gözlerine baktı. Gözlerinin ta içine bakmaya çalışıyordu ama beceremiyordu.

Çünkü hiçbir ayna insanın kendi içindekini tam yansıtmıyordu!

Anladığı ve gördüğü kadarıyla teşhis koydu kendine kendine.

''Ben çok yalnızım. Dört duvar arasına sıkışmış ürkek bir güvercin kadar teş başına...''

Uzun bir aradan sonra kavuştuğum güncem'e kafa karıştırıcı bir yazıyla merhaba dedim. Herkese sevgiler, saygılar...

Yine güzel bir yazı... Bence hikayenin kahramanı kendini yalnız hissetmek istediği için öyledir... Yani isterse onsuz olmanın yalnız olmak demek olmadığını kavrayabilir... Ki zaten hayatı 'hayat' gibi yaşayabilmesi için bunu yapabilmeli... Yüreğine sağlık Hayal...  :)

fıstık' Alıntı:
Yine güzel bir yazı... Bence hikayenin kahramanı kendini yalnız hissetmek istediği için öyledir... Yani isterse onsuz olmanın yalnız olmak demek olmadığını kavrayabilir... Ki zaten hayatı 'hayat' gibi yaşayabilmesi için bunu yapabilmeli... Yüreğine sağlık Hayal...   :)

susmayı tercih etti, hepsi;
geceleri kovalayıp sabahlara tutunanlar..
binbir türlü hayal
ve
düşünce içinde
yok oldular..

havaya serpilen
soba külü gibi...

hayal_12' Alıntı:
fıstık' Alıntı:
Yine güzel bir yazı... Bence hikayenin kahramanı kendini yalnız hissetmek istediği için öyledir... Yani isterse onsuz olmanın yalnız olmak demek olmadığını kavrayabilir... Ki zaten hayatı 'hayat' gibi yaşayabilmesi için bunu yapabilmeli... Yüreğine sağlık Hayal...   :)

susmayı tercih etti, hepsi;
geceleri kovalayıp sabahlara tutunanlar..
binbir türlü hayal
ve
düşünce içinde
yok oldular..

havaya serpilen
soba külü gibi...

yaaa tebrikler yine çok güzel bir yazı :) emeğine sağlık hayal :)

evet kavuştun güncene :) bende çok sevindim valla ee devamı gelir artık :)

bir beden düşün
içinde sen olan..
ve
bir ruh düşün
kendisi sende ama bir başkasıyla dolu..
DEDİ
mintanını ateşe vermiş
yaşlı bir meczup

bir beden düşündüm
içinde ben varım..
ve
bir ruh düşündüm
bana ait
ama baştan başa o...

bir ruh düşündüm
bana ait
ama baştan başa o...

öyle bir girmişki içime
her baktığım yerde o
sanki tüm benliğim onun olmuş
artık ben yokum ben sanki o olmuşum
baştan başa ben de o var
her hücremde o yaşar
ve öyle sevmişki yüreğim
baştan başa kalbim sadece onun yanında atar....

yavuz çoook güzel bi şiir olmuş emeğine yüreğine sağlık nacizane bende sana katılmak istedim :) tekrar saol şair gönlüne sağlık kardeşim :)

Sitemizin güzel şairleri güzel yüreklerinize sağlık... İlham yakalarınızı hiç bırakmasın inş.  :)

Teşekkürler 'kardelen' kardeşim.. Senin de yüreğine sağlık ;)

Şair deme 'fıstık', daha çok hamız.. Daha dün geçmişe ait 90'a yakın şiiri yaktım.. Hamlık dönemini atlatalım, daha iyileri gelir inşallah ;) Bu arada ilham gelip geçici.. Perim uzak kaldı benden ve ben onu çok özlüyorum.. Bu peri nerdedir sence?  ::) :-[

fıstık' Alıntı:
Sitemizin güzel şairleri güzel yüreklerinize sağlık... İlham yakalarınızı hiç bırakmasın inş.   :)

saol canım benim sende ölesin biliyosun inş diyelim :))

hayal_12' Alıntı:
Teşekkürler 'kardelen' kardeşim.. Senin de yüreğine sağlık ;)

Şair deme 'fıstık', daha çok hamız.. Daha dün geçmişe ait 90'a yakın şiiri yaktım.. Hamlık dönemini atlatalım, daha iyileri gelir inşallah ;) Bu arada ilham gelip geçici.. Perim uzak kaldı benden ve ben onu çok özlüyorum.. Bu peri nerdedir sence?  ::) :-[

inş perine kavuşursun yavuz aahh peri nerdesin sen yaa :( bak bizim yavuz yoksa bütün şiirleri yakcak :) desem gelirmi :)

yavuz kardeşim..... yine karşılaşamadık.... ya ben çok geç kalmışım yada sen çok erken davranmışsın oluyor hep durumlarımız.....

sana şunu söyleyeyim ki yazmayı sakın bırakma... çünkü ben senin yazdıklarını öyle büyük bir zevkle okuyorum ki...kalemin hiç eksilmesin...ilham perilerin baş uz-cundan hiç ayrılmaın inşallah... :)

paylaşımın hezamnki gibi süper olmuş...ben herzamna olduğu gibi yine kendimden bir parça buldum yazında....emeğine sağlık...

yarence' Alıntı:
yavuz kardeşim..... yine karşılaşamadık.... ya ben çok geç kalmışım yada sen çok erken davranmışsın oluyor hep durumlarımız.....

sana şunu söyleyeyim ki yazmayı sakın bırakma... çünkü ben senin yazdıklarını öyle büyük bir zevkle okuyorum ki...kalemin hiç eksilmesin...ilham perilerin baş uz-cundan hiç ayrılmaın inşallah... :)

paylaşımın hezamnki gibi süper olmuş...ben herzamna olduğu gibi yine kendimden bir parça buldum yazında....emeğine sağlık...

sana katılıyorum balım :) bencede hiç bırakmasın yok yok bırakmaz yavuz dinler sözümüzü :) latife yapıyorum tabiki :) bencede bende okumaktan çok mutlu oluyorum :)...

Geri