Mrs.Jadem' Alıntı:
ruhsal anlamda bu deyimi çok kullanırım,duygusal yönüme fırsat verirsem acı çekeceğimi biliyorum...ama diğer bakıma sırf güçlü olmak için güçlü olduğumu ispatlayacak birşey yapmam,sonuçta insan yaşadığı ve şahit olduğu birtakım durumlarda olduğu kendini olduğu gibi ortaya koyar..
Zaten bu değişmez. Benim de söylemek istediğim bu. İlk yorumumdada anlatmaya çalıştım. Güçlü olmak kazanılabilir, çokta zor değil bana göre gerçekten...

Duygularını saklamayı başaran insanlar için kullanırız kolaylıkla bu tanımlamayı. Ama insani duyguları bir kenara bırakıp sadece bu görüntüyü bozmamak için dişlerini sıkarsa bir insan, bana "güçlüyüm" demesin nolur.
Bu sadece, Gülşah'ında değindiği gibi, kişilik yapısını bozacak sonuçlara yol açar kanımca.
"Birimiz güçlü olmalıydık..." deriz ya sıklıkla, kaza, ölüm, doğal afetler örneğinde olduğu gibi.
Bense artık "soğukkanlı" olmaktan yana kullanıyorum tercihimi. Ama herkesin yanında ağlayabilirim ve gülebilirim, acılarımıda paylaşabilirim sevinçlerimide...
Ne konuda olursa olsun, yardım istediğimde çekinmeden "bana yardım et" diyebilirim.
Bunlar güçsüzlüğün göstrgesi değil bana göre.
Tüm bunları burada okuduğum bir iki yorum üzerine yazıyorum sadece ve amacım kimseyi eleştirmek falan filan değil, sadece asgari müşterekte buluşarak yaşamın tüm doğallığı ile yaşanması gibi yaşanmasına yardımcı olmak.