Fiziksel aktivitelerin kişinin gelisimdeki yeri nedir ?

  • Konbuyu başlatan korsan
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde korsan tarafından oluşturulan Fiziksel aktivitelerin kişinin gelisimdeki yeri nedir ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,527 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Fiziksel aktivitelerin kişinin gelisimdeki yeri nedir ?
Konbuyu başlatan korsan
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan tunavy
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Cagimiz gittikçe teknoloji çagi olmaya basliyor. Ve imkanlari itibariyle insanlar gittikçe fiziksel aktivitelerden uzaklasiyorlar.

Ben fiziksel hareketlerin ve sporun insanin kisisel gelisimde iyi bir yer aldigini düsünüyorum. Bireysel spor olabilir yada grup sporu. insan sürekli sorunlarla ugrasmak yerine fiziksel eglenceli aktiviteler sayesinde beynini ve düsüncelerini arasira degistirme, dinlendirme imkani olmasi iyi olabilir.

Spor yaparak bir çok hastaliklardan kendinizide koruyabilirsiniz. Vucuttun dis etkenlere olan direncide fazlasiyla artiyor.  Ben 7 seneden fazla spor yaptim Taekwondo ve diyebilirimki doktora çok nadir giderdim.
Su son iki senedir sporu biraktim (bel sorunlari yüzünden) ve vucudumdaki dirençin azaldigini hissediyorum. Daha çabuk kilo aliyorum ve uyku düzenimde eskiye göre daha kötü. Bel agrilari için spordan ayrildim ama simdi daha kötü oldu.

Ikincisi spor yaparken yeni insanlar taniyorsunuz ve bu insanlarla çesitli sampiyonalara katilarak bir grup birlikteligide olusuyor. Simdi yeniden bir spora baslamayi düsünüyorum. Özelliklede grupla olan bir spor. Diger insanlardan motivasyon alabiliyorsunuz ve güzel paylasimlar olusuyor.

Spor yaparken birde yasadiginiz günlük sorunlari bir köseye birakip kendinize yeni bir soluk alma imkani saglayabiliyorsunuz.

Bazen vaktim olunca asonsör yerine merdivenleri kullaniyorum bunun bile belime daha iyi geldigini gördüm. Hava güzelken esimle yürüyerek ise giderdik gerçektende çok güzel oluyor hemde bedava.

Peki siz tek tür fiziksel aktiviteler yapiyorsunuz ve kisisel gelisime katki sagladigini düsünüyormusunuz ?

Alıntıdır
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Bende 6.aydır vucüd gelistirme(body) spor'u yapıyorum,gerçekten yapıncada güzel oluyor daha  sağlık,genç,dinç kalıyor insan..

Teşekkürler,Korsan.



 
A

ayben

Ben mümkün olduğunca yürüyorum vaktim yok dersem yalan olmaz bütün hafta işteyim bir pazar günüm var o zaman da geziyorum :)
Kısa mesafelerde yürüyorum ama yavaş değil tempolu ki kendimi o zaman daha iyi ve dinç hissediyorum bedenim için yaptığım bir iyilik gibi düşünmek beni mutlu ediyor ve dinç oluyorum :)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben de hafta içi çalışıyorum gerçi akşamları vaktim oluyor ama hani insan bugün yarın der de hiçbirşey yapamadan o zaman hep biterya..Bir başlayabilsem ne kadar zinde ne kadar mutlu olduğumu görüyorum ama işte...
 
S

semazen

Kullanıcı
19 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekürler korsan..bencede gerekli sağlam kafa sağlam vücutta bulunurmuş değilmi
 
S

sude19811981

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
fırsat buldukça bende yürümeyi çok seviyorum.işten eve gelip yemekten sonra eşimle biraz yürümek çok iyi geliyor. :)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bende sürünüyom işte fiziksel avktivite :d

Şaka bir yana koyuverdim iyice kendimi yav, spor felan hak getire arada akşam yürüyüşlerim oluyo ama.
Oda fazlaca bi etki etmio.

 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Spor falan çok rahatlatıyor ya. Yani daha bir mutlu oluyorsun. Enerjik oluyorsun birşeylere karşı daha istekli oluyorsun. Yüzmek, sonra koşmak, en azından bazı sabahlar temiz hava da yürüyüş bile insanı diğer işlere motive edebiliyor.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Spor yaparken birde yasadiginiz günlük sorunlari bir köseye birakip kendinize yeni bir soluk alma imkani saglayabiliyorsunuz.

Genelde izin günlerimde; deniz kenarında sabah yürüyüşleri yapmaktayım.
Ruhsal ve bedensel olarak çok rahatlatıyor ve güne, ondan sonraki güne hatta daha zinde başlıyorum. :)
 
T

tunavy

Kullanıcı
28 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Şırnak
askere gidene kadar 8 yıl uzakdoğu sporlarıyla ilgilendim askere giderken bırakmak zorunda kaldım askerde ve geldikten sonra nerdeyse hiç spor yapmadım geçtiğimiz günlerde yolda kalınca 5 kmcivarında yolu yürümek zorunda kaldım ve sonuç olarak ertesi günü yatakta geçirdim...
 
Üst