M
meryem
Kullanıcı
fıstık' Alıntı:
bugün benim günüm...bugün hergünden güzel bana...içim kıpır kıpır...mutluyum, ruhum arınmış, yeniden doğmuş gibiyim...
sebebine gelince;
bundan tam 18 yıl evvel 1989 yılının Ekim ayının 29. gününde çifte bayram yapan bir aile varmış... Cumhuriyet sevinçlerine birde 2. evlat neşesi eklenmiş çünkü... bu minik bebeğin upuzun saçları varmış doğduğunda ama kesmişler hemen saçlarını nazar değmesin diye... tüm bebeklerde olduğu gibi yüreğindeki saflık ve masumiyet, ruhundaki dinginlik yüzüne yansıyormuş adeta... ama bu tüm bebeklerden farklıymış; her şeyi merak eder, her şeyi deneyerek öğrenmek istermiş... çok tuhaf davranışları da varmış: ayağından korkup ağlamak, çay bardağını ters çevirip üzerinde denge sağlamaya çalışmak gibi... perdede ki çiçeklerden hayali varlıklar üretip korkmasınıda unutmak mümkün değil... bu tuhaf kız zekide sayılırmış aslında... neden mi? ... henüz 4,5 yaşında iken; gazete okur, gizl gizli halıların altına yazılar yazarmış... bu şeker minik bir gün yine gazete okurken annesi bunu farketmiş ve şoka girmiş adeta... anne, baba her ne kadar şok geçirselerde okula hevesli olan bu kızı ilkokul 2. sınıfa giden ablası ile okula yollamışlar... 1. dönem iki kardeş gidip gelmişler ama okul müdürü bu minik dehayı okula kaydetmek istemiş ve ailede çocuğunda hevesi ve başarısına bakarak kabul etmişler...kız 1 dönemde 1. sınıfı bitirmiş yani...2. sınıfta zorlansada düşe kalka okul hayatına devam etmiş... 18 yaşına kadar bazen yaramaz, bazen esprili, bazen tembel bir öğrenci, bazen neşelendiren, bazende kalp kıran biri olan kahramanımız, şimdi her şeye rağmen yüreği sevgi dolu ve hayatın farkında kocaman bir kız olmuş...kendide yılların nasıl geçtiğini anlamakta zorlansada; hayat yolunda acı-tatlı hatıralarla dolu tam 18 seneyi geride bırakmış...
kızımız şimdilerde geçmişi unutmadan, geleceğe güvenmeden, anını severek yaşamaya çalışan ve tekrar melek olmak isteyen bir kız...
bu gün işte bu yüzden benim için önemli o eskiden melek olan ve tekrar melekleşmek isteyen kız benim... : ömrümden bir yıl daha eksilmiş olsa da; Rabb'im nasib ederse bugün itibari ile artılarla donatacağım bir yıla daha adım attım bi-iznillah... (Rabb'im utandırmaz İNŞ.)
(işte günün anlam ve önemiyle birlikte kısaca günlüğümden bir parça... umarım beğenirsiniz...)
NOT:Cumhuriyet Bayramı'mızında kutlarım
selam, sevgi ve dua ile...
fıstık
Başarılarının devamını dilerim.