S
Subutay
Elif ŞAFAK'ın köşe yazılarını takip ediyorum. Kendisine yöneltilen eleştirilere de katılmıyorum. Ancak bu kitabı alamıyorum renginden dolayı Mahallede rezil olmak var pembe pembe
Siyah renklisine rastlamadım onu alabilirimEbru' Alıntı:Dün kitapçıda gördüm şaşırdım hem pembe renklisi var hemde siyah,sanırım genel istek üzerine siyah kapaklısınıda çıkarmışlar,kitabın içeriğinden çok rengi gündeme geldi ama olsun reklamın iyisi kötüsü olmaz derler. Elif Şafağı tanıyan tanımayan rengi sayesinde kitabından haberdar oldu :
O,bu ne der diye hayatımızı zehir etmiyor muyuzSubutay' Alıntı:Elif ŞAFAK'ın köşe yazılarını takip ediyorum. Kendisine yöneltilen eleştirilere de katılmıyorum. Ancak bu kitabı alamıyorum renginden dolayı Mahallede rezil olmak var pembe pembe
Tavsiyenizi değerlendireceğim. Teşekkür ederim. Yukarıda yazmış olduklarım latife idi sadece. O kitaba gelene kadar listemde daha çok kitap var okumam biraz geç olacak ama mutlaka okuyacağım.Su Perisi' Alıntı:O,bu ne der diye hayatımızı zehir etmiyor muyuzSubutay' Alıntı:Elif ŞAFAK'ın köşe yazılarını takip ediyorum. Kendisine yöneltilen eleştirilere de katılmıyorum. Ancak bu kitabı alamıyorum renginden dolayı Mahallede rezil olmak var pembe pembe
Mahalle sizin odanıza mı giriyor,yada siz mahalede mi okuyorsunuz da etkisinde kaldınız :
Siyah renk çıkalı çok oldu kesinlikle tavsiye ederim...
Bir önceki sayfaya eklediğim ve kitabın içeriginde bölümler halinde bulunan "40 kural" la öyle güzel bütünleştirmişki,sırf bunun için bile okunur...
Her ne kadar konuyu Ahmet ÜMİT' ten çaldı deselerde,ondan bir sene sonra çıkardı deselerde 40 kural sayesinde daha etkili ve ismini duyurduğu kanısındayım..
Bab-ı esrar adlı kitabıda okumanızı tavsiye ederim....
Kesinlikle katılıyorum , ancak roman gerçekten çok etkileyiciydi özellikle duygu yoğunlukları yaşadığım bir anımda okudum ve inanılmaz etiklendim ... paylaşım için teşekkürlerAyrıca her ne kadar kitabın bir kurgu olduğunu yazar ısrarla vurgulasa da herkes tarafından tanınan, bilinen şahsiyetleri roman kahramanı yapacaksanız olayların aslına sadık kalmak zorundasınız diye düşünüyorum. Aksi halde isim gerçek, olay kurgu olunca kafa karıştırıyor. Belkide kitabın başına;"bu kitapta sözü edilen kişi ve kurumların gerçekle ilgisi yoktur" demeleri gerekiyor. Mevlana hazretleri ile ilgili yada Şems-i Tebrizi ile ilgili yaşanmaası olası olmayan olayları yaşanmış gibi aktarır böylecede tarihi şahsiyetlerin akıllarda farklı şekillenmesine neden olursunuz ki bu bir milletin kültürüne yapılacak en büyük haksızlıktır diye düşünüyorum.
:alkisefruzbey' Alıntı:Okudum kitabı. Genel anlamda akıcı. Okumaktan sıkılmıyorsunuz. Yazar günümüz klişelerini kullanmış bazı yerlerde. Bu eleştirilmesi gereken bir nokta zannımca. Ayrıca her ne kadar kitabın bir kurgu olduğunu yazar ısrarla vurgulasa da herkes tarafından tanınan, bilinen şahsiyetleri roman kahramanı yapacaksanız olayların aslına sadık kalmak zorundasınız diye düşünüyorum. Aksi halde isim gerçek, olay kurgu olunca kafa karıştırıyor. Belkide kitabın başına;"bu kitapta sözü edilen kişi ve kurumların gerçekle ilgisi yoktur" demeleri gerekiyor. Mevlana hazretleri ile ilgili yada Şems-i Tebrizi ile ilgili yaşanmaası olası olmayan olayları yaşanmış gibi aktarır böylecede tarihi şahsiyetlerin akıllarda farklı şekillenmesine neden olursunuz ki bu bir milletin kültürüne yapılacak en büyük haksızlıktır diye düşünüyorum.
Fazla mı ayrıntıcıyım bilmiyorum ama değerlendirmem bu yönde. Şunuda belirtmekten geçemeyeceğim. Şems-i Tebrizi'nin ölümü ile Aziz Zahara'nın ölümü kitapta güzel denk getirilmiş. Kitabın en beğendiğim yanlarından biride buydu.