EINSTEIN BİYOGRAFİSİ

  • Konbuyu başlatan SOSYALLİBERALİST
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde SOSYALLİBERALİST tarafından oluşturulan EINSTEIN BİYOGRAFİSİ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21,297 kez görüntülenmiş, 32 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı EINSTEIN BİYOGRAFİSİ
Konbuyu başlatan SOSYALLİBERALİST
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sbryknt
S

SOSYALLİBERALİST

Albert Einstein

Alman asilli ABD'li fizikci. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin cocugu olarak olarak 1879 yilinda dogdu. 1902'de Isvicre vatandasi oldu. E=mc² formulunu buldu. 1921'de Nobel Fizik odulunu aldi. Hitlerin iktidara gecmesiyle bir daha ulkesine donemedi. Atom bombasini buldu fakat hic bir ulkeye uygulanmasini istemedi. 1946'da Atom Bilginleri Uyaniklik komitesi baskani oldu ve olumune kadar Nukleer Silahlara karsi cikti. 1955' de vefat etti.

Not: Albert Einstein'in okul yillarinda basarili bir ogrenci olmadigi bir soylentidir. O aslinda cok basarili bir ogrenciydi. Sadece ogretmenleriyle iyi gecinemiyordu.

   İstek olursa ayrıntılı bilgi eklenecektir.

  ç-alıntı



 
I

ismail1471

Kullanıcı
19 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
brz dha bilgi koysaydın iyi olrdu özeliklede çalışma tarzı nasılmış cok merak ediyorum  :-\
 
Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler:) İzninizle bir şey eklemek istiyorum. Einstein'in öğrencilik yıllarında idealist felsefeye dayalı öğretmen merkezli bir eğitim veriliyordu. Bu eğitime göre öğretmen hata yapmaz ve öğretilenler sorgulanamazdı. Doğru tekti. Oysa Einstein o dönemin değil günümüzden bile ileri bir felsefenin öğrencisi olmalıydı.( Zaten görelilik kuramı ve kuantum fiziği mekanik kısmının yanısıra çok derin bir felsefenin ürünüdür.) Einstein başarılı olamazdı çünkü öğretmenini sorguluyordu. Gerçekleri olduğu gibi kabul etmiyordu. Ayrıntılara önem veriyordu. Sonraki yıllarda insan düşüncesinin gelişmesi ile realist ve pragmatik felsefeler ortaya atılarak buna dayalı eğitim sistemleri oluşturuldu. Pragmatik felsefeye dayalı eğitimde artık eğitim öğrenci merkezli hale getirildi. Einstein'in felsefesinin bizden çok sonraki dönemlerde eğitim sistemlerine temel oluşturacağını düşünüyorum.
 
D

deepquant

Kullanıcı
24 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
saol yazı için .bende ilk beş yıl öğrenme güçlüğü çektiğini ve geri zekalı olarak söylendiğini biliyordum.fakat yıllar onu dünyanın en zeki adamı yaptı.
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
"3. dünya savaşının nasıl olacağını bilmiyorum. ama kesin olarak bildiğim bir şey var ki o da 4. dünya savaşının taşlar ve soparlarla olacağı" sözünü söylemiş olan ve hayatını büyük zevkle okuduğum alman asıllı bir fizikçi.ayrıca IQ seviyesi diğer insanlara göre haliyle oldukça yüksek-miş.
 
S

senarist081

        Öğretmen olarak iş bulamadığı için Isviçre Patent Ofisinde teknik asistan olarak göreve başladı 1905 de doktorasını aldı. Patent ofisinde çalıştığı sürede önemli çalışmalar yaptı.1908'de Privatdozent(Bern)'e atandı. 1909' da Zürih'te profesör oldu. 1911'de teorik fizik profesörü olarak Prag'a gitti.Bir yıl sonra aynı görevle Zürih'e geri döndü.Berlin Universitesinin Kaise Wilhelm fizik enstütüsünde 1914'de yönetici olarak görev yaptı.Aynı yıl Alman vatandaşı oldu. 1933'de politik nedenlerden Alman vatandaşlığından çıktı. Amerika Princeton Universite 'sinde teorik fizik profesörü oluncaya kadar Berlin'de yaşadı. 1940'da Amerikan vatandaşı oldu.1945 yılında Princeton'daki görevinden emekli oldu.
          II. dünya savaşından sonra Einstein dünya siyasetinde önemli bir kişilik olarak ortaya çıktı. Israil'den başkanlık teklifi aldı ve redetti. Sonra Dr  Chaim Weizmann'la Jarusalem'de Hebrew Universite 'sinin kurulmasına yardımcı oldu.
          Einstein bilimsel çalışmalarının daha başında Newton mekaniğinin yetersizliğini anladı. Onun özel görecelik kuramı mekaniğin kuralları ile elektromanyetiğin kurallarını bağdaştırmaya çalışmasından doğmuştur. Statik mekaniğin klasik problemlerine, quantum mekaniği ile açıklamalar getirmeye çalıştı.Bu yaklaşım moleküllerin Brownian hareketine açıklık getirdi.Düşük radyasyonlu ışığın ısısal özelliklerini inceledi.Ve onun bu gözlemleri photon teorisini yarattı. 
          Berlin'deki ilk günlerinde özel görecelik teorisinin doğru olarak izah edilebilmesi için yerçekimi teorisinide kapsaması gerektiğini fark etti. 1916'da ilk defa genel görecelik kuramını yayınladı.Bu sırada radyasyon teorisi ve statik mekanik ile de ilgileniyordu.
        1920'lerde Einstein, quantum teorisinin olasılık teorisi ile açıklanması üzerinde çalışırken asıl yoğunluğunu birleşik alanlar teorisi üzerine verdi.Tek atomlu gazların quantum mekaniği ile statik mekaniğe katkıda bulundu. Ayrıca atomic geçiş olasılığı ve göreceli evrenbilim alanında değerli çalışmaları oldu.
          Emekli olduktan sonra fiziğin belli başlı alanlarını birleştirmeye çalıştı.Onun önemli bazı bilimsel çalışmaları  Special Theory of Relativity (1905), Relativity (ingilizce çevrimi, 1920 ve 1950), General Theory of Relativity (1916), Investigations on Theory of Brownian Movement (1926), ve The Evolution of Physics (1938). Bilimsel olmayan çalışmaları, About Zionism (1930), Why War? (1933), My Philosophy (1934), and Out of My Later Years (1950) olarak sayılabilir.
        Albert Einstein bir çok Amerikan ve Avrupa üniversitesinden onursal doktora ödülü aldı.1920' lerde Amerika, Avrupa ve uzak doğuda dersler verdi. Dünyanın belli başlı bütün akademilerinin üyelik ve fahri üyeliklerine kabul edildi. Çalışmalarından dolayı birçok ödül aldı. Bunlardan bazıları 1925'de Londra'daki Royal Society' nin Copley Madalyası ve 1935'de Franklin Institute 'deki Franklin Madalya'sıdır.
        Einstein'in yetileri onu entellektüel bir yalnızlıkta ikamete zorlamıştır. Müzik dinlemek hayatında önemli rol oynamıştır. Mileva Maritsch ile 1901'de evlendi ve iki oğlu oldu. Bir süre sonra da ayrıldılar, sonra kuzeni Elsa ile evlendi. Elsa 1936'da öldü.
            Einstein 1955 'de 18 Nisan da Princeton New  Jersey' de  öldü.

 
Z

zamansizyagmur01

Kullanıcı
14 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
adana
bir sözü var eınsteın'ın
MANTIK SİZİ A DAN B YE GÖTÜREBİLİR AMA HAYAL GÜCÜ HERYERE...
bizlerde sadece secim yapmamalı hayal gücümüzü de kullanmalıyız,basarıyı görecegiz...
 
Ö

ölüdeniz

zamansizyagmur01' Alıntı:
bir sözü var eınsteın'ın
MANTIK SİZİ A DAN B YE GÖTÜREBİLİR AMA HAYAL GÜCÜ HERYERE...
bizlerde sadece secim yapmamalı hayal gücümüzü de kullanmalıyız,basarıyı görecegiz...
Bu söz bana felsefe hocamı hatırlattı teşekkürler zamansızyağmur01 :)

 
T

tigerman

Kullanıcı
14 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
saol paylaşımın için.  einstein'ın dehası daha yüzlerce yıl konuşulacak gibi ...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Sığ bir biyografi olmuş vesselam.
4 satıra sıgdırılmış einstein ilginç istek molursada ayrıntılı bilgi verilicektir diyor.
İlk defa tesadüf ediyorum bu şekil bir konuya hadi hayırlısı bakalım.
Paylaşım güzel ama eksik fazlası ile eksik oda.
Teşekkür ederim.
 
R

R@ZİYE

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
zamansizyagmur01' Alıntı:
bir sözü var eınsteın'ın
MANTIK SİZİ A DAN B YE GÖTÜREBİLİR AMA HAYAL GÜCÜ HERYERE...
bizlerde sadece secim yapmamalı hayal gücümüzü de kullanmalıyız,basarıyı görecegiz...
              teşekkürler hayalgücü çok güzel söz hemen defterime  not edeceğim. :)
 
E

efza

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Einstein’ın En Meşhur Ve Müthiş Sözleri



Neden beni kimse anlamıyor ama herkes seviyor? (bir mülakattan, 12 Mart 1944)



İzafiyet teorisi başarıyla ispatlanırsa Almanya benim bir Alman olduğumu iddia edecek, Fransa dünya vatandaşı olduğumu açıklayacaktır. Teorim gerçek dışı çıktıysa Fransa bir alman olduğumu söyleyecek,  Almanya Yahudî olduğumu açıklayacaktır. (Fransa Felsefe Cemiyeti konferansından, 6 Nisan 1922) 



Ben gelecek için hiçbir endişe duymadım. O yeterince hızlı geliyor. Fiziği izafiyet ilkesinde sokmak fikrini rast gele bulmama teşekkürler, siz (ve diğerleri) benim bilimsel yeteneklerimi beni rahatsız edecek kadar çok abartıyorsunuz. (Arnold Sommerfeld’e mektup, 14 ocak 1908)



Bir insan için olguları öğrenmek o kadar önemli değildir. Bunun için bir yüksek okula cidden bir ihtiyacı yoktur.  Bunları kitaplardan öğrenebilir. Yüksek bilimler okulundaki eğitim değeri bir çok gerçeği öğrenmek değil, kitaplardan öğrenebilecek bir şeyi düşünmek için aklı eğitmektir. (Thomas Edison’un “Yüksek eğitim gereksizdir” fikri üzerine, 1921)



Güvenlik sosyal silahlanmada görüldüğü sürece hiçbir ülke savaşta zafer getireceğine inandığı herhangi bir silahtan vazgeçmez. Bana göre güvenlik ancak bütün millî askerî savunmaların terk edilmesiyle kazanılabilir. (Jacques Hadamardâ mektup)

Savaş kazanıldı ama barış değil. (New York’ta 5.Nobel yıldönümü yemeğindeki demeç)



20. yüzyılın adamı Albert Einstein. IQ’su 172. ünlü bilim adamının 40 yıldır kavanozda bekleyen beyni üzerinde yapılan bir araştırma, Einstein’ın beyninin bir bölümünün anormal geliştiğini gösterdi. Einstein sağlığında beyin üzerinde çalışmalar yapıyordu ve bir biyografisinde ölümünden sonra kendi beyninin de incelenmesini istediğini yazmıştı. Ama şüphesiz beyninin başına ne geleceği aklının uçuna bile geçmemiştir. Einstein öldüğünde otopsi yapan doktor Thomas Harvey, bu sırada beyni yerinden çıkardı ve bir kavanozun içine koydu. Dr. Harvey beyni incelemek, için Einstein’ın ailesinden izin almıştı. Harvey beyni 240 parçaya bölerek incelemeler yaptı. Fakat bu incelemeleri hiçbir yere yayınlamadı. Harvey 1996’da Amerikan McMaster  üniversitesine gidip araştırmacıların Einstein’ın beynini incelemek isteyip isteyemediklerini sordu. Bu araştırmacılar Harvey’i kesinlikle daha önceden tanımıyorlardı. Araştırma ekibinin başkanı Sondra F. Witelson, Harvey’in Einstein’a otopsi yapan patalog olduğunu öğrendiklerin de teklifini hemen kabul etti. Harvey beynin birkaç parçasını bu araştırmacılara verdi. Einstein’ın beyni McMaster üniversitesinin beyin bankasındaki beyinlerle kıyaslandı. Araştırma sonuçlarında Einstein’ın beyninde beyin çalışmasını sağlayan oligopdendroglia’nın daha çok bulunduğu tespit edildi. Einstein’ın beyninde bulunan normalden farlı özellikler onun neden üstün bir fizik bilgini olduğunu açıklıyor. Einstein’ın beyninin alt parietal bölgesi normal bir beyinden %15 oranında daha geniş. Bu genişliğin sebebi parietal bölgedeki  bir yarığın beyin normalden farklı şekilde oluşmasını sağlaması. Bu sayede beyin hücreleri ve nöronlar birbirleriyle daha iyi bağlantı kurabiliyor ve daha kolay beraber çalışabiliyor. Bulguların Einstein’ın neden bir matematik dehası olduğunu açıkladığını düşünüyorlar; zira Einstein’ın beyni genel olarak diğer beyinlere benziyorsa da, beyin matematiksel düşünce ve boyutlu, hareketli düşünebilme yeteneğinin kontrol edildiği merkez Einstein’da normal beyinlere göre çok daha büyük. İngiliz bilimyayın organı The Lancet’a konuşan, araştırma heyetinin başkanı Prof. Sondra Witelson, “Einstein’ın beynince tespit ettiğimiz sıra dışı anatomi onun nasıl farklı düşünebildiğini açıklıyor. Einstein kendi bilimsel düşünce sistemini “Kelimelerin pek bir fonksiyonu yoktur”  sözleriyle anlatırdı. O, kelimeler yerine görsel boyutla ilgiliydi ve şekillerle düşünürdü” diyor. Einstein’ın beyni 35 erkek ve 56 kadınınkiyle kıyaslandı. Bu insanların ortalama zekâ seviyesi 115. Bu beyinlerin sahipleri arasında şarkıcılar, mimarlar ve işçiler gibi değişik grublardan insanlar var. Einstein’ın beyninde parietal bölgedeki farktan başka herhangi bir fark yok. Einstein’ın beyni diğer beyinlerle kıyaslandığında aynı ağırlıkta. Aşağıdan yukarıya ve önden arkaya ölçüldüğünde de hiçbir fark yok. Wiltelson araştırma sonuçlarında zeki olmak için büyük bir beyne gerek olamadığını ortaya çıktığını söylüyor. Araştırmalarda Einstein’ın çok üst zekâya sahip olmasının 2 sebebi olduğu belirtiyor: Einstein’ın beyninin aşağı bölgelerinin  %15 oranında daha geniş olması ve slyvıan denilen yarığın dahaaz olması. Slyvıan çatlağı beynin yanında bulunuyor, doğuştan geliyor ve gelişimle değişmiyor. Einstein küçükken kafası doğumdan hemen sonra biçimsiz olduğu ve konuşması geç geliştiği için annesini çok endişelendirmiş. 3 yaşında konuşmaya başlamış ve bu yaştan sonra da konuşma zorlukları çekmiş. Dr. Witelson, Einstein’ın beynindeki farklılığın nereden kaynaklandığını bilmemekle birlikte genetik olduğuna inanıyor. Beyni araştırmalar için McMaster Üniversitesini seçmesinin sebebiyse araştırma ekibinin başkanı Dr. Witelson’ın 1982’de oluşturmaya başladığı beyin bankası. McMaster Üniversitesi’nin beyin bankasında bulunan beyinlerin sahipleri ölmeden önce tam anlamıyla bir zekâ ve yetenek testinden geçirilmiş ve yaşlara göre kategorize edilmiş oluyor.

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bir insan için olguları öğrenmek o kadar önemli değildir. Bunun için bir yüksek okula cidden bir ihtiyacı yoktur.  Bunları kitaplardan öğrenebilir. Yüksek bilimler okulundaki eğitim değeri bir çok gerçeği öğrenmek değil, kitaplardan öğrenebilecek bir şeyi düşünmek için aklı eğitmektir. (Thomas Edison’un “Yüksek eğitim gereksizdir” fikri üzerine, 1921

Buna bende katılıyorum,sonuçda ne okullar bitirip de kendilerini egitemeyen,iger yandan,ilkokulu zor şartlar arasında bitirip kendini geliştiren çok insan vardır...
Egitim okulla degil,beyinde bitiyor..okul sadece bir araçtır,amaç insanın içindedir...
EINSTEIN BİYOGRAFİSİ ni daha öncede okumuştum,tekrar okumakdan zevk aldım...
Paylaşımın için teşekkürler efza..
 
C

ContaQ

Kullanıcı
18 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
www.turkcemiz.net
''Hayal gücümün önündeki en büyük engel eğitimimdir'' diyerek eğitimle ilgili sıkıntılarını dile getirdiği kanısına varılabilir bence.
 
Üst