Dertlere derman geldi. Alan yok mu?

• Konbuyu başlatan BeFa
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde BeFa tarafından oluşturulan Dertlere derman geldi. Alan yok mu? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19,836 kez görüntülenmiş, 84 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Dertlere derman geldi. Alan yok mu?
Konbuyu başlatan BeFa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeDyC
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bir gülücük nasıl bir enerji yayar...İş yerinizde, okulunuzda veya herhangi bir yerde ufacık bir tebessümünüzün, hem kendinize hemde etrafınızdakilere vereceği güç hayal gücünüzün ötesindedir.
  işte ben ve haraketim..

Konu kapanmıştır:) teşekkürler befa:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Gerçek dünyadan hepinize selamlar arkadaşlar.
Uyandıgınız zaman o derin uykudan hepinizi beklerim.
Biraz sersemlemiş gibi olucahsınız ama ne yapalım olucah o kadar :)

Sanki ben burada hayal kurmayın der durumuna düştüm hey allahım yarabbim der normalde bir insan ama ben demiyorum.
Dediğim gibi uyanınca konuşuruz.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bir dolu kavram, bir dolu bilimsel gerçek ve bilime dayanmayan sözler havada uçuştu.:)
Sadece uyarı yaparak katılabildim bu ana kadar konuya.
Şimdi bir kez daha tüm yorumları okudum, ve artık iznizle bir kaç kelam etmek isterim. Cahilce bile olsa!

Aslında uyarımın içinde, siz sadece uyarıya dikkat ettiğiniz için sanırım, bir gerçeği vurgulamak istedim, ama farkedilmedi.
Geçenlerde ben bir konu açtım, "İş yerinde Tıkanmalar" ile ilgili ve bir arkadaşımız; "İş bulabilsemde tıkansam keşke..." gibi bir yorum getirdi. Çok haklıydı. Ve elbette yanıtını biraz esprilide olsa verdim; "Bu yazıyı yazan kişi bir Türk değil, ne bilsin bizim memleketin halini?" diye... Üzücü elbette.
Türkiye şartları malum hepimiz için, siyasete girmemek adına, hepinizin bildiği gerçeklerden sözetmek istemiyorum elbette.
Şimdi burada şöyle bir durum var; konuyu evrensel boyutta mı değerlendirelim? Ülkemiz şartlarında mı?
Evrensel boyutta bir değerlendirme, geneli baz alarak, ki bu da benim için doğru değil asla, çünkü benim ülkemde evrenin içinde, "haklı sayılabilecek güzel yaklaşımlar.", olarak yorum katabiliriz.
Ülkemiz bazında ele alırsak, "Bir kısım için geçerli olabilir..." gibi bir yorum getirebiliriz.
Sade bir yorum ise; "Uygulandığı takdirde çok olumlu sonuçlara ulaştırabilecek güzel bir yazı." şeklinde olabilir.
"Uygulama"...
Bazı arkadaşlarımız, karamsarlığa kapılındığı için uygulanmadığını ve sonucunda bunun bir alışkanlık haline geldiğinden dem vurmuş. yani kısaca "kolaycılığa kaçma, tembelliğe yatma" olarakda algılayabiliriz.
Bu tip düşüncede olan kişiler olabilir, ve onlar için bu tip yazılar bırakın anlam ifade etsin, okumaya bile yanaşmayacaklardır ben eminim.

Forumu baz alıyorum o halde, verilen yanıtlar nedeniyle;
Pek çok arkadaşım; "olumlu bakış açısının" insanı başarıya götüreceğini savunuyor ki, buna itiraz edemem.
Ancak, olumlu bakış derken, Polyanna saçmalığına inanılırsa şiddetle itiraz ederim! Pek çok insanı yanılgıya düşüren, saçmasapan bir oyundur bence Polyannacılık. Ve abartıldığı takdirde insanı hasta edebilecek kadar anlamsız bir hoşgörü. (Bu konuda bizzat yaşadıklarımı sizinle kendi sayfalarımda bir yazıyla ayrıca paylaşacağım.)

Bu kadar kolay mı?

dediğinizi duyar gibiyim. Yani herşey onlara pozitif bakarak halledebilir mi? Kesinlikle böyle düşündüğümü söyleyebilirim! Her şey yemek, içmek, solumak kadar basit aslında. Aynaya bakınız yeterli.
Bakayım, hangi gözle, kimin gözüyle bakayım istersiniz?

"Üniversite bitirdim, kimya mühendisiyim ama iş bulamadım, takside şöförlük yapıyorum. Olsun sonuçta bir işim var! Mutluyum!"
"İstediğim insanla evlenemedim. Ama olsun, sonuçta bir ailem var. Mutluyum!"
"Bir türlü zayıflayamıyorum ve çok kötü görünüyorum. Ama olsun, sonuçta nefes alıyorum. Mutluyum!"

O kadar çok çoğaltabilirim ki bu örnekleri.
Mutlu olmak bu kadar kolaya indirgenmemeli.
Mutluluk olanı kabullenerek etrafa gülücükler yaymaksa emin olun uzun vadede yeni bir yazıya "Harikaydı" yazarız hepimiz.
Yazının adıda; "Ne Bulursam Yeterlidir!" olur.

Eh işte bu bir yoldur. Dedim ya ne kadar düşlerseniz o kadar olursunuz. Bundan sonra negatif düşünün ister pozitif. Size formülü verdim. Verileri yerlerine yerleştirin ve sonuçları önceden bulun.
Verilen formül;

İnsan nasıl düşünürse hakikaten öyle olur. Düş kurarsınız ve görürsünüz ki, bir zaman sonra düşler sizi içine çeker. Tüm dengelerin karşılıklarla düzenlendiği bu dünyada başka ne beklenebilir ki? Neye sahipseniz onu varebilirsiniz etrafınıza. Ne kadar çok severseniz, o kadar sevilirsiniz. Çalıştığınız kadar kazanır ve de yediğiniz kadar doyarsınız. Aynı sadece düşlediğiniz kadar olabileceğiniz gibi.
Düş kurmak ve gerçek!
Oldu, ben iş bulamayayım, saçmasapan bir evlilikte boğulayım, haklarıma tecavüz edilsin... ama ben düşümde kendimi iş bulmuş, mutlu bir evlilik yapmış, herkesin haklarıma saygı duyduğunu göreyim ve gülümseyeyim, düşler beni içine çeksin ben düşlerimi etrafıma vereyim... Ve düşlerde yaşayayım.
Lütfen biraz gerçekçi olalım!

Gülümsemek pek çok kapı açabilir elbette ama genellikle açtığı kapılar "manevi kapılardır" ve hayat sadece maneviyat mıdır?

Gülmek ve kucaklamak.
Gerçekten bu kadar kolay mı?

Sonuç olarak, bulduğumuz değil, olması gereken konumda olamıyorsak, bu yazı bence çok ta doğru formül vermiyor bana.
Daha gerçekçi ve akılcı yaklaşımları her zaman yeğlemişimdir, bana önereceği formül daha zor olsada.
Teşekkürler.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Eyvallah adminim.
Anlatmak istediğim evrensel boyutu herşeyede olumlu bir yön bulamayız.
Biri bana yanı başımızdaki savaşlara olumlu bi yön bulsun.Yada ölen 100 binlerce çocuga yada aç yada susuz yada kimsesiz yada yada yada yada ser yada sefil yada harap yada bitap bir insanlıga olumlu bir bakın.

Bir tebessüm edin düzelirler belki pozitif enerjinizle bitirinsene savaşları
Yada açlıgı yada işsizliği yada zorluğa zorunluluğa mahkum edilen insanoglunu bir gülün pozirif enerji yayında düzelsinler.
Düzelmezlermi neden yetmiomu enerjiniz.

Açlıga sefalete ölüme ve savaşa gülerek yaklaşın olumlu bir yön bulun bana abi.
Bu işler her zaman dediğim gibi ŞAİRANE SÖZLERLE olmuyor.
Gerçekçi olun bazı durumları olumlu bakış açısı ile değil gerçekçi bir degerlendirme ile yenebiliriz.

Yok ama siz yinede olumlu olun dünya yansa ne olumlu bakın bizde klima var lay lay lay lay :)

Değerli adimin konuyu toplumsal ve sosyolojik boyutta gayet gerçekçi anlatmıştır.KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM.
Takdir sizlerindir.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
Eyvallah adminim.
Anlatmak istediğim evrensel boyutu herşeyede olumlu bir yön bulamayız.
Biri bana yanı başımızdaki savaşlara olumlu bi yön bulsun.Yada ölen 100 binlerce çocuga yada aç yada susuz yada kimsesiz yada yada yada yada ser yada sefil yada harap yada bitap bir insanlıga olumlu bir bakın.

Bir tebessüm edin düzelirler belki pozitif enerjinizle bitirinsene savaşları
Yada açlıgı yada işsizliği yada zorluğa zorunluluğa mahkum edilen insanoglunu bir gülün pozirif enerji yayında düzelsinler.
Düzelmezlermi neden yetmiomu enerjiniz.

Açlıga sefalete ölüme ve savaşa gülerek yaklaşın olumlu bir yön bulun bana abi.
Bu işler her zaman dediğim gibi ŞAİRANE SÖZLERLE olmuyor.
Gerçekçi olun bazı durumları olumlu bakış açısı ile değil gerçekçi bir degerlendirme ile yenebiliriz.

Yok ama siz yinede olumlu olun dünya yansa ne olumlu bakın bizde klima var lay lay lay lay :)

Değerli adimin konuyu toplumsal ve sosyolojik boyutta gayet gerçekçi anlatmıştır.KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM.
Takdir sizlerindir.
Şimdi bir kez daha aynaya bakın ve formülü uygulayın!
..........

B

BeFa

Kullanıcı
19 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Türkiye
Arkadaşlar yorumlarınızı okudum, hepinize ayrı ayrı teşekkürler ediyorum.
Herşey kendi elimizde mutlu olmak dileğiyle. ;)

B

Bülent

Israrla ŞAİRANE sözlerden bahsedilmiş, ama ben göremedim ve elimden geldiğince yazmaya çalıştım.
Her ne kadar sizlere layık olmasa da...

Karamsarlık varsa özünde
At gözlüğü takılıysa gözünde
Göremezsen yok zannedersin
Çözüm olsa dahi yer yüzünde.

İlim, bilim, felsefe herşey değil
Düşünce, hayal, umut boş şey değil
Bulamazsan yok zannedersin
Mutluluk olsa dahi yer yüzünde.

Orijinal, marjinal, Polyana
Ateşinle gezersin yana yana
Söndüremezsen yok zannedersin
Su olsa dahi yer yüzünde.

Aşk, sevgi, duygu yalanmış
Buna ancak Kadir İnanmış
Somut değilse yok zannedersin
Soyut  olsa dahi yer yüzünde.

Bülent der ki; salla gitsin,
Boş tartışma burada bitsin.
Anlamak istemeyene anlatamazsın
Mana olsa dahi yer yüzünde.

:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bülent der ki; salla gitsin,
Boş tartışma burada bitsin.
Kime göre "boş"?
Ben boşuna yazdığımı hiç düşünmüyorum Bülent, ve hiç kimsenin boş yazdığınıda düşünmüyorum!
Bu sözleri "sen"de dahil hepimize hakaret kabul ederim ve çok üzülürüm.
Hiç tartışmayalım o zaman, "boş" iş bunlar diyelim?
Kabul edermisin?

Bu arada şiir yazma yeteneğini çok sevdim. :)

B

Bülent

Zynep' Alıntı:
Kime göre "boş"?
Ben boşuna yazdığımı hiç düşünmüyorum Bülent, ve hiç kimsenin boş yazdığınıda düşünmüyorum!
Bu sözleri "sen"de dahil hepimize hakaret kabul ederim ve çok üzülürüm.
Hiç tartışmayalım o zaman, "boş" iş bunlar diyelim?
Kabul edermisin?
"Boş" değil tabi ki.
ŞAİRANE(!) yazımı noktalamak adına idi.  ;)

Zynep' Alıntı:
Bu arada şiir yazma yeteneğini çok sevdim. :)
Teşekkürler.
Teveccühünüz.  :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Geyiğe gidin abi BURAYA BOYNUZ TAKMANIN ANLAMI YOK.
Varsa bildiğiniz yazın yoksa gidin Cİddiyetten uzak yorumlardan nefret ederim.
İnsana hayata dair bir tartışmada özellikle ciddi olmayacaksanız sadece okuyun yazmayın.

DERLERYA ÇOK OKUYANMI ÇOK GEZENMİ DİYE

Her 2 side değil BEYNİ olan bilir abi beyini gerçekle doldurmasını bilen ve bu gerçekleri analiz etmesini bilen ve bu analizi temellendirmesini bilen ve anlam katan ve ifade eden ve CİDDİ.
Bu  KİMİNE GÖRE boş TARTIŞMA DEVAM EDİCEK birikimi olan yazsın olmayan sadece okusun.

Şiir yazmak isteyenler gerekli kategoriye gidebilir.
Yok eğer taşlama gibi şiir yazılıcaksa inanın bana öle bi yazarımki bilen bilir bir daha bu başlıga okumak için dahi girmezsiniz.
Sanırım gayet açık oldu.

B

Bülent

Korsan' Alıntı:
Geyiğe gidin abi BURAYA BOYNUZ TAKMANIN ANLAMI YOK.
Varsa bildiğiniz yazın yoksa gidin Cİddiyetten uzak yorumlardan nefret ederim.
İnsana hayata dair bir tartışmada özellikle ciddi olmayacaksanız sadece okuyun yazmayın.

DERLERYA ÇOK OKUYANMI ÇOK GEZENMİ DİYE

Her 2 side değil BEYNİ olan bilir abi beyini gerçekle doldurmasını bilen ve bu gerçekleri analiz etmesini bilen ve bu analizi temellendirmesini bilen ve anlam katan ve ifade eden ve CİDDİ.
Bu  KİMİNE GÖRE boş TARTIŞMA DEVAM EDİCEK birikimi olan yazsın olmayan sadece okusun.

Şiir yazmak isteyenler gerekli kategoriye gidebilir.
Yok eğer taşlama gibi şiir yazılıcaksa inanın bana öle bi yazarımki bilen bilir bir daha bu başlıga okumak için dahi girmezsiniz.
Sanırım gayet açık oldu.
Konu dışına çıkıp, kişiselleşmeye başladığı; tahrik, tehdit ve hakarete yönelik sözlerden dolayı konuyu kendi adıma noktalıyorum.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Her durumda soğukkanlı, objektif ve olgun davranmaya gayret ederim.
Konuya dün katılamadım, uyarılar dışında.
Ancak dün akşam yorumumu yaptım. Sade ve net bir yorum.
Bilmeyenleriniz varsa; ilk diplomamın üzerinde "Toplum Bilimleri" yazar.
Üstüne Korsan son olarak görüşlerini ekledi.
Ancak bu sabah, konu bir şiirle yeniden alevlendirildi. Ve bu şiirde kullanılan "Boş tartışma" sözüne ilk olarak ben itiraz ettim, çünkü bu sözde yeterince tahrik, alay ve hakaret vardı!
Ve bunun yaptırımını hepiniz çok iyi biliyorsunuz.
Kural No:6
"6 ) Forum akisini engelleyici ve sisirici bicimde kasitli olarak tekrarlanan mesajlar, tahrik edici yazilar gönderemez. "

Ancak, sizlere olan sevgim ve daha çokta güvenim nedeniyle, bu tahriğin muhatabına yanıt hakkı tanıdım.
Yanıtını verdi!
Ancak bunun üzerine verilen yanıt;

Konu dışına çıkıp, kişiselleşmeye başladığı; tahrik, tehdit ve hakarete yönelik sözlerden dolayı konuyu kendi adıma noktalıyorum.
bu şekilde olduğundan gerekli uygulama tarafımdan yapılacaktır.
Konuya devam edebilirsiniz.

Teşekkürler.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Açıklaman için saol adminim.
Dediğiniz gibi konuya giren okuyan yazacak bir şeyleri olan girer okur yazar.
Girmek istemeyende yeterince fazla olan diger kategori ve başlıktan yararlanabilir.
Kişisel tercihtir.
Saygı duyarım ama yazdıklarıma da saygı uyulmasını beklerim bu benim hakkım.
Ben dünyanın halkları bana katılın en dogru bende demiyorum.
Ama AT gölüğünüde kimlerin taktıgını biliyorum.Yada BOŞ konuşmaları kimlerin yaptıgını.

Şimdi önce saygılı olucaksın sonra saygı bekleyeceksin.
Ben dün adminim son mesajının altına mesaj dahi atmadım.
Bilgi birikim ve tecrübelerine SAYGIMDAN.
Ama sabah kalktım durum bu.

Neyse tekrar teşekkür ederim adminim KOnu kaldıgı yerden devam edicek.
İsteyen katılır isteyen Noktasını virgül İLE  değişir.

M

MeDyC

Tam bir Polyanna tiplemesi tarifi....

tamam hadi diyelim gün boyu siritik bir şekilde geziyoruz... birde karşımıza dengesizin biri çıktı ve hakaret ediyor. sırıtmaya devam pozitif olalım ;D
hızını alamadı küfür ediyor. sırıtmaya devam pozitif olalım ;D

valla kusura bakma orda biraz dur sırıtmaya devam edeceğim ama adamı bir güzel patakladıktan sonra.. ama bir sorun var herif benden yapılı bir güzel dayak yedik... sırıtmaya devam pozitif olalım ;D ...... 

mesaj alındı sanırım..

yinede paylaşım için saol

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
MeDyC' Alıntı:

tamam hadi diyelim gün boyu siritik bir şekilde geziyoruz... birde karşımıza dengesizin biri çıktı ve hakaret ediyor. sırıtmaya devam pozitif olalım ;D

valla kusura bakma orda biraz dur sırıtmaya devam edeceğim ama adamı bir güzel patakladıktan sonra.. ama bir sorun var herif benden yapılı bir güzel dayak yedik... sırıtmaya devam pozitif olalım ;D ...... 

mesaj alındı sanırım..

Heheheh hoşgeldin bahalım, yorum fena değil :d
Bulaşıcı oldugunu söylemiştim bendeki durumun .d

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
MeDyC' Alıntı:

mesaj alındı sanırım..

Heheheh hoşgeldin bahalım, yorum fena değil :d
Bulaşıcı oldugunu söylemiştim bendeki durumun .d
;D ;D ;D
Bir an Mustafa yorumu zannettim yav:)))

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bende okurken Mustafa  MeDyC rumuzundan yorum yaptı zannettim ;D Bu kadar mı bakış açısı,kelimeler yakın olur

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ben ona demiştim, :d
Bende şaşırdım dedim bu ne, aynı ben diye.

Pozitif olun elbette, ama her durumda her zaman değil, her şeyin bşir sınırı olsun değilmi.