Dertlere derman geldi. Alan yok mu?

• Konbuyu başlatan BeFa
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde BeFa tarafından oluşturulan Dertlere derman geldi. Alan yok mu? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19,834 kez görüntülenmiş, 84 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Dertlere derman geldi. Alan yok mu?
Konbuyu başlatan BeFa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeDyC
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
sen kendi cümlelerinle anlatıyorsun zaten,kendi içinde düğüm olmuşsun...
çözümün değilde sorunun biir parçası olmak kendi seçimin..
herkesin kendi doğruları var ve seninde doğrun bu ise saygı duyarım...
:)
ama bana göre; Bülent'in dediği gibi
Sonuç; çözümsüz soru yoktur!
Sorun çözemeyende....
bu da benim doğrum  ;)

B

Bülent

crnkcclr' Alıntı:
Çak be Cerencin.  ;)

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Çak be Cerencin.  ;)
[/quote]
:icelimarkadas  bunu buldum en yakın :D

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
crnkcclr' Alıntı:
ama bana göre; Bülent'in dediği gibi
Sonuç; çözümsüz soru yoktur!
Sorun çözemeyende....
bu da benim doğrum  ;)
E bende sizinde bülent arkadasımında ve dahi sizin gibi düşünen herkesin HAYALCİ oldugunu düşünüyorum.
Ya az çözümün parçası olun bakalım ne çözüonuz :)

Bir laf vardır bizim buralarda.
Laf ile peynir gemisi yürümez diye
Siz yürütmeye çalışıyorsunuz çözümleme uzmanları :)

Bir an benim yazdıklarımı göz ardı ben gibilerden duyduklarınızıda kulakardı edin.
Elinizin altında net var abi yoksa ulaşın bakın ne çözümsüz soru ve sorunlar varmış.
Kim onların parçası yetersiz insanlarımı :)
Avutun kendinizi bakalım

Siz bile bu yazdıklarınızla kocaman bir sorunsunuz bana göre.
Ama bu sorunda ben çözümün bi parçası değilim  siz o yeterliliğe gelirseniz mesele yok.
Gelebilirmisiniz hiç sanmam ama ümit edin  nasılsa onu başarabiliyorsunuz.
3 sayfadır yazıyorum ama boş belki siz doldurursunuz bak ümit ederim demiyorum. :)

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Hayalci'yiz belki ama KARAMASAR değiliz...:D
çözümcü olduğumuzu değil, herşeyin kendi içinde sorun olduğu kadar çözümü olduğunu söylüyoruz, lafla değil EYLEM ile yürütüyoruz gemileri karadan bile olsa  ;)
elimizin altındaki tüm sorunlardan haberdarız biz; ve sıra ile hepsini SABREDEREK çözüyoruz,bundan emin olabilirsin :)
biz sorunun bir parçası olsaydık eğer ümit etmekten daha fazlasını yapamıyor olurduk  ;D
sayemizde sende ÜMİT etmeye başladın :) çözümün bir parçası olmaya karar vermene sevindim...
Herşeye rağmen yaşamayı seviyoruz :) :)

B

Bülent

Sorunlara çözüm olduğunu söyleyen mi yoksa sorunların çözümsüz olduğunu söyleyen midir daha HAYALCİ?

Sorunlara çözüm olduğuna inanan mı yoksa sorunların çözümsüz olduğuna inanıp çözüm aramaktan vazgeçen midir daha ARAŞTIRMACI?

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
crnkcclr' Alıntı:
çözümcü olduğumuzu değil, herşeyin kendi içinde sorun olduğu kadar çözümü olduğunu söylüyoruz, lafla değil EYLEM ile yürütüyoruz gemileri karadan bile olsa  ;)
elimizin altındaki tüm sorunlardan haberdarız biz; ve sıra ile hepsini SABREDEREK çözüyoruz,bundan emin olabilirsin :)
biz sorunun bir parçası olsaydık eğer ümit etmekten daha fazlasını yapamıyor olurduk  ;D
sayemizde sende ÜMİT etmeye başladın :) çözümün bir parçası olmaya karar vermene sevindim...
Abi bahseni takdir ettim bende yukarıda yazdım ben karamsarım diye ben alınmamki ilk mesajlarımda bir dip nottur karamsar olmam.

KARADAN DÜŞÜNCE İLE GEMİ YÜRÜTMEYE HİÇ GİRMİM Bİ 3 SAYFA DAHA YAZARIM :)

Benim kendimle bi problemim yok sizinde olmasın deyin ki dünyad bir gün çözümsüz sorun kalmayacak şimdilik hayal olsa bile deyin bende alnınızdan öpem.
Ama su an itibari ile her sorunun çözümü varda insanlar yetersizde yok ölede yok böldede derseniz olmaz  işte.
KARAMSARIM EVET AMA BİR O KADRDA GERÇEKÇİYİM.
Benim ümit etme durumuma gelirse hani şu sayenizde olan ben olmayacakları olamayacakları ümit etmem mesela karadan düşünerek sabrederek gemi yürütmeyi ÜMİT etmem yani siz anlayın artık :)

Dipnot:Her sorunun çözümü YOKTUR!!!

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Arkadaşlar baştan beri izlemedeyim.
Lütfen kimse unutmasın, hepimizin gerçekleri farklı.
Gerçeklerden kastım, yaşamış olduğumuz olumlu olumsuz herşey.
Bazılarımız daha şanslı, bazılarımız ise tüm birikimine karşın şanssız olabiliyor. Bizler yaşam şartları zor bir ülkede yaşıyoruz, kabul edelim bunu.
Şimdi bana derseniz ki; O zaman bu sitenin ne anlamı kaldı? Sizlere yanıtım şu olacaktır;
Burada paylaştığımız konuların yazarlarının pek çoğu bizlere ideali sunuyorlar, elbette dersler alıyoruz, öğreniyoruz ve yaşamı daha bir yaşanılası kılma gayreti içindeyiz.
Ancak; bazen ne kadar yazılırsa yazılsın, yine Sitemizde tartıştığımız üzere, hayat hepimize aynı fırsatları sunmuyor.
Bu nedenle burada bu tartışma uzar gider, umarım hepimizin ulaştığı son çok mükemmel olur yaşamlarımızda.
Şimdilik sizlerden ricam;
Lütfen kişisel görüşlere çok sert tepkiler vermeden sürdürmenizdir.
Teşekkürler.

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
:D cımbızla seçip anlam çıkarmak diye buna denir :)
karamsarsın demedim biz karamsar değiliz dedim...
sen üç sayfa yaz muhakkak benimde yazackalrım vardır :)
vakit kaybetmeden öp alnımızdan şimdilik hayal olsa bile bunun olacağına inanıyorum ben :)
biz hayal dünyasında yaşamıyoruz gerçeklerden yola çıkarak çözümlerden bahsediyoruz..
Saygılar efem :)

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zynep ; tüm diyaloglarmız birbirimizi incitmeden yapıyoruz biz, ve karşılıklı görüşlerimize saygı duyuyoruz, eğer yazdıklarımın içinde herahgi bir yanlış cümle kurduysam.. burdan herkesten özür diliyorum...
biraz öncede yazdığım gibi, herkesin kendi doğruları vardır....

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bah abi konulara insanlar kişisel fikirlerini sunarlar bende ilk mesajımda öle yaptım altınada dip not düştüm.
KARAMSARLIGIN NİRVANASINDA BİRİNE YAZIYORSUNUZ.DİYE

Gelelim konuya konuda bahsedilen durum başlık içerik ne derseniz deyin evrensel dogru değildir.
Bunu ben demiyorum birden fala başkaları diyor.
Ben dip notumda karamsarım dedim GERÇEKÇİ DEĞİLİM demedim.
Ama bana hayattan argüman sunarken sadece düşünceden değil gerçeklerdende sunacaksınızki ben irdeleye bileyim.
O beni ilgilendirmez bu beni ilgilendirmez teerimlerin benim için anlamı yok ben böle düşünüyorum gibi yaklaşımlar İRDELENEMEZ!

Yani konuda kişisel bir boyut yoktur tamamı konudaki farklı bakış açılarının farklı fikirlerin tartışılmasından ibarettir.
Ne zaman düşünceden değilde somut verilerden örneklerle yola çıkarız o zaman daha saglıklı bir yöne gideriz gibime geliyor.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
crnkcclr' Alıntı:
Zynep ; tüm diyaloglarmız birbirimizi incitmeden yapıyoruz biz, ve karşılıklı görüşlerimize saygı duyuyoruz, eğer yazdıklarımın içinde herahgi bir yanlış cümle kurduysam.. burdan herkesten özür diliyorum...
biraz öncede yazdığım gibi, herkesin kendi doğruları vardır....
Yok yaf ne yanlışı abi fikren tartışıyoruz yaf siz rahat olun adminimin anlatmak istediği başka olmasın diyo yani oldu demio :)
Aynen katılıyorum size  :)

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
:) pekala
bunu yapmak en doğrusu gibi görünüyor, yalnız biraz müsaade isteyeceğim...
senin için aralıklarına girilmez örnekler hazırlamalıyım...
içeriği olan her sohbetten her zaman zevk almışımdır...
teşekkür ederim sohbet için... sabrın içinde :)

B

Bülent

Korsan' Alıntı:
Ama bana hayattan argüman sunarken sadece düşünceden değil gerçeklerdende sunacaksınızki ben irdeleye bileyim.
Kusura bakmayın ama anlayamadım.
Düşünce nedir?
Gerçek nedir?
Düşünceler gerçek değil midir?
Gerçekler düşünce değil midir?

Korsan' Alıntı:
O beni ilgilendirmez bu beni ilgilendirmez teerimlerin benim için anlamı yok ben böle düşünüyorum gibi yaklaşımlar İRDELENEMEZ!
Terimler konusunda daha önce yazdım, anlaşılmamış olmalı ki tekrar dile gelmiş.
Terimlerin benim için anlamı yok derken;
"xyzqw" terimi yerine açık anlamının kullanılmasını tercih ederim, terimin yansıttığı içeriğin açıkça yazılması taraftarı olduğumu belirtiyorum.
Yoksa içi boş ve her türlü yanlış anlamaya sebep olacak terimlerle havada kalan tartışmalar yapmanın anlamı ve gereği yok.
Sen dersin "natürmort", ben derim meyveli yoğurt...
Anlatabildiğimi ümit ediyorum.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bakın ben hiç kimseyi hedef alarak bir uyarı yapmam.
Lütfen kimse şahsi alınganlık göstermesin. Böyle bir uyarı yapacak olsam; ilgisiz mesajı silerim, yazana özel mesaj yolu ile ulaşırım zaten.
Tartışmak her zaman en doğrusudur, savımdır, hayatımın her alanında, çünkü tartışmadan doğrulara ulaşılmayacağının farkındayım.
Ancak, tartışmanın gidişatı konusunda, daha sonra oluşabilecek yanlış anlaşılmaları önlemek adına uyarı yapmamı mazur görünüz lütfen.

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zynep' Alıntı:
Bakın ben hiç kimseyi hedef alarak bir uyarı yapmam.
Lütfen kimse şahsi alınganlık göstermesin. Böyle bir uyarı yapacak olsam; ilgisiz mesajı silerim, yazana özel mesaj yolu ile ulaşırım zaten.
Tartışmak her zaman en doğrusudur, savımdır, hayatımın her alanında, çünkü tartışmadan doğrulara ulaşılmayacağının farkındayım.
Ancak, tartışmanın gidişatı konusunda, daha sonra oluşabilecek yanlış anlaşılmaları önlemek adına uyarı yapmamı mazur görünüz lütfen.
:) zaten ben kendi adıma üzerime alınmadım Zynep ama senin uyarınla yanlış anlaşılmış olabilirim düşünce ille özür dilemek istemdim :) :)
gerginlik yok
mutluluk var her zaman... :D

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
[/quote]
crnkcclr' Alıntı:
:) pekala
bunu yapmak en doğrusu gibi görünüyor, yalnız biraz müsaade isteyeceğim...
senin için aralıklarına girilmez örnekler hazırlamalıyım...
içeriği olan her sohbetten her zaman zevk almışımdır...
teşekkür ederim sohbet için... sabrın içinde :)
Ben teşekkür ederim.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bülent' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
Kusura bakmayın ama anlayamadım.
Düşünce nedir?
Gerçek nedir?
Düşünceler gerçek değil midir?
Gerçekler düşünce değil midir?

Korsan' Alıntı:
Terimler konusunda daha önce yazdım, anlaşılmamış olmalı ki tekrar dile gelmiş.
Terimlerin benim için anlamı yok derken;
"xyzqw" terimi yerine açık anlamının kullanılmasını tercih ederim, terimin yansıttığı içeriğin açıkça yazılması taraftarı olduğumu belirtiyorum.
Yoksa içi boş ve her türlü yanlış anlamaya sebep olacak terimlerle havada kalan tartışmalar yapmanın anlamı ve gereği yok.
Sen dersin "natürmort", ben derim meyveli yoğurt...
Anlatabildiğimi ümit ediyorum.
Düşünce nedir ?

Dünya modellerinin var oluşuna izin veren, ve böylece etkin olarak onların amaçlarınıa, planlarına, sonlarına ve arzularına bağlı olan uğraştır. Kelimeler bilmeye, sezgiye, bilinçe, idealarına ve imgeleme içeren benzer kavramların ve süreçlerine başvurur.

Kavramaları biçimlendirdirirken ploblemlerin çözümlerinde sebeplerde ve kararlar vermede meşgul olmak gibi düşünce bilginin beyinsel işletiminin ortaya çıkmasıdır. Düşünce biliş psikolojisinin bir parçası olan bir yüksek biliş işlevi ve düşünce sürecinin analizidir.

Düşünce, akıldaki bilimi ortaya koyma çabalayarak düşünce sistemini genişletmedir. Düşünce, doğal ortamda akıldaki bilimi ortaya koymadır.
Düşünce, bir konu ile ilgili görüştür.

Gerçek nedir ? Gerçek kavramı, felsefi bir kavram olarak, genel anlamda, düşüncede varolan ya da düşünülmüş şeylere karşıt anlamda varolan, düşünülmüş olanın dışında mevcut olan anlamındadır.

Her düşünce gerçek değildir Yani arkadaşım iş o kadar basit değil.
Yani önce bi araştırmak lazım ondan sonra yazıcanki insanlar yazılanın dogru yada yanlış oldugunu analiz edebilsinler.

Her gerçek düşüncedir her düşünülen gerçektir YANLIŞ!!!! HEMDE ÇOK YANLIŞ

Gelelim terimlere ben sana o terimi ayrıntılı yazsam bu sitede yer kalmaz takdir edersinki.
KALDİKİ ben hümanizmden bahsettim dikkat çektiğin  konuda sen hümanizm teriminin içeriğini bilmiyorsan arastırır kısac ne demek istediğimi anlarsın.
Yani sana burada felsefi akımların en ince ayrıntısınadek aktarmak durumunda değilim.

Ve yine kaldıki o içeriğin anlamını terimler ifade eder halen çelişiyorsunuz içeriğin anlamı varmışta terimin yokmuş gibi.
İçeriğin butunsel ve net ifadesidir terimler.

Halen bir ciddiyetsizlik seziyorum.
BEN derim "natürmort", SEN dersin meyveli yoğurt...

VE BUNUN ALTINADA BİLMEM ANLATABİLDİMMİ YAZIYORSUN.

Arkadaşım ben sana diyorumki bunları ben demiyorum evrensel dogrular diyor.
Şimdi burada sana evrenseli de açıklamam lazım sen terimlere aldırmıyorsun ya buda sarımsaklı yogurt olur takma kafanı sen :)

Seninkileri meyveli yogutlar dedirttiriyor olsa gerek

Bir bilen ile bu fikri tartışmayı devam ettirmek isterdim.
Ama bir bilen ile crnkcclr in MÜTEVAZI CİDDİ TARZ VE TAVRINI  ÖZLER OLDUM VE OLUCAM SİZİN BU MEYVELİ YOĞURT DEYİMİNİZDEN SONRA

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
crnkcclr' Alıntı:
Bende sizdenim arkadaşlar:) benide alın aranıza konuya yapılan yorumlardan ne yazacagımı unutum, ama söyleyeceklerimi sagolsun arkadaşımda söylemiş olduğundan, evet bende POLYANAyım:) eger pozitif bakmak pollayanacılıksa  ;)