Cipsle sigara eşit oranda zehirliyor..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde crt tarafından oluşturulan Cipsle sigara eşit oranda zehirliyor.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 14,036 kez görüntülenmiş, 47 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Cipsle sigara eşit oranda zehirliyor..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Cipsle sigara eşit oranda zehirliyor..!

Uzun süreli patates cipsi tüketiminin, kanserojen 'akrilamid' maddesinin kanda birikmesine neden olduğu bildirildi.. .

Prof. Dr. Necat Yılmaz, doğal beslenmenin, sağlığı korumanın en kolay ve ucuz yolu olduğunu söyledi.
Doğal beslenme konusunda kendilerini destekleyen son bir çalışmanın İsveç ve Polonyalı araştırmacılar tarafından yapıldığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, bu araştırmanın, patates cipsi gibi çok yaygın olarak tüketilen yiyeceklerin nasıl sağlığa zarar verdiğini gösterdiklerini ifade etti.

ÜRKÜTEN SONUÇ

Araştırmacıların yetişkin 40 sağlıklı insana 4 hafta boyunca 160 gram patates cipsi yedirdiğini, bu miktar cipsin içinde 157 miligram akrilamid maddesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yılmaz şöyle dedi: ''Akrilamid sık tüketilen birçok yiyecekte bulunan bir molekül olup en fazla kızarmış patates ve mısır gevreğinde bulunur. Dört hafta sonrasında araştırmaya katılanların kanlarında akrilamid birikimi olmuş, ayrıca iltihaplanmaya yol açan hs-CRP, IL- 6 ve oksijen radikalleri artmıştır. Ayrıca kanda iltihabi reaksiyonlara cevap olarak beyaz kan hücrelerinin aktivasyonu da artmıştır.'

HA SİGARA HA CİPS

Prof. Dr. Yılmaz, akrilamidin; yüksek ısıda besinlerde çıkan vücuda zararlı kimyasal bir madde olduğunu, yüksek ısıda protein ile şekerin kimyasal reaksiyona girip 'akrilamid'i doğurduğunu vurgulayarak, ''Bu madde plastik sanayinde kullanılıyor. Sigarada kansere yol açtığı sanılan maddeler, arasında akrilamid de bulunuyor'' diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN RİSKLİ

Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Patates cipsi, kalp, obezite ve kanser riskini artırıyor. Çocukların geleceğini karartıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, bir yetişkinin günde en fazla 6 gram tuz alması, 65 gram yağ tüketmesi gerekiyor. Yani günde 2 paket cips yiyen çocuk, bu oranları fazlasıyla aşıyor.

Çocukların bayıldığı cips, minik vücutlar için zehirden farksız. Dünya Sağlık Örgütü verileri, günde 2 paket cips yiyen çocuğun, yetişkinin bile almaması gereken oranda yağ ve tuz tükettiğini gösteriyor.
Sigara kadar tehlikeli olan trans yağların ise hiç tüketilmemesi gerekiyor.''

[alıntı]

B

beyazdilekce

Kullanıcı
1 Ara 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
cipslerin zararlı olduğunu biliyordumda.Bu kadarınıda beklemiyordum.
Teşekkürler abla
:)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Doğrusu sölemek gerekirse Cips aslında bende çok severim ama mümkün olduğunca tüketmemeye çalışıyorum..
Sizlerinde sevdiğini düşünerek konuya özellikle dikkat çekmeye çalıştım..(Ahh ahh bide cola varki neyse)
Sevgili Burak: ) içimden bir ses sigara kullanmadığınıi sölüyor..
Umarım bundan sonra cipste yemezsin..

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ne cips ne de sigara tüketiyorum cola çok az  :)
Teşekkürler Abla
Bunu kardeşlerime okutacam belki akıllanırlar da yemezler bi daha.

B

beyazdilekce

Kullanıcı
1 Ara 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Sevgili Burak: ) içimden bir ses sigara kullanmadığınıi sölüyor..
Umarım bundan sonra cipste yemezsin..
Evet abla içindeki ses dogru söylüyor :)
İşe girmeden önce evde çok filim seyrederdim,filim seyrederken de cips yemeyi ve kola içmeyi çok severdim.İşe girdiğim günden buyana yediğim cips yarım paketi geçmemiştir :) Bu yazıyı okuduktan sonrada yemeği hiç düşünmüyorum.
:)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
vega' Alıntı:
her araştırmayada güvenmemek lazım tabi...
bencede Vega ama orda isveç geçince bende ikna oldum..gerçekten çok yüksek standartlarda bir ülke.yanılacaklarını sanmıyorum... :( ya ben acaip severim cips yemeyi..küçükkende böyleydim hala böleyim..yemek yemekten hoşlanmam ama iş abur cubura gelince hiç öyle değil.he bide vazgeçilmez meyvelerim var  ;D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Vega : )
Sanırım fazla septiksin tabii istediğin gibi davranabilirsin ama cips vb. lerinin hiç bir yararı olmadığı gibi (içerisindeki koruyucu maddelerin E4) ne denli zararlı olduğunu bilmek için araştırmaya yada besin uzmanı olmaya pekte gerek yok hani..

E

emosin

Kullanıcı
18 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Ya bu cipslerde öyle leziz oluyorlarki insanın canı çekiyor bi şekilde :)
Ama bende fazla tüketenlerden değilim öyle arada..
Teşekkürler Crt..

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Yaw bu cips ne kadar seviliyormuş
Aman Allah tan ben sevmiyrum
Hatta midemi bulandırıyor.
Görüntüsü,kokusu ıyğğ

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
crt' Alıntı:
Sevgili Vega : )
Sanırım fazla septiksin tabii istediğin gibi davranabilirsin ama cips vb. lerinin hiç bir yararı olmadığı gibi (içerisindeki koruyucu maddelerin E4) ne denli zararlı olduğunu bilmek için araştırmaya yada besin uzmanı olmaya pekte gerek yok hani..
Yooo hiçte septik değilimdir aslında yani sadece mantıksız geldi bide şu bilim adamları bu bilimadamları tam belirtilmemişki araştırmanın yapıldığı üniversite , enstitü vs... cips yararlıdır yada zararsızdır demiyorum sadece ha sigara ha cips tabiri sizcede biraz mantıksız değil mi?

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
ya ben acaip severim cips yemeyi..küçükkende böyleydim hala böleyim..yemek yemekten hoşlanmam ama iş abur cubura gelince hiç öyle değil.he bide vazgeçilmez meyvelerim var
damak zevklerimiz aynı sanırım :D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
vega' Alıntı:

cips yararlıdır yada zararsızdır demiyorum sadece ha sigara ha cips tabiri sizcede biraz mantıksız değil mi?
Vega: )Peki anlaşıldı senin dediğin gibi olsun..
Sigaranın ne kadar zararlı ve öldürücü bir illet olduğunu hepimiz biliyoruz .
".Ha sigara ha cips" derken cipsin zararı vugulanmak istenmiş ama neyse boş ver sen kafana göre takıl ..
Sayki böle bi'şey yazmadım .Sana afiyet olsun canım..
Sevgiler..

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
ben zaten sigarada içiyorum patateside severim

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
diyebilirsin tabi
bende buradan söylüyorum bi daha cips yemeyecem

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Teşekkür ediyorum İbrahim : )
Beni kırmadığın ve sözerime değer verdiğin için..
(  dayanamayıp cips yemek istersen eğer en azından bana verdiğin sözü anımsayacağını düşünüyorum)

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
crt' Alıntı:
trans yağların ise hiç tüketilmemesi gerekiyor.''[/b]
genellikle paketlenmiş besinlerin üzerinde,cipslerinde dahil üzerlerinde yazıyor tras yağın içermediği...

cipslerde evet  yağ oranı çok yüksek,çok fazla yiyemiyorum.
bu kadar da zararlı olduğunu sanmıyorum aslında.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ixlam' Alıntı:
sigarayı bırakamayacağıma göre en iyisi cipsi bırakmak o zaman :)
Sevgili ixlam : )
Eğer cipsi bırakacaksan ..İstersen sigarayı bi'bırakmayıda dene : )