Oyun Bir sonrakine soru sor?

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Oyun Odası kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Bir sonrakine soru sor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 254,687 kez görüntülenmiş, 1,575 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Oyun Odası
Konu Başlığı Bir sonrakine soru sor?
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
deli' Alıntı:
Ağlıyor musun sen?

Ağlanacak halime bile gülebilen tuhaf bir insanım desem:)

Aziz Nesin'in bir sözü vardıya hani .Bu halkın %/de 60 aptaldır demişti.
Ben hiçç üzerime alınmadım ya sen ? :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Konuşmam gereken yerde sustuğum zaman %60 kısma giriyorum,

Ancak genel olarak %40'lık kısımda olduğuma inanırım :)

Parasız bir hayat yaşanabilir mi?
Yaşanırsa bu nasıl olurdu?
Yaşanmazsa sebebi nedir?

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Yaşanabilir;
'Herkes' parasız kalsaydı bu mümkün olurdu.
Yaşanmaz: Kurulu her düzen çökertilebilir ama konu 'para' olunca,çökertmek bile parayladır..

Aklında mantıklı yeni bir icat var mı ?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Hep bir dahi olmak istemişimdir ama malum QI durumları:)

Hiç hastalandın mı en büyük acı nedir bilirmisin?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
cantuuu' Alıntı:
Konuşmam gereken yerde sustuğum zaman %60 kısma giriyorum,

Ancak genel olarak %40'lık kısımda olduğuma inanırım :)

Parasız bir hayat yaşanabilir mi?
Yaşanırsa bu nasıl olurdu?
Yaşanmazsa sebebi nedir?

İnsansan asla ! nedeni : Kapitalizm .
En tuhaf ve kötü huyun nedir ?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Türker:) oldumu ya şimdi sorumuzu es geçmişsin .Neyse 
Kimse kötü huyum var demez bende kuralı bozmayayım bari:)

Sorunlumusun hiç psikoloğa gittin mi ?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:

Çok pardon .Bi yanlışlık olmalı ((
Küçüklüğümden beri hastayımdır.Genelde psikolojik.Halada öyle ama sakın hastane demeyin  :( En büyük acı nedir bilemem doğrusu hepsini yaşamadan .

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:

Sorunlu değilim :)  bazen yaşadığınız olaylardan ötürü davranışlarınızda değilişklik olabiliyor yada yaşamış olduğunuz dönemleri ağır atlatmışsanızbir şekilde vücud alarm veriyor. Beden nasıl alarm verince hastaneye gidiyoruz, beden kadar ruhumuz da hatta ruhen iyi olmak bedenen iyi olmaktan daha iyidir. (İsteyene açıklama yaparım tekrar uzatmak istemedim )

Yani ruhen iyi olmadığınız zaman uzman biriyle sohbet ermek önerilerini almak sizin davranışlarınızı iyi analiz edebilcek biri, en yakınızda ki sevdilerinizden daha gerçekçi olacaktır.

Herkese tavsiye ederimi, önyargıları yıkın ;)

Esaret denilince aklına gelen resim kafanda luşturduğun kare nasıl olur?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Esaret..Kadına uygulanan.baskı ,şiddet vs.......... uzayıp giden dertler zinciri.

Sevgili gençler:)
KPSS,YGS derken  şimdi de dün ( 25 Nisan pazar 2011)yapılan ANES sınavında yaşanan kitapçık kargaşası hakkında ne düşünüyorsunuz?(bu sizler için çok önemli bir sorun  soruya ona göre yanıt verin geçiştirmeyin lütfen)

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Bir merkezi sınav olmalı ama bunlar iyi bir şekilde kontorlü olmalı kimsenin hakkı çalınmamalı. Ya da ne bileyim bır sınav vardı oda çürümüş gitmiş ne diyelim. Herkes hak ettiğini değil artık bulduğunu yer olmuş gibi bir şeyler bir şey düşünemiyorum olacağı hiç bir şey yok eğer seçimde bir şeyler değişmezse her şey devam edecek.

Bİr günlük padişah olsan ne yapardın.  ;)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Erkek değilim ancak çok önemli bir ayrıntı var,

Önemli olan padişah olmak değil, sultan olabilmek :)

Çünkü; her başarili erkegin arkasinda mutlaka bir kadin vardir. Yani ben sultan olsaydım bir günlük dünya tarihinde görmediği mutluluğu yaşardı :) neden?

Çünkü; ben gizlemem,
          ben soymam,
          ben adaletsizlik yapmam,
          ben bana yapılmasını istemediğim bi'şeyi başkasına yapmam,
          ben elimde olanı paylaşırım,

Çünkü ben bilirim ki ayşe, mehmet, ali ve cantuuu farketmeksizin hepimizin gideceği yer KARA TOPRAK'tır.
Dünya malı için bir dünya haksızlık yapmazdım. Tek bir fark olur kiminin kefenin metresi 20 olur kiminin ki 2 neticede üstüne toprak atıldıktan sonra hiçbir farkımız kalmayacak.

Kefen parası cebimde olsun ha birde büyük şehirlerde mezarda alıyorsun ya göl manzaralı falan :ahah
benim için önemli değil mümkünse parasız olsun nasıl olsa sonuç hep aynı  :p

Sorum: Çıplaklık nedir? Hayvanlar çıplak değil mi diyeceksiniz ki postları var ee bizimde var. Peki ya neden bir insan çıplak iken tecavüz edilirken bir hayvan tecavüz edilmiyor.
Yani ben yolda yürürken çıplak gezen kedinin diğerine laf attığını duymadım. Ya da dişi köpekler geceleri dışarda olmasın diye bir tepki de....:)

Merak ettimde acaba akıl diyoruz ya insanları hayvanlardan ayıran akıl :) işte o akıl olmasa daha mı iyi olurdu :)
Sorum uzun oldu ancak cidden merak ederim kendime sorarım sizinlede paylaşayım dedim :)

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Sevgili cantuu,
Konu insanlar özelliklede hayvanlar olunca cevaplamak farz benim için :)
Aslında insanlar çıplak yaratılmışlardır...Eski sanat ve tarihe baktığımız zaman çıplak insan resimleri görmeniz mümkün ancak ;
  İnsanoğlu gün geçtikçe insani değerlerini yitirmiştir ve gün geçtikçe yeni teoriler,inançlar geliştirmişlerdir.Doğallık saflık ortadan kalkmıştır...Günümüze gelirsek herkesin bildiği gibi tabular almış başını gidiyor...Ayıp,günah,sakın veya tam tersi şekilde bir anlayış hakim ne yazıkki ülkemizde...Önemli olan herşeyde olduğu gibi "denge" dir .
Kısaca anlatmak istediğim , şu zamanda herkes yerine göre giymek zorunda.Maalesef herkes senin benim gibi değil Tuğba ve bu bizi bazı zorunluluklara itiyor gördüğün gibi  ;)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Sevgili cantuu,
Konu insanlar özelliklede hayvanlar olunca cevaplamak farz benim için :)
Aslında insanlar çıplak yaratılmışlardır...Eski sanat ve tarihe baktığımız zaman çıplak insan resimleri görmeniz mümkün ancak ;
  İnsanoğlu gün geçtikçe insani değerlerini yitirmiştir ve gün geçtikçe yeni teoriler,inançlar geliştirmişlerdir.Doğallık saflık ortadan kalkmıştır...Günümüze gelirsek herkesin bildiği gibi tabular almış başını gidiyor...Ayıp,günah,sakın veya tam tersi şekilde bir anlayış hakim ne yazıkki ülkemizde...Önemli olan herşeyde olduğu gibi "denge" dir .
Kısaca anlatmak istediğim , şu zamanda herkes yerine göre giymek zorunda.Maalesef herkes senin benim gibi değil Tuğba ve bu bizi bazı zorunluluklara itiyor gördüğün gibi  ;)

Neyse ki sonunda kaçıp gideceğim buralardan, denge olan bir yere eski yaşama :p
Sahtelikte yaşayanlarda lütfen gelmesin peşimden orada rahat etmek istiyorum:)

Soru sormamışsın Turtur,
Müsadenle ben soruyorum :)

24 saat boyunca aç ve susuz kaldınız diyelim,
önünüze bir şıkla şunlar geliyor,

Frambuazlı pasta, ekmek, kadayıf sarma, kurabiye....

ve size deniliyor ki bunlarımı istersin yoksa SU sadece suyumu istersin?

Tercihin ne olurdu? buradan ne sonuç çıkardın?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
cantuuu' Alıntı:
Neyse ki sonunda kaçıp gideceğim buralardan, denge olan bir yere eski yaşama :p
Sahtelikte yaşayanlarda lütfen gelmesin peşimden orada rahat etmek istiyorum:)

Soru sormamışsın Turtur,
Müsadenle ben soruyorum :)

24 saat boyunca aç ve susuz kaldınız diyelim,
önünüze bir şıkla şunlar geliyor,

Frambuazlı pasta, ekmek, kadayıf sarma, kurabiye....

ve size deniliyor ki bunlarımı istersin yoksa SU sadece suyumu istersin?

Tercihin ne olurdu? buradan ne sonuç çıkardın?

Tercihim su olmazdı sanırım .Burdan çıkarttığım sonuç herşey bir bütün ve eksiksiz olunca güzel olur.Yani su veya diğer kuru şeylerden birinin eksik olması yapbozu bozuyor...
Eşin türk ve senin kültüründen olmak zorundamı ?

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Herkes için olmayabilir, önemli olan aslında kültür değildir. Anlaşabilmek ve anlayabilmek.  Ancak gözlemlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim ki farklı kültürlerdeki insanların problemler çocuk sahibi olunca ortaya çıkar.
Çünkü yetiştirme tarzları bambaşka oluyor bu defa da kavgalar ayrılıklar vs...

Ancak şahsi düşüncem ben farklı kültürdeki biriyle evlenemem.

aynı soruyu sıradakine ben soruyorum. Soru şuan aklıma gelmedi de :)

Eşin türk ve senin kültüründen olmak zorundamı ?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
En yakın arkadaşım Kürt asıllı biriyle evli. Çokta mutlular.
Herşeyin başı düşünceye saygıdan başlar.Saygı yoksa  uyum sağlayabilmek ve kabullenmek  boşuna bir çabadır.

Sosyal devlet sence nasıl olmalıdır?

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
O sosyal devleti bir görebilsek... :)
Vatandaşlarının hepsine eşit derece davrana bilecek, İşsizlerine iş sağlayabilecek,insanlarının hakkını koruyabilecek,durumu olmayanlara yardım edebilecek....Bİr sürü sayabilirim kısaca orası burası demiyorum. 1923-1938 arası olan Devlet diyorum bence...

Gümrük vergisi sizce yerli malının değerini arttırımı ? Yoksa azaltır mı ?

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bizim ülkemizde  AZALTIR...

Tüketmeye alışmış yurdum insanı düz mantık kullanarak  ihracat yerine ithalatı tercih edeceği için kısa vadede para kazanma umudu uzun vadede yerli malı üretilmemesi ile birlikte dışarıya muhtaç konuma gelir  ;)

Ben böyle düşünmekteyim doğru ya da yanlış  :)

Bugüne kadar neden yapmadım, içimde kaldı keşke yapabilseydim dediğin birşey var mı?

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Var mı ? Dediğim oldu aslında matematiği çok sevdim matematikle ilgili bir bölüm okuyamadım. Suçum var elbette ama o zamanlar çocuktum diyorum :) ya da yurt dışına gitsemiydim dediğim gibi gitme şansım olmuştu bir ara abd de oturma izni çıkmıştı :). Aslında keşkem olmadı hiç hayatta :) inşallah bundan sonrada olmaz. Kaderciyim bırazcık  ;)
Herşeyden önemli sağlıktır sözüne katılıyor musun ? Yoksa sağlıktan önemli şeylerde var mıdır ? Sağlığı etkileyen faktörler gibi...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Kişi için olması gereken enn önemli şey sağlıktır. Sağlığın bozulmuşsa eğer aradaki detaylar fazlaca bir anlam ifade etmez.Çünkü yaşama karşı direncin kırılmaya başlamış.Artık umutların pamuk ipliğine bağlanmıştır.

Baskı ve işkence utanılması gereken bir insanlık suçudur desem.
Beni destekler misin?