BEYNİN DAVETSİZ MİSAFİRİ:TAKINTI!!!!!!

• Konbuyu başlatan SUNFLOWERS
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde SUNFLOWERS tarafından oluşturulan BEYNİN DAVETSİZ MİSAFİRİ:TAKINTI!!!!!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 28,814 kez görüntülenmiş, 51 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı BEYNİN DAVETSİZ MİSAFİRİ:TAKINTI!!!!!!
Konbuyu başlatan SUNFLOWERS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan doğa
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
longcoming' Alıntı:
Simetri konusunda nasıl bir takıntın var?
Mesala şunun gibi olabilir mi?
Herşey olabildiğica simetrik olmalıdır
Aslında bu konuda yukarılarda kalan yorumum var ama bir kez daha tekrarlayayım.:)
Kimin evine gitsem, yamuk yılık herşeye el atıyorum, sehpada duran küllüklerden tut, halı azıcık yamulsa kalkıp düzeltecek kadar.
Şimdi bunlar düzelmezse ben elbette ölmem bunu biliyorum, yani bu fobi filan değil.:)
Kağıda, başkalarının evlerinde düzenlediğim eşyaları yazarak kendi halime gülebilirim ama vazgeçemem ki?

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Zynep' Alıntı:
Düzen ve simetri takıntıları: Eşyaların düzenli ve simetrik olmamasından aşırı rahatsızlık duyma. Eğrileri düzeltme, çizgileri eşitleme vs.
İnsanların evlerinde tablo, çerçeve düzeltmek kadar çirkin bişey yok sanırım ama ne yapayım ki bende var bu takıntı.
Burada yer almayan farklı takıntılarımda var ne yazık ki.:(
Kendi kendimle konuşurum; "Şu çöpü şimdi inip atmazsam başıma şu şu gelsin... çok özlediğim biri beni aramasın... vs vs" tarzı olumsuz şeyler söylerim kendime.
Bazen işlerin yarım kalmaması açısından yararını görürüm ama o kadar abarttığım durumlar var ki, kendi kendimi baskı alıyorum farkındayım.
Bunları anlatmıştım longcoming.:)
İkincil ama asıl takıntılarımın çaresini yazarak yenebilirim aslında.
Yani bir kağıt alıp, "kendi kendime bu bardağı şimdi yıkamazsam şu işim olmasın, dedim ama bunu yapmasamda bu işim pekala olur..." gibi.:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
LİLAA' Alıntı:
unutkanlığa iyi gelen meyva ya da sebze bilen varmı

not:haklısınız konumuzla bir alakası yok ama...unutmadan herkese merhaba biraz geç oldu...
Ve lütfen her konu başlığı altında bunu tekralamasanız?
Bu konuyla ilgili arama butonunu kullanabilirsiniz.
Arama butonuna "unutkanlık" yazarsanız istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler.

Konuyla ilgisiz olan mesajlar tarafımdan silinmiştir.

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Şöyle takıntıya sebeb olan senin herşeyin simetrik olması gerektiğine dair  inancındır.Psikolojide buna ...........malı,meli 'ler denir.
Temizlık takıntısı olan:Mutlaka elimi yıkaMALIYIM
Simetri takıntısı olan:Herşey simetrik olMALIDIR
Plakaları sayan:Mutlaka her plakayı sayMALIYIM.
vessaire

Takıntılarından kurtulman için malı-melileri yıkmalısın
Örneğin:
Herşey simetrik olmalı:Herşay simetrik olamaz olsaydı daha iyi olurdu.
Yani takıntılarımızın çoğunu malı,melilerimize borçluyuz :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dikkatimi çekti longcoming, acaba bu konu ilgi alanınıza giren bir konu ve araştırma mı?
Yoksa uzmanmısınız?
Bu yöntemi biliyorum elbette, ama verdiğiniz bilgilerden anladığım kadarıyla işin uzmanısınız?
Farklı paylaşımlar altında arkadaşlarımızn yardım alabilmesi açısından burada soruyorum.
Bu arada teşekkürler, ve hiç şaşırmayın:) ne yazık diplomalarımdan birisi Psikolojik Danışmanlık olmasına karşın, ne denediysem ben bu takıntıları yenemedim.:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ve hemen eklemeliyim, yamuk duran bir tablo için, "Böyle de dursa olur" diyemem belki ama haklısınız, "bu da yamuk duruversin, dünyanın sonu değil ya!" demeyi belki deneyebilirim.:)

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Uzman değilim sadece benimde takıntılarım var ve zamanla bunlarla yaşamayı öğreniyorum.
Sana önerebileceğim son teknik paradoksik niyet tekniği.Bu da nedir? dediğini duyar gibiyim.Hemen açıklayayayım.
Uyuyamayan bir okb hastasını düşün.Doktor herşeyi denedikten sonra hastaya uyumamaya çalışmasını söyler.Hasta bu sefer uyumaya değil de kendisini ayık tutmaya çalışır.
Sonrası malum,yorgun düşer ve yaptığı şeyin anlamsızlığını farkeder.Sonra da uykuya dalar.
Buna paradoksik niyet diyorlar.
Burada da takıntıyla fazlasıyla yüzleşme var.
Takıntılar bence bizi kovalayan bir köpek gibidir.
Ondan kaçtıkça bizi kovalamaya devam edecek,
ne zaman sakince yerimizde durup beklediğimizde bizi kovalamayı bırakacaktır.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Gülşah' Alıntı:
Şunu belirtmelim ki elbette takıntılardan kurtulmak kişinin elinde .
Ama öyle takıntılar var ki doktora gitmeden tedavi olmuyor.
Dogru vesselam bazı takıntılarda doktora gitmek bencede en akıllıcası.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Eğer takıntı kişiyi ve çevresindekileri rahatsız ediyorsa bencede doktora gitmek gerek.
Sonuçta insanız ve her zaman her şeyi kendi başımıza halledemiyebiliriz :)

N

nrykly

Kullanıcı
28 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
açıkçası bir kişinin 'takıntı hastası' olduğunu söyleyebilmek için, takıntıların rahatsız edici boyutta olması gereklidir denilene kadar  bende olduğunu düşünüyordum... teşekkürler paylaşımınız için :)

K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
hiç işim olmaz takıntıyla filan çok kasmamak gerek önceden daha fazlaydı ama hayatım yoğunlaştıkça onlar beni terketti
fena da olmadı hani