” Ben Sakıp Sabancı ”

  • Konbuyu başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde mehmetd tarafından oluşturulan ” Ben Sakıp Sabancı ” başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,057 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı ” Ben Sakıp Sabancı ”
Konbuyu başlatan mehmetd
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Safari
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
   Çeşitli yerlerde söylemişimdir. Bizde dini eleştirmek mecburiyetmiş gibi, birçok alanda hep bu yolu takip ederiz. Kardeşim  televizyonda ” Küçük Ev ” dizisinde adam, ailesiyle birlikte kamp kurup, yemek yiyeceği sırada bu nimetleri verdiği için el açıp Allaha şükrediyor.

    Size birkaç örnek vereyim: En son Başkan Carter beni Amerika’ya davet etti. Bir açılışa gittik. 3000 kişiye bir akşam yemeği verdi. Ertesi sabah, kahvaltıya 150 kişi seçilmişti. Ben de o 150 kişinin içindeydim. Sekizer, on’ar kişilik masalara oturuldu. Dünyanın birçok yerlerinden gelmiş önemli insanlarla tanışıldı. Bir yandan sohbet ediliyor bir yandan da bekleniyor. Kimse kahvaltıya başlamıyor. Biraz sonra papaz geldi, herkes ayağa kalktı, ceketini ilikledi. Papaz şükran duâsı yaptı, ondan sonra yemeğe başlandı.
     
      Yine Amerika’dayım. Teksas’ta kalp ameliyatı olacağım. Ameliyat olmama karar verilmiş. Bir papaz geliyor. Bana diyor ki:

      ”Ben senin dosyanda gördüm ki Müslümansın. Eğer reaksiyonun yoksa ben din adamıyım. Ameliyata girmeden önce sana duâ etmek istiyorum kabul eder misin ?”

       Yine buna benzer bir olayı bir yerde söylemiştim. Kızımı Londra yakındaki Harvard kolejine götürdüm. O sırada bana dedilerki:

       Kolejin yemekhanesi şurada, yatakhanesi burada, dersanesi burada, kütüphanesi burada vs. kolejin bütün kısımları ayrı ayrı gösterdiler. Sonra kiliseyi göstererek; ” Dini ibadet yeri de burasıdır.” dediler. Sonra da; ” Şimdi senin kızın Müslümann, dini ibadet günlerinde Kur’anı getirsin istediği günde okusun. Odasında kalıp Kur’an okuması siz telkin ettiniz mi? diye bana sordular. Allah var, bizi görüyor. Doğrusu bem kızımla beraber Kur’an-ı kerim getirmemeiştim, kızıma da telkinde bulunmamıştım. Çok utandım, sırtım terledi. O gavur dediğimiz adamın bana verdiği dersten çok mahcup oldum. Âdete yüzüme şamar patlatmıştı. Türkiye’ye geldiğimde hemen açıklamalı Kur’an gönderdim. Kızıma anlattık... Bunu ben bizzat yaşadım.

                                                            Sakıp Sabancı
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bizde dinimizi yaşamak suç sayılıyor,ayıplanılıyor ve engelleniliyor...ne tuaf ???
 
Z

ziyamat

Kullanıcı
10 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
türkiye
onlar kendi kültürlerine  dinlerine ve insanlarına sahip çıkıyorlar ama bizim bunları yapmamız bazen gericilik bazen milliyetçilik  bazen de kominist olarak algılanarak küçümseniyor ve ayıplanıyor halbuki hepimiz bir olsak ülkemizin bütün özellikleri ile ona sahip çıksak,insanlarımız birlik olsa aramıza ideolojik düşünceler girmese yada tek ideolojimiz  görevimizi sağlam ve dürüst bir şekilde yapmak olsa ve bu arada da kendi kültürümüzü (ki çok mozaik bir yapıya sahibiz ) yaşatsak sizce iyi olmaz mı ? 
 
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
ülkemizde birlik ve bütünlüğü sağlayarak, insanların birbirlerine olan saygı ve sevgiyi arttırarak ve ekonomik olarak insanların refah düzeyini yaşama standartlarına ve ya üstüne çıkardığımız , insanımıza çalışma azmi ve kendi değerlerine sahip olma ve samimiyetle yaşama aşkı verdiğimiz anda dünya milletleri arasında en ön safa eskisi gibi geçip çağdaş medeniyet seviyesinin de üzerine çıkaçağımız günler yakındır.

başarı dileklerimle.
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
samimiyetle yaşama aşkı verdiğimiz anda... mehmetd bey bunu başarmak günler geçtikçe zorlaşıyor dengeyi bozmak için içerden ve dışardan değerlerimiz zedeleniyor ne yazık ki biz buna göz yumuyoruz ya da sesimiz sessiz bir çığlıktan ibaret kalıyor.Zengin fakirin halinden anlamaz oldu.Fakir kendisinde suç işlemeyi hak gördü...Biz ki komşumuz aç yatarken tok yatmayı kendimizde hak görmeyen bir dinin mensublarıyız.Ama ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamak dileğiyle çünkü ön saf bizim ülkemize yakışır çünkü değerliyiz..
 
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
Emine ,
dünya yaşama, hayatta kalma, başarma ve sonunda da sonsuz güzelliği kazanma dünyası. onun için çalışıp, çabalamak bizden, başarır ve
bu yolda yürürüz.
biliyorsunuz ; ”bazı değerleri savunmak bir zaman gelir ki kor ateşi avuçlamak gibidir.” insan hangi değerleri savunursa savunsun samimi ise bu yolda karşısına çıkacak engelleri aşma çabasında olmalıdır ve aşacaktır da. yoksa herhangi bir değeri savunacaksın , hemde şikayet edeceksin. bu samimiyet göstergesinde eksi anlam çıkarır.
başarı dileklerimle.
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Evet haklısız,size katılıyorum.mücadeleyi bırakmamak dileğiyle..
 
F

fatihyavuz

Kullanıcı
21 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
konya
Mehmet bey ve Emine hanım, anlatılan olayın ikinci bölümü LAİKliğe aykırı gibi geldi bana siz ne dersiniz bilemem. Daha sonra m... gelmesin
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Fatih bey burdan laikliğe karşı bir anlam nerden çıkardız? Konuyla hiç alakası yok.    Ve    m... ? = bunun anlamı ne oluyor acaba?
 
Üst