BEN NEYİ BAŞARDIM?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mustang
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
crt  sizin gibi araştırmacı birine rastlamak ne güzel ...EFT gerçekten çok kolay ve kendi kendine uygulanan bir metot ...Bende bir zamanlar kendi sorunlarımı aşmışım  zannettiğim zamanlar oldu ...Ancak insanın kendine yaptığı yolculuğun dibi yok dipsiz bir kuyu gibi ...EFT benim bu dipsiz kuyunun kapagındaki giriş yolunu temizlemem de çok yardımı oldu ...

Öğrendiğim diğer tekniklerlede birleşince güzel sonuçlar elde ettim ...Uzman TV de gerçekten çok güzel anlatılıyor ...Ancak uygularken kendi cümlelerinizle kendinizi anlatmanız ve kendi kalıplarınızı kırmanız gerekiyor ...Ben böyle uyguladığım için çok faydasını gördüm içsel yolculuğuma çıkarken üstünü kapattığım gizlediklerimlede yüzleşmeme çok yardımcı oldu ...

Paranın negatif gücü olduğuna gelince bakın herkes onu istiyor zengin fakir fark etmiyor daha çok daha çok istiyor bu da onda negatif bir enerjinin yüklenmesine sebep oluyor ...Bu yüzden ne almak istiyorsak ona odaklanalım ...

Uzun aradan sonra yine  yazmak istedim ...Bu aralar kendime yeniden bir EFT seansı yaptım ve sonuç içimde kocaman bir boşluk oluşturdu ...

İşlediğim konu çaresizlikti ...Ne çok elim kolum bağlanmış ne çok kendimi ne yapacağımı bilmez bir halde bulmuştum...Oturdum içimdekileri döktüm yazıya  içinden alt başlıklar belirledim 15 tane çıktı ...Ancak kendimi sınırlanmış ve kısıtlanmış hissettiğim kadar etkili olmamış bende çaresizlik bu maddeye tur atarken içinden alt başlıklarda çıktı mesela denizde derine gitmekten boğulmaktan korktuğum gibi ...

Diğerleri ilk turda bitti çünki kimi yerde kendimi çok iyi tanımam kimi yerde gerçekçi bakışım kimi yerdede vurdunmduymazlığım konuyu çözmüş tabi yaptığım çalışmalarında hakkını vermek gerek ...Canım nefa çalışmalarına devam et yılmak yok ...

İçimdeki boşluk hissini önce yemek yiyerek sonrada yerine değişik bir uğraş koyarak doldurmaya çalışıyorum ...Ben ingilizceyi seçtim ...Eskiden çok iyi bildiğim dili yeniden canlandırmaya ve unuttuklarımı hatırlamaya başladım ...

Allahtan , evrenden veya her neye inanıyorsanız isterken para istemeyin dileklerinizi söyleyin dileklerinize inanın  ve ısrarcı olun ...Dileğiniz bir gün mutlaka gereçekleşecektir ...

BU sözünüze içten katılyorum.Çünkü Allahımız dilekelrimizi hiç bir zaman geri çevirmez.yeter ki istemeyi  ve sabretmeyi bilelim.Bu söz beni çok etkiledi çünkü bu sıralar sadace Allahım benim derdime  derman olabilirdi.En büyük adelet merciği yaradandır bunu bir kez daha gördüm.Ne güç ne para seni kurtarabilyor eğer yaradana
gönülden bağlanmışsan yoktur karşılıksız duaların.şunu anlıyorsunuz mutlaka hayatta belli sıkıntılar yaşanıyor.çünkü sıkıntılar olmadan sahip olduklarımızın değerini anlayamıyoruz..Elbet biraz yoruyor üzüyor ama sabrın meyvesi de farklı yenilyor.bir de okadar bereketli ki çeşit çeşit ardı ardına oluşuveriyor mutluluklar.Allahtan isteyelim sıkıntılarımız varsa bol bol dua edelim.Gönülden isteyelim.Haksızlığımı uğradınız.En büyük adelet merciği yaradana sığınınız.Görüceksiniz sıkıntılar vakti geldiğinde birden kayboluvericek .Yeter ki inanalım isteyelim ve sabredelim.:)

Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun ...Bu gün öğretmenler günü ayrıca bütün öğretmenlerin de gününü kutluyorum ...

Bazen çok içi boş görünüyor söylediklerim ancak yinede söylüyoruz ...Öğretmenlerin bunca sorunlarını görmezden gelen bir toplumun bu günü kutlaması gibi...Hayatımızda ne çok içi boşaltılmış kelime olmaya başladı ...Eskiden çok özel kişilere söylediğimiz kelimeler şimdi çoluk çocuğun ağazında ...

Bazen hayatımda uzun aralarda birşey yapmam sanki yeni bir beklenti içindeyimdir enerjimi toplayıp sarılırım dört elle yeni başlangıçlara ...Bu arada bunu yaşıyorum ...Kendime yeni bir hedef belirleyip ona ulaşmak için çalışmalar yapmalıyım ...

Bir gün bir toplantıda eğitmenimiz yanımdaki arkadaşa üç tane hedef söylemesini istedi ve arkadaşım hemen sıraladı hedeflerini ...Bir anda panik oldum ya bana sorsaydı diye ...Çünki benim o güne kadar kendim için koymuş olduğum bir hedef yoktu ...Bu bana kendime bir hedef koymam gerektiğini gösterdi...

Başladım sıralamaya sonra listemi bir okudum kendimle ilgili 3 dilek buldum içinden hep başkaları için dileklerde bulunmuşum...yazdım dileklerimi ...Bunlara nasıl ulaşırım diye alt başlıklar oluşturdum...Benim biraz erteleme huyum var ve hep kendimi ertelediğim için zamanda biraz sapmalar oldu ancak yavaş yavaş hedeflerime ulaşmaya başladım...

Birde hedef belirlerken olmayacak ütopik hayaller peşinde köşmamayı daha olabilecek hedefler koymaya  başladım ...Küçük olabiecek hedeflerle başladım...

Mesela evimi badana yaptırmak istiyordum önce reneklere karar verdim ne yapılmasını istediğimi belirledim kaça mal olacağını hesapladım ve istedim ...Gerçekten evimi badana yaptırdım ve umduğumdan ucuza  yapıldı ...Küçük hedeflerle başlarsanız umutsuzluğa kapılmadan elde edebiliyorsunuz ...

Bazen küçük hedefler gözünüzde giderek küçülmeye başlyor.Bazen de o küçk hedefler ulaşamıyacak kadar da küçülebiliyoruz.Ben bu konuşmanızdan  kendimce yorumladığım insanlar mutlaka birşeye inanmalı ve onu başarmak için hayalleri olmalı.Hayallerde ne uçarı nede olağanüstü olmalı.Uçabilecek kadar kanatları olsa kafi.Ama uçmayı öğrenebilmek için kendimiz olmalı kendimizi bilmelyiz.
Ben kendini bilmeyen insanlarla arada sırada karşılaşıyorum mesala::)Kendilerini dünyanın merkezi gibi gören emirler yağdıran insanları küçük yada igreti görenlerden bahsediyorum.Bunların hedefleri acaba büyük mü yoksa küçük mü?Bir türlü anlam veremedim.AMA BENCE EN BÜYÜK VE EN ZOR HEDEF İNSAN OLABİLMEKTİR.

mrblar mustang bende şimdi okudum.hayata dair dahası kendıne dair yazdıkların çok etkıledı benı günlük yazarmış gibi içten ve samimi msjların için ben çok çok tşk edıyorum .şunu farkedıyorum bende o kadr çok bırıktırmışım kı ıcımde bazı seylerı acıga vuramayıncada beni bunalıma mutsuzluga hayytan zevk alamamaya kadar götürdü şu an bunlarla boğuşuyorum içimdekı enerjının farkındayım ama anlık bişey bu bendekı.süreklı hale bi turlu getıremıyorum .yaşım genç olmasına ragmen böle seyler yasamak benı cok üzüyo uyguladın bu teknık ıcın yardım alıp almadıgını ögrenmek ıstıyorum kendı kendıne halledebılebılırmi? tşk edıyorumm şimdiden

merhabalar bazen kendi kendime konuşuyormuşum gibi hissettiğim için yazamktan vazgeçsemde birilerinin okuduğunu görünce devam etmek için nedenim oluyor ...

Uzun bir ara verdiğim için kusura bakmayın ...

Bu arada kendimle ilgili çalışmalar yapmaya devam ediyorum ...Hatta artık danışanlarımda olmaya başladı ...Bir şeyi bilmek kapalı duran bir kitap gibi ,kendi hayatında uygulamak  kitap okumak gibi ,paylaşmak ve bildiklerini öğretmekte hayata geçirmek gibi birşey ...

Ben EFt yapmaya üye olduğum bir sitede okuyarak başladım önerilen kitabı okudum kendimde uygulamalar yaptım ...Hiç bir yerden kurs seminer birşey almadım ...Bunu kendi başıma başardım ...Burada blogumda ve paylaştığım her yerde kendi duygularımı anlattım ...Samimi olmaya çalıştım bu okadar kolay birşey değil  ...Ben bende olan değişiklikleri belki birilerine faydam dokunur veya birileride benim gibi kendinin farkına varır diye açık yüreklilikle paylaştım Denize bir denizyıldızıda ben atmak istedim ...

Sizlerde dilerseniz EFT ile kendinizle ilgili bir çok sorunu kolayca çöze bilirsiniz yeterki isteyin ve azimli olun ...Arzu ederseniz buradan sizlere yardımcıda ola bilirim ...Sormak istediğiniz sorularınızı bu sayfadan sora bilirsiniz...

İlk danışanım Utku 12 yaşında bir çocuk ...Bir çocukla çalışmak hem kolay hemde zor ...Kolay çünki biriktirdikleri az ...Zor çünki hayatının bir dönemini hatırlamıyor ...Onunla yaptığımız çalışmalardan verimli sonuçlar aldık ...Bir çok şeyin sorumluluğunu omuzlarına yüklemişti ...Bir çok kereler duyguyu omuzlarında hissetti...Buna ben çok şaşırdım çünki ben hep birşeylerin sorumluluğunu üstlendiğim halde omuzlarımda hissetmem ama küçücük bir çocuk  bu kadar nasıl sorumluluk alabilmiş diye şaşırdım ...

Sonra sıra evdekileri kobay olarak kullanmaya geldi 27 yaşında bir kızım 21 yaşında bir oğlum var ...Onları nihayet ikna edip başladık çalışmaya bu hafta pazartesi oğlumla ilk çalışmamızı yaptık ...Bana kendi cümleleri ile kendilerini anlatmalarını istedim ve anlattılar ...Oğlun kendini anlatırken çok başarılı bir şekilde dışardan görülen oğlumu anlattı ...Fakat korkuları heyecanları endişeleri ve öfkelerinden hiç bahsetmemiş bu yüzden haftaya pazartesi bu içsel konularla ilgili bir yazı yazacak ...

Kızımla dün bir çalışma yaptık insanlara güvenmiyor hatta kendine güvenmiyor öz güven eksikliği olduğunu farkettik ve bu duyguya orta okul sırasında sahip olduğunu fark ettik ...İkinci çalışmamız bu konu üzerinde EFT yapmak olacak ...

Ayrıca arkadaşlarımın bir kaçı ile ön görüşmelerimiz oluyor ...

Hep öğretmen olmadığıma pişman olmuştum artık birşeyler öğretmenin hazzını yaşıyorum ...

sevgili Mustang ;
dogal ve kendı duygularınla serzeniş yaparak gercegını ortaya koymakla ozgun oldugunu gorebıldım . zaten onemlı olan kendın olarak bırseylere degınmek sonrasıına baska hayatlar da kendınden bırseyler bularak paylasımlar ortak hale gelecektır. kendı gerceklerını yazmaktan asla vazgecme buna kımsenın kırmasına ızın verme .

Sevgili Sarmut güzel sözlerin için teşekkür ederim ...Ben sadece kendimle uğraştığım için kim ne demiş pek duymuyorum açıkçası

...Bu aralar kendimi dinlemeyi bıraktım sadece sesizce oturuyorum ...Ancak yeni bir çalışmanın hazırlık aşamasında böyle oluyorum ...Hayatım ilk on yılını nihayet birirdim acıdı kanadı kabuklandı iyileşti şimdi nekahat dönemindeyim ...Dün kendimle ilgili uzun bir yazı yazdım ilk okula başladım liseyi bitirdim...Sadece yazdım döndüm düşündüm yazdım ...İçimde uyanan his yanlızlıktı çok yanlız kaldığımı hissettim ... 
Artık EFT ile ilgili bir  çalışma yapacağım veya birine bir çalışma yapacağım zaman yazmasını istiyorum ...zaten öyleydi de şimdi kendi cümlelerinizle kendinizi anlatın diyorum ...Yazarak içinizi boşaltıyorsunuz lütfen hepiniz yazın okuyun bir kaçkere yırtıp atın havaya savurun yakın böylece serbest bırakıyorsunuz duygularınızı ...Daha sonra o konuyla ilgili daha kolay konuştuğunuzu fark edeceksiniz...
Birde bu aralar deniz tuzu ile arıma yapıyorum beni yoran enerjimi tüketen zorlandığım anlarda bir kabın içine bir çorba kaşığı deniz tuzu koyuyorum ve elerimi içine sokuyorum ve kendimi topraklanmış hissediyorum bütün negatif enerjiler benden akıp gittiğini hissediyorum bana iyi geldi paylaşmak istedim ...Ara sıra banyo yaparkende uyguluyorum...KKendinize iyi bakın yolunuz aydınlık ve açık olsun...

Ben de bir başarı öykümü sizinle paylaşmak isterim.30yaşımda hacettepe üniversitesini kazandım 4yılda bölüm 3.'sü olarak mezun oldum(sanat tarihi bölümü).Oyıllar benim için hayatımın en güzel yıllarıydı(tabi oğlumu doğurduğum gün gibi)tekrar öğr olmak ve o yaratıcı yıllarıma dönmek isterim.

Ben bu aralar çekirdek inancımı buldum...
Hala şoktayım yaptığım çalışmalar gözüme gözüme soktular ancak ben görmek istememişim ...Sonunda buldum ...Benim hep anaç bir yanım oldu ...Ben herkesi anne şevkati ile kucaklayıp kollamaya onlara sahip çıkmaya çalıştım ...Bütün ilişkilerimde herkese anne gibi davrandığımı fark ettim...Oysaki ben sadece iki çocuğumun annesi olmalıyım onlara elimden geldiğince iyi bir anne oldum ...Herkesin annesi olmak beni yordu kimi zaman acıttı kimi zamanda umutsuzluğa kapılmama neden oldu ...

Bu  çekirdek inaç bende çevremde olan anne imajlarını zaman içersinde kendi üstümde toplamama neden olmuş ...Benim gözümde anneler şişman olur ...Ben ne rejimler denedim bir türlü kilo veremedim ...Kilo versemde zaman içinde tekrar aldım ...Anne herkesin dertlerini dinler koşturur ...Ben yıllarca gereksiz kıymet bilmeyenler için bile koşturdum ...Hatta annemin boynunda et benleri vardı onlar bile bende çıkmaya başldı rahatsız oluyorum ama anne imajina onlar bile uydu ...

Henüz ilk çalışmalar bunlar daha detaylı çalışmalara başlamadım ...bakım neleri çöze bileceğim...

Yolumuz aydınlık ve açık olsun...

Geri