BEN NEYİ BAŞARDIM?

• Konbuyu başlatan Mustang
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde Mustang tarafından oluşturulan BEN NEYİ BAŞARDIM? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 25,507 kez görüntülenmiş, 56 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı BEN NEYİ BAŞARDIM?
Konbuyu başlatan Mustang
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mustang
Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Yazdığınız yazı çok güzel ve çok samimi.Benimde sizin kadar çok etkileyici olmasada başardığım kişilğimi tanımaya çalıştığım dönemlerim oldu ve devamda ediyor.ben çok çekingen ve içine kapanık bir kişiydim.tek başıma kesinlikle bir işi yapamzdım.Markete bile gidip satıcıdan birşey isteyemzdim.hep kız kardeşimin ardına sığınırdım.okulda hep susardım.sınıfta sesim çıktığında kendi sesimi duymaktan utanırdım.Hatta sıra arkadaşım vardı. yaramz ve ukela bir çoçuktu.Benimle sürekli uğraşır ve dalga bile geçerlerdi.Ben kesinlikle hiç birşey söyleyemez hep içime atardım.ve ortaokul hayatım hep böyle kalabalık kargaşanın içersinde sesizlikleri konuşarak geçirdim.Ama içerim hep kırgın,ürkek ve konuşkandı.liseye başladım.bu seferde okul başka bir ilçede idi.ulaşım için öğrenci servisiyle gidiyordum.servis arkdaşlarımın çoğu erkek arkadaşlrdı.Ama onlrda beni sessiz olduğum için birazz üzdüler.Diger kız arkdaşrım hiç bana benzemiyorlardı.Onlar gayet rahat konuşup gülüp bağırıp çağırıp eğleniyorlardı.Bense sanki başka dünyadan gelmişcesine onardan çok uzaktım.Bu durum lise sona kadar devam etti.Bir gün artık bunun böyle gitmyeceğini kendimi bu dünyanın uzağında değil içinde görmem gerektiğini düşündüm.Çünkü  sessiz koşnurak insanlara kendimi anlatamıyordum.Artık onlarda benim sesimi duymalılardı.Üniversitede de artık tek başımaydım.Benden  başka yakınım yoktu etrafımda.Tek beni tanımak yetmiyordu  dünyayı taşımak için.Sosyal hayatı tanımaya başladım ve etrafımda dünyayı taşımak için değil dünyayı bütünleştirmek için insanlrın yaşadığını anladım.İş yaşantısına başldıktan sonrada erişkinlerin sorunlarını öğrenmeye başladım.Sessiz kişilerin hep daha çok ezildiğini ve iyi niyetinin suistimal edildiğini gördüm.O yüzden sessizliğin her zaman iyi bir tutum olmadığına inandım.Bu süreç içinde inanın ki kendimi çok dinledim.ben suskunluğumu aslında iç dünyamda bozuyordum ama bu bana sadace üzüntüden fazla birşey vermedi.ve şimdi eskisi gibi susan bir değilim.Gerektiği yerde sukunluğumu bozmayı öğrendim.Bir şeyleri anlayabilmek için biraz kendimizi farketmeliyiz.herşeyin elimizde olduğuna inanalım. Benim gibi olanlar varsa umarım  onlarda suskunluklarını bozarlar:)

D

delvinja

Kullanıcı
30 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Eskişehir
şu ana kadar övünebileceğim bişey başardığımı düşünmüyorum.

iş hayatına girdiğimde gerçekten işe yarayan bi işe imza atarsam o zaman diyebilirim bişeyler başardım diye...

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mustang-serpil.blogspot.com
Ben EFt  hakkında detaylı bilgiyi EFT hakkında bildiklerimde yazdım sormak istediğiniz bir soru olursa cevapları oradan vere bilirim konu dağılmaz...Kişisel gelişim yazılarında konu...

Özlemciğim beğenmene sevindim içinde konuştuklarını biyerlere yaz ve böylece geri dönüp baktığında ne çok yol aldığını göreceksin .Ben bir sitede günlük yazıyordum ve ne çok içimi dökmüştüm hiç kimseyel paylaşamadıklarımı bile rahatça anlattım ve artık anlatamadıklarımı da çok kolay bir şekilde içimde tutmadan anlatıyorum ve çözümler bula biliyorum .Sende istersen kendine bir defter edin ve ona yaz...Sakın içinde biriktirme ...

Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Fikriniz için çok teşşekür ederim.Ben ortaokulda günlük tutmaya başlamıştım.ve hala da yazarım.Yazmak benim için çok değerlidir.ayrıca rahatlama,günlük stresslerden sıyrılmak için bire bir.Ben bazen yazdıklrımı okuduğumda hayal ettiklerimin bir çoğunu gerçeklştirmişim.Ve hala bitmeyen hayalerim var . Bu kişisel gelişim sürecinde sadece kendimi tanımak  yerine  sizin gib değerli insanlardan birşeyler ögrenerek  en büyük kazanımlar elde etmek istiyorum.

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Özlem'ciğim ne güzel ben hayatımda uzun bir zaman yazı yazmadım ancak alış veriş ve yemek tarifi dışında ...
İki senedir yazıyorum bir bloğum  var bir sitede günlüğüm var ...
Ancak ilk zamanlar yazı yazmak çok zoruma gitti bazı kelimelerin bile nasıl yazıldığını unutmuşum ...
Ben çok okumama rağmen...
Konuşurken bülbül olan ben yazarken duygularımı çok zor ifade edebiliyordum ...
Yazarak bunu aşa bildim şimdi yazı ve konuşma dilim bir birlerine yaklaştı...
Yazdığnız zaman kendinizdeki değişim ve gelişimleri fark ediyorsunuz ...
Ben bazen zehir zemberek şeyler yazıyorum bütün kızgınlıklarımı döküyorum  bunlarıda ya yakıyorum yada küçüçük parçalara ayırıyor yok ediyorum ...
Böylece içimde biriktirmiyorum...
Birde hayal kurman çok güzel ben bir ara hayal kurmaktanda vazgeçmişim hiç farkında değildim ...
Buda beni amaçsız ne istediğini bilmeyen şaşkın bir hale getirmişti ...
Şimdi ne çok uçuk kaçık hayalim var ...Bazen hayallerimi anlattığımda çevremde kendini kaptırıyor benim hayallerime...
Canım teşekür ederim ben öncelikle kendimi bulmaya çalışıyorum bunuda herkesle paylaşıyorum ...
Benim yaptığım sadece insanların içlerinde gizledikleri kimseyle paylaşmak istemedikleri şeylerin aslında sadece kendi başlarına gelmediğii bir çok kişinin benzer sorunlar yaşdığını bilmesini istiyorum ...
Benim kendimce bulduğum yötemler ve uygulamya çalıştığım teknikler bilinsin diye yazıyorum...Faydalı olduysam ne mutlu bana... :)

M

Meltem83

Kullanıcı
24 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Arkadaslar cahilligimi mazur görün ama EFT nedir acaba ?

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bu günlerde durup geçmişime ne yaptıklarıma ve ne çok şeyi aştığıma nelerden vazgeçtiğimi veya nelere sıkı sıkıya tutunduğumu  koydum önüme hesap yapıyorum ...

Ne çok şeyi aştım içimde ne çok duvar yıktım geçtim bunları sindirmeye ve yerine yeni ve güzel şeyler koymaya başladım ...

Bu ara hiç bir şey yapmadan oturuyorum sanki birşeylerin beni harekete geçirmesini bekliyorum gibi ...Ancak görünüşte bu böyle yaşadıklarımı sindirip hazmetme dönemindeyim ...

Yeni kararlar almıyorum yeni başlangıçlar yapmıyorum sadece kendimi dinliyorum...

Ne çok duymazdan gelmişim meğer kendimi içim avaz avaz bağırır ken ben kulaklarımı tıkamışım kendime ...

Başkalarının senaryolarını yaşamışım ve sonuçta suçlanan yine ben olmuşum ...Evet suçluyum ancak kendime karşı suçluyum neden yok saymışım bu kadar kendimi...İşte bunu gördüm kişisel gelişim çalışmalarında ...

Artık rahatça fikirlerimi söylüyorum ben kendimle dost olduğum için başkalrının benim üstümde hükmü kalmadı içimdeki ses benim için en iyisini söylüyor bana ...Başka parçaları oturtmaya çalışmıyorum kendi hayatımdaki yap boza...Sadeleştim bütün gereksiz parçaları çıkardım hayatımdan ...en önemliside hayal kurmaya yeniden başladım ...

Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
  hayal kurmadan bu yaşamın tadına varılabilir mi bilemiyorum ama bildiğim tek şey bu yaşamın çekilebilmesi için hayallerimizin olması.Hayatın  karmakarışık karelerde labirentlere dönüşmesini istemiyorsak benliğimize yön verecek ideallerimizin hayellerden geçtiğini unutamayalım.
Bazen olur ki öyle herşye sahip olamzsın bu hayatta.ama  İstemesek de herzaman vazgeçemiyeceğimiz hayaller  göz kulak olur bizlere.Sadece bazılrımız bu hayelleri gerçeklştirmek isterken cesaret gösterir bazılrmızsa hayallerimizi hatırlamak istemeyiz.
mustang arkdaşım  sizin gibi böyle pozitif yazılr yazan  birinin hiç bir zaman hayalsiz  olabileciğini düşünmüyorum.siz hayalsiz hayallerde hayallerinizi saklamış olabilirsiniz.Dediğiniz gibi başkalarının yaşantılrını tekrarlarken ruhunu kaybetmiş hayalete dönüşmüş hayellerimiz mutlaka kendi ruhuna ulaştığında rengini bulacaktır.hayalettende olsa var olan hayellerimizin rengini bulması umuduyla.(hayat güzeldir):)

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Canım benim ben başkalarının olmasını  istediği ben olmakla öyle meşguldüm ki kendim olmayı unutmuştum ..

Buda bana hiç bir yarar sağlamadı beni yordu üzdü ve vazgeçtiklerimi hatırladıkça daha çok üzüldüm...

artık ben kendi isteklerimi kendi hayallerimi kurmaya yeniden başladım kendim için ertelediğim bir çok şeyi teker teker hayatıma sokuyorum ...Öncelikle kendimi mutlu etmeye çalışıyorum...

Rengim belli olmaya başladı türkuaz  ...Hayal kuruyorum bazen kendimde şaşıyorum bu kadar nasıl uçabildim diye uçuk kaçık ancak benim hayallerim hepsi ...

Birde uzun süre müzik dinlemedim hiç bir şarkıyı tam hatırlamıyorum ...Bir tek Tarkan şarkıları dışında ...
Ben yeniden müzik dinlemeye başaldım eski tozlu raflardan çıkardım bildiklerimi içimdeki ses yeniden harekete geçti mp3 dinlerken söylemeye başladım herkes yanımdan kaçıyor ancak olsun içimde gömdüğüm sesler kıpırdanmaya başladı ...Seviyorum bütün sesleri bana çok güzel enerji veriyor ...Çocukken cıvıl cıvıl hiç durmaz şarkı söylerdim susmuştu bir ara yeniden başalmak ve buluşmak güzel oldu içimdeki sesle...

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Uzun bir aradan sonra tekrar yazmak istedim ...

Hayatımda birçok bitiş kayıp ve yeni başlangıçlar oldu ...

En önemli kayıp annemin vefatı oldu ...Ne çok şey yaşamıştık acı tatlı ...Ne çok incitmişti beni ...Onu kaybetmeden önce yaptığım çalışmalar da ne çok karşıma çıkmıştı annemin yaptıkları veya yapmadıkları ...Enson hayatan vazgeçmişliği çok üzmüştü beni ...O aramızdan ayrılınca ne hissedeceğimi bilemedim bir süre bu gün bir ay oldu bizi terk edeli...

Eşim iş konsunda tamamen ümidini kesmişken geçen yıl işe başlaması bizi yeni bir dönemin başına getirmişti ...Herkesin hatta eşimin bile kendinden umudunu kesmesine rağmen ben hiç umudumu kaybetmemiştim kendisinde ...Dualar çekimyasası ve öğrendiğim herşeyi denedim ve sonunda oldu ...Atık oda benim gibi hayat umutla bakabiliyor ..

Kişisel gelişimci arkadaşlarımın bir çoğu artık tvlerde kendi proğramlarını yapıyor onları tanımış olmak beni mutlu ediyor ...

Bende kendi çalışmalarımı artık öğretme aşamasına gelmiş bulunuyorum ...Kafamı toplayıp kolları sıvamalıyım...

Ö

özlem112

Kullanıcı
6 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
:)bende uzun zamandır sayfaya girmemiştim.Şöyle bir göz attım ki geçen zaman bana başka şeyler daha katmış. Hayatın iyi yada kötü süprizleriyle yakın takibindeyiz.Şunu anladım ki yaş ilerledikçe sorunların boyutlarıda değişiyor.tabiki birde katlanabilme gücü buna oranla artıyor.şu da demek oluyor ki hayat kimseye çekemiyeceği gücü yüklemiyor.Sadace bizler birer nazlı bebek edasında küçük sığıntılarla avunuyoruz. Bu sıralarda artık büyük hayatla tanışıyorum.Çünkü orada acımasız insanları görüyorum.Daha doğrusu nerdesin kimsin bunları bile kaybedirilmeye çalıştırılan kimliğini korumayı öğreniyorsun.Gerçek insanlar bunlar mıydı?diye sorular seni kemirirken aslında artık üzülmemeyide öğreniyorsun.Çünkü acımasız insanlar varsa elbet merhametli insanlarda vardır ve varolacktır.İnanan insan mutlaka her fırtınada yerine ulaşacaktır.Önemli olan insanca davranıp içimizdeki küçük zerre kadar vicdan azabı olmadan hayatla bütünleşmekitr.Sana sunduğu siyahı beğenmiyorsa ozamn beyaz bir bütün için çabalamaktır.Budur insanlığı vareden.Şunu anlıyorum ki nefes alınan her an senin mutlu olabileciğinin ya da mutsuz olamıyacağın garantisini veremez.herşey biz insanlar için varolduğuna göre iyi ve kötüye şükretmek onlardan ders almak bizim için gerekendir.Bende şu sıralar şükretmeyi daha iyi öğrenebilmek için kötü gibi görünen belki de beni iyiye götürecek süprizlerle hayatımda günlerimi saymaktıyım.Umarım iyi günlere şükürlerle ulaşırım.Şuna inanıyorum iyi insan olabilmek için kötülerle savaşmayı öğrenmeliyiz:)

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Özlem'ciğim senin yazdıklarını okurken bundan on sen önceki beni görür gibi oldum...Bende senin gibi insanlardan vazgeçmiş onlara güvenmez olmuştum ...Buna incinmişliklerimde eklenince hep savunmada yaşıyordum ...

Sonra kendimle yaptığım çalışmalar öğrendiğim teknikler bu düşüncemin aslında benim kendim ürettiğimi hayatan benim çekimlerim olduğunu gördüm ...
Ben yıllarca kendimin olmayan sorunlarla uğraşmıştım başkalarının olmamı istediği kişi olmaya kendim dışında herkesi memnun etmeye uğraşmıştım ...
Bu yüzdende karşıma hep sorunlu kişiler çıkmıştı ...artık ben ne isterim ,ben ne severim gibi benim isteklerimi ön plan çıkaran şeyler istiyorum diliyorum ve dua ediyorum ...

Ben kendini sevmenin çok büyük suçmuş gibi gösterildiği kibirle karıştırıldığı bir dönemde büyüdüm ...Kendimi sevmekten korktum gizli saklı avuntularla yaşadım ...Artık kendimi seviyorum demekten çekinmiyorum eskiden bir iltifat aldığım zaman yüzüm kızarırdı şimdi sevgiyle kabul ediyorum ...
Bizler kendimizi sevmezsek başkalarındanda sevgiyi ancak dileniriz ...İlk duyduğumda bana çok ağır gelmişti ancak zamanla çok doğru olduğunu gördüm ...

Bizlerin kendimizi savunmamız için hayatta sağlam bireyler olabilmemiz için en güzel şey kendimizi tanımamızdır ...
Ancak kendimizi tanımaya kendi cümlelerimizle başlamalıyız kaşımız gözümüz veya başkalarının bizim hakkımızda söyledikleri ile değil ben dürüst bir insanım dediğimizde dürüst olduğumuza gerçekten inanmalıyız...Günümüzde kendileri olmadıkları halde olmak istedikleri kişilerin kisvelerine bürünmeye çalışan bir çok kişi var ancak sahte oldukları hemen anlaşılıyor ...En önemlisi kendimize dürüst olmak ...

Özlem'ciğim kelimeler çok güçlüdür düşündüklerimiz geleceğimizi şekillendirir ...Ancak yazdıklarımız dahada etkilidir ...Senden ricam kullandığın kelimelere dikkatet ...Olumsuzluk içeren kelimelerle hayatına olumsuzluk çekersin ...

Yazının sonunda ne güzel şükretmeye başladığını yazmışsın hayatındaki güzelliklerden biri takdir etmek şükertmektir ancak hayatındaki iyilikleri öne çıkarıp şükretmeliyiz...

Hayatta iyi insan olmak için kendimizi tanımalıyz kendimizi sevmeliyiz kendimize güvenmeliyiz bence ...Başkalrını değiştirmek bizim görevimiz değil ancak benden sorumluyuz ...Kendimiz gelişerek örnek teşkil etmeliyiz ...
Hepimizin yolu aydınlık ve açık olsun...

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bu gün dişçiye gidiyorum bir zamanlar ne çok korkardım dişçiye gitmekten ancak çürüyecek ağrıyacak öyle giderdim ... Şimdi ise yaptığım EFt sonucu gayet normal bir şekilde kendi ayağımla gidip kuzu kuzu oturuyorum koltuğa...Bu gün gidip kaplama yaptırmak için oturacağım koltuğa ...

Bu benim için güzel bir başarı oldu ...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
EFT sonucunuzun normal çıkması için özel bir çabanız oldumu bari?
Diş yaptırmak oldukça masraflı..
Bence parayı denkleştirebilmeniz enn  büyük başarı:)
Neyse şimdiden geçmiş olsun..

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
EFT duygusal özgürleşme tekniğidir ...Ben kendime üç yıldır uyguluyorum  ve bir çok konuda başarılı oldum ...
Para konusuna gelince bende üç yıl önce sizin gibi düşünüyordum artık yapmak istediklerimi söylüyorum dişimin yapılmasını istiyorum diyorum bir imkan çıkıyor ...Bizim semte ağız diş sağlığı merkezi açıldı ...Sosyal güvencesi olan kişilerden kaplama dışında hiç bir şeye para almıyorlar ...Biraz uzun sürüyor sıra bekliyorsunuz ama olsun sonuçta yapılıyor ...

Paranın negatif bir enerjisi var ...Allahtan , evrenden veya her neye inanıyorsanız isterken para istemeyin dileklerinizi söyleyin dileklerinize inanın  ve ısrarcı olun ...Dileğiniz bir gün mutlaka gereçekleşecektir ...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Mustang' Alıntı:
Paranın negatif bir enerjisi var ...Allahtan , evrenden veya her neye inanıyorsanız isterken para istemeyin dileklerinizi söyleyin dileklerinize inanın  ve ısrarcı olun ...Dileğiniz bir gün mutlaka gereçekleşecektir ...
Paranın  (nefatif-pozitif)  gücünden etkilenmemek tabii ki olanaksız..
İsteklerimin gerçekleşmesi için gereken mücadeleyi veriyor bazen kaybediyor bazende kazanıyorum.. Zaten yaşamın tatıda böyle çıkar:)
Önerileriniz için teşekkürler..

Ama şu EFT konusu dikatimi çekti..Artaştırdım ..Uzman tvde baya içerikli anlatılıyor..
***Duygusal Özgürleşme Teknikleri, özgün tanımıyla “Emotional Freedom Techniques” (EFT) gerek ağır ruhsal sorunların; gerekse günlük streslerin, bağımlılıkların, öfke, endişe, acı, üzüntü, suçluluk gibi olumsuz duyguların, uyku düzensizlikleri, sınav heyecanı, güvensizlik, yersiz korku gibi problemlerin ortadan kaldırılmasında kullanılan ve kişinin kendi kendine uygulayabileceği bir yöntemdir.***

Her ne kadar ruhsal sorunları aşmış bir bireysemde toplumsal sorunları fazlasıyla önemsiyorum..
Duyguların özgürleşmesi güzel bir tabir..
Olmaya cihanda devlet bir nefes sıhhat bir de özgürlük gibi:)
diyoen  haşmetlü padişahımızın sözüne bir eklemede ben yapmak istiyorum:)
Başarıda buluşmak dileğiyle
Sevgiler