Korsan' Alıntı:
İkinci olmak başarımıdır diyede sorasım geldi hani bu kadar polyannacının içerisinde.
Acaba başarımıdır ?
Bu soruya yanıt vermeden önce, kural sözcüğüne ben de karşıyım, belirtmiştim.
Zynep' Alıntı:
Aslında konu başlığı biraz yanlış, çünkü bunlar kural değil...

Başarı için Formüller... olabilirdi.
Bu kadar Polyannacı (!) arkadaşımızda teşekkür ederek, uygulamaya çalışacaklarından sözetmişler sadece.
Soruya yanıtım ise: Bazı durumlarda evet, ikinci olmak hatta sonuncu olmamakta başarıdır.
Bu çalışma ve ilgi alanına göre değişir. Örneğin kendisinden altın madalya beklenen bir güreşçi bekleneni verememiş ve altın madalyayı alamamışsa başarısızdır, nedenlerinden sözetmiyorum, sadece sonuç olarak yazıyorum, ama aynı güreşçi hiç ilgisi olmayan farklı bir branşta, hadi atletizm diyelim, o gün hastalanan bir takım arkadaşı yerine yarşmalara katılıp tesadüfen bile ikinci olsa, bu başarı olarak kayda geçer.
Ama gerçek başarı mıdır? Bu konuyu her alana uygulayabiliriz, bence değildir, sadece tesadüftür. Ama sonuç; başarıdır!
Başarmak için yukarıda sayılan maddelerden bazılarına katılırım, bazılarına gülümserim ama başarmak için hedefler doğrultusunda bazı kurallar konulmasının gerekliliğine inanırım. Çünkü başarı tesadüfen yakalansa bile kalıcı olmayabilir.
Ünlem: Burada ben hiç bir polyanna yanıtına rastlamadım.