BAŞARACAĞIM...

• Konbuyu başlatan drtanerengin
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde drtanerengin tarafından oluşturulan BAŞARACAĞIM... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 58,772 kez görüntülenmiş, 71 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı BAŞARACAĞIM...
Konbuyu başlatan drtanerengin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan aralhan
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
penfigus' Alıntı:
hedefleriniz çok küçük ..daha büyük hedeflerle büyük şeyler başarın....bunuda başarmak hırs.azim ve inanc  yani bu 3 faktür olduğunda başarılı olur insan  birker kendinize güvenin   asla yok ben bunu yapamam hisine kaptırmayınız kendinizi .her zaman başaracağına  içten inan.....pozitif  düşünün..saygılar
bence insanın hayalini kurduğu şey hedefi olabilmeli. elbette daha büyük hedeflerle daha fazla şey başarabiliriz ama kendi adıma konuşmak gerekirse ben hedeflediğim şeyin kat kat üstünü başarsam bile hayalim olmayan bir başarı beni pek mutlu etmez  :-\

E

EPİSTOMO_SOL

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Merhaba ; belirlediğiniz yada belirmeye çabaladığınız hedef olduğuna inandığınız istekleriniz için daha başarılı nasıl HEDEF e ulaşablirsinizle ilgili makalelerimi paylaşmak istedim . Umuyorum bilgileri hedefinize uyarlar ve hedefinize giden yolda daimi BAŞARI sağlarsınız .

Bu arada kalp-damar cerrahı olmak isteyenler özellikle sizler hedeflerinizi net ve doğru belirleyein ,belki ilerde size tedaviye gelirim  :)

BÜYÜK DÜŞÜNCE
Uzaylı ol = aşırı merakta öğrenme hızlanır. Hiçbir şey bilmiyor gibi davranın .

Israrlı sorular = soruları  çoğaltırsanız nöronların çoğalır. ( hedeflerde ve isteklerde )

“Bu gün ne yaşıyorsan , dün düşündüklerini yaşıyorsun”

Kader vardır ama kontrol insanın kendisindedir.

Potansiyelinizi bilin = dün yaptıklarınızı düşünürseniz ufkunuzu daraltırsınız.yaptıklarından bir haber, yapacaklarınızdan sorumlusunuzdur . yapabildiklerinizi çok  düşünerek hedef çıkarırsınız. Geçmişteki zaman farklı ,deneyim farklıdır. Yarın nerede yaşamak istiyorsun ?en iyisini yapmak istiyorsan potansiyelini bilmen lazım .

İmkanların farkında lığı= iyi bir lider iç referanslı olur.

Hedefleri yükseltin= büyük hedefleri olanların büyük düşünceleri vardır. Küçük hedefler beyni yorar. Neresi ve ne olduğu  önemlidir. Hedef ayrıntı ister. Hedefin dört kattır orayı göremezsin ama nereye gideceğini bildiğin için ilerlersin . hedefe giderken acıya sabIra hazza göre kendimizi sınayalım .

“düşünce nereye bakarsa orada kalırsınız “

Kişisel gelişim Uzmanı
S. SEZER

E

EPİSTOMO_SOL

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
:)HEDEFLERİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM

Başarı yolunda ilerlerken ....
önce başarı ile ilgili şu püf noktalarının bilinmesinde yarar vardır.
• Başarı; daha iyi ulaşmak için sürekti caba göstermektir.
• Başarı; bir sonuç değil, sürekli gelişen bir çalışmadır.
• Başarının belirli ilkeleri vardır.
• Başarı aslında önce bizde başlar
• Başarılı insanların hedefleri vardır.
• Başarı modellenebilir.
Başarıya ulaşmayı bir yol olarak düşünürsek bu yolda ilerlerken dört aşama vardır.
• Birinci aşama: İstediğimiz şeyin ne olduğunu belirlemek
• İkinci aşama: Harekete geçme (vücudun istek ile kımıldaması)
• Üçüncü aşama: Geçilen aşamaları kontrol etmektedir.
• Dördüncü aşama: davranışlarda esneklik geliştirme
Bu aşamaları kısa cümlelerle açıklamak gerekirse;

Birinci Aşama:
İnsanın ihtiyaçlarını çok net olarak açıklamalı, bunlara da kendimize yöneltilen sorularla ulaşabiliriz. Sorulardan bazıları şunlardır: Ne istiyorum? İstediğim sonuç nedir? Vs.
Mevcut durumumuzu geliştirmek gerekir ise bunu nasıl yapabilirim? Şimdi neredeyim? Nasıl bir değişiklik yaptım? Vizyonumuz ulaşılabilir rüyamız olmalıdır. Bu vizyona ulaşabilmek için önüme nasıl engeller çıkabilir? Vizyonuma ulaştığımda ne hissedeceğim? Hatırlanabilir olmalıdır. En fazla yirmi beş kelimeden oluşmalı yaptığım vizyonu her zaman söyleye biliyor muyum.
Gelecekte görmek istediğimiz başarı fotoğrafını bize çok net olarak gösterebilmeli: Elde ettiğim sonucu görebiliyor muyum? Elde ettiğim kazanç beni tatmin edecek mi? Hedeflerimiz değerlerimizle uyumlu olmalı.

İkinci Aşama: Harekete geçme
Bağışlamak bitirmenin yarısıdır derler. Riskleri göz ardı etmeden başlamak gereklidir. Taktikler ve stratejiyi belirlemek yaralı olacaktır.

Üçüncü Aşama:
Kat ettiğimiz, etmekle olduğumuz aşamaları kontrol etme. Hayalcilikten uzak, tamamen gerçekleri düşünerek yürümeli. Sezgilerimiz, gözlemciliğimiz çok önemlidir. Attığımız adımlar, yaptığımız davranışlarımızı bizi hedefe yaklaştırıyor mu? Yoksa uzaklaştırıyor mu?

Dördüncü Aşama:
Davranışlarda esneklik geliştirir. Attığımız adımların sonuçlarını erken görmek başarısızlık diye algıladığımız durumdan kurtulmak için taktik geliştirmemizi sağlayacaktır. Taktik ve stratejilerimiz her an değiştirmeye, manevra yapmaya, esnek düşünmeye hazır olmamız. Bir vizyona ulaşmak için; kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli hedefler belirlemeliyiz. Hedefleri belirlerken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
• Hedef tam olarak belirtildi mi?
• Hedef başkalarının davranışlarını bağlı olarak mı gerçekleşecek?
• Hedef’e doğru yürürken başkalarının yardımı gerekecek mi?
• Hedef’e doğru yürürken gerekli dayanaklara sahip misiniz?
• Hedef’e ulaştığımızı nasıl anlayacağız?
• Hedef’imiz gerçekçimi?
• Hedef’imizi neler etkiliyor? Gibi soruların cevaplarını beynimizde oluşturabiliyor muyuz?
Hedefleri belirlerken ne istediğimizi, neye ulaşmak için çabaladığımızı, tam olarak tarif etmeliyiz. Belirlediğimiz hedef’e doğru ilerlerken küçük hedef basamakları koyup adım, adım ilerlemeliyiz. Hedef belirlerken; hedef’i olumlu bir şekilde anlatmak, hedef’i duyulara ait tariflerle anlatmak, hedef’in sonuçlarını dürüstçe değerlendirmek ve çabalamaya değer olup olmamasına dikkat etmeliyiz. İnsanlar hedeflerinde gerçekçi olmalıdır.
Hedef’e doğru ilerlerken bazı kazançlarımız olacağı gibi bazı kayıplarımızda olacaktır. Başka kişilerin davranışlarını ve sonuçlarını beklersek bu hedef, hedef koymak değil işi şansa bırakmaktır.
Hedefe doğru ilerlerken başkalarının bizi yönlendirmesine izin vermemeliyiz. Hedefe doğru adım atarken sağlık durumumu, zekamız, güçümüz, eğitimimiz, bilgimiz, maddi güçümüz, çevremiz, dostlarımız olup olmadığının muhasebesini yapmalıyız. Hedefe ulaşabilmek için koymuş olduğumuz basamakları hızla geçerken istenilen zamanda istenilen basamaklara ulaşabildik mi? Ulaşamadık mı ? sorularını kendimize yöneltmeliyiz. Bunu da bilincimize sorular soracak tespit edebiliriz. Sorulara örnek vermek gerekir ise;
İstediğin zamanda istediğin basamağa veya hedefe ulaşsaydım ne olurdu? Ulaşmasaydım ne olurdu?
Hedefim gerçeklenseydi ne olurdu ?
Hedefim gerçekleşmeseydi ne olurdu ?
Bir hedefe doğru giderken, kazançlarımızın yanında kaybettiklerimizin de göz önünde tutmalıyız. Hedefe ulaşırken ulaşmanın verdiği mutluluk başka mutlulukları engelleyecek mi? İlişkileri ihmal etmemize neden olacak olan hedefe ulaştığımızda ilişkilerimiz eski halini alabilecek mi? Hedefe doğru ilerlerken harcadığımız caba ve zaman sosyal ilişkilerimizi; ailemizle, arkadaşlarımızla ilgilenmemizi engelleyecek mi? İlişkileri dengede tutabilmek için neler yapmamız gerektiğinin hesabını da yapmak kazancımızın çok, kaybımızın az olmasını sağlar.

Kişisel gelişim Uzmanı
S. SEZER

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bağışlamak bitirmenin yarısıdır derler
Burası "Başlamak bitirmenin yarısıdır derler" olacak herhalde?

Hedefe ulaşırken ulaşmanın verdiği mutluluk başka mutlulukları engelleyecek mi? İlişkileri ihmal etmemize neden olacak olan hedefe ulaştığımızda ilişkilerimiz eski halini alabilecek mi?
Etkiler kesin, etkilemez mi! Sonuçta hedefinize ulaşmak için ona zaman ayırmanız gerekiyor, çalışmanız gerekiyor. Bu da ilişkilerimizde ihmallere neden olacak tabiiki.

Teşekkürler  EPİSTOMO_SOL, güzel bir yazıydı. :)

E

EPİSTOMO_SOL

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Thunder ve didem makaleleri okumuş olmanıza sevindim çok teşekkürler ..

thunder çok şükür kalple ilgili bir sorunum yok ama damarla var : ) dileğin için çok teşekkür ederim ..

N

Nalan Kahraman

Kullanıcı
13 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
1
izmir
Ben her yer de seminerler veren bir konuşmacı olacağım ilk seminerim 18 şubat çarşamba günü:) hergün birgün daha bir gün daha yaklaştım dedim ve 4 gün kaldı hedefimim ilk çıkış anına

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Nalan Kahraman' Alıntı:
Ben her yer de seminerler veren bir konuşmacı olacağım ilk seminerim 18 şubat çarşamba günü:) hergün birgün daha bir gün daha yaklaştım dedim ve 4 gün kaldı hedefimim ilk çıkış anına

Tanımasamda adına sevindim ve iyi haberlerini bekliyor olacağım,
bizimle de paylaşırsan sevinirim/iz. :)
Başarılar  :)

E

EPİSTOMO_SOL

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Nalan Kahraman' Alıntı:
NALAN KAHRAMAN sana ilk seminerin için başarılar dilerim .. paylaşımını bekliyor olacağız. umarım hedefinde başarı seninle olur . Sahne sunum becerileri için sana bir kaç önerim olabilir eğer istersen :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
drtanerengin' Alıntı:
ben olabilceğim en iyi kalp ve damar cerrahı olmak istiyorum.. bunu içinde motive yöntemim hedefime her gün 1 gun daha az kaldıgını dusunmek oluyor..
Yav her gün zaten bir gün daha yaklaştırır, yani düşünsende, düşünmesende bu böyle değilmi.
Düşündüğün zaman günler 14 saat olmuyorsa tabi.
Ve bu arada Kaç gün kaldı ?

N

nefret_Esat

Kullanıcı
18 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
ben web tasarım ve programlama okuyorum web de kaliteli bir asp ci php ci olmak tek hedefim asp dediler mi türkiye de akla benim gelmem lazım yani inş. olucka arkadaşalar

M

miley22

Kullanıcı
1 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
şu anda 14 yaşındayım ve ilim insanı olmk yeni şeyler ürtmek,ilaçlar oluşturmak istiyorum.motivasyonum için yaptığım şey düşünürlerin hayata yön veren sözlerini okumak,ezberlemek,ona göre yaşamak ve hayal kurmak...

O

ozdilek

Kullanıcı
2 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
muratozdilek.blogspot.com
Merhabalar arkadaşlar konu adına yazılan bütün mesajları tek tek okudum ve çok güzel dersleride kendi adıma çıkarmayı unutmadım hepsi çok güzeller bütün yazan arkadaşların ellerine ve yüreklerine sağlık diyorum bende şu anda 11.sınıf öğrencisiyim ve hedefim ileride Bill Gates'in yerini almak ayrıca dünyayı sarsan bir müzik adamı olmak bunların ikisinide gerçekleştirmek için şu anda ummalı bir şekilde çalışıyorum bazı zamanlar çok sıkıntılarla karşılaşsamda bunların üstesinden motivasyonla gelebiliyorum. Neyse arkadaşlar herkese kolay gelsin diyorum. Hoşçakalın..  ;)

K

kopça5586

Kullanıcı
22 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
ben başarmak için koştukça o benden nefret edercesine kaçtı....Ama (İSTİYORUM) İNANIYORUM üstesinden geleceğim...Kurduğum hayallere ulaşacağımm....

Ben bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem.
O işe neler mani olur diye düşünürüm.
Engelleri ortadan kaldırdım mı iş kendi kendine yürür.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir.
CENAP ŞAHABETTİN

Başarının şartları, bilmek, istemek, cüret etmek ve susmaktır.
AXEL MUNTHE

Eğer büyüklüğe erişmek istiyorsanız, şimdi bulunduğunuz yerde, elinizde şimdi bulunanlarla işe başlamalısınız. Yaşadığı şehre faydası olan, orada yaşarken iyi bir vatandaş olmaya çalışan, aile hayatını daha iyi yürütmeye çalışan bir kimse, ister bir atölyede ister bir tezgâhın gerisinde çalışsın, veya isterse kendi evini yönetmekle meşgul olsun, her zaman ve her yerde üzerinde durduğu işin daha iyisini yapmaya çalışan bir kimse, her şeyden önce yaşadığı çevrede büyük olan bir kimse, her yerde büyük bir insandır.
RUSSELL H.CONWELL

İki türlü başarı vardır. Biri, çok nâdir başarıdır ki, hiç kimsenin sahip olamadığı yapma gücüne sahip olan insana nasib olur. Bu dehâdır. Fakat bizim başarılı insan dediğimiz vasat insan, dâhi değildir. O sadece, hemcinsleri ile paylaştığı alelade vasıflarını aleladenin üstünde bir derecede geliştirmiş insandır.
THEODORE ROOSEVELT

Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan hayır
gelmez.
MONTAIGNE

Başkalarından üstün olmamız önemli değildir. Önemli olan dünkü halimizden üstün olmamızdır.
HİNT ATASÖZÜ

Yaşamımızda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur.

WILLIAM BOLITH

Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır: Zamanınızı ve neşenizi çalarlar.
GOETHE

Kazananlar, sizin gibi insanlardır.

Kazananlar, fırsatları değerlendirir.Herkes gibi, başarısızlıkdan korkarlar, fakat korkunun kendilerini kontrol etmesine izin vermezler.

Kazananlar, pes etmezler.Yaşam zorlaştığında, ortalık sakinleşinceye dek oldukları yerde beklerler.

Kazananlar, esnektirler. Onlar birden fazla çözüm olduğunu fark ederler ve her zaman diğer yolları denemeye de gönüllüdürler.

Kazananlar, mükemmel olmadıklarını bilirler. Dİrençlerinin ve gayretlerinin en son noktasında dahi güçsüz yanlarına saygı duyarlar.

Kazananlar, düşerler. Fakat düştükleri yerde kalmazlar.İnatla düşmenin onları tırmandaktan alıkoymasına itiraz ederler.

Kazananlar, ne başarısızlıkları için kaderi, ne de başarıları için şansı sebep olarak göstermezler.

Kazananlar, yaşamları için sorumluluğu kabul ederler.

Kazananlar, herşeyin içindeki iyi tarafları gören positif düşünceli kişilerdir.Sıradan koşullarda sıradışılığı gerçekleştirirler.

Kazananlar, diğerleri onların nereye gittiklerini göremeselerde ve ne kadar zor olsa da seçtikleri yolun doğruluğuna inanırlar.

Kazananlar, sabırlıdırlar.Onlar bilirler ki, ulaşmak için sarf edilen çaba ne kadar çok ise hedef de o kadar değerlidir.

Kazananlar, sizin gibidirler.

Onlar dünyayı daha iyi bir yer yaparlar.

G

gölboyu

Kullanıcı
14 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
izmir
17 yaşımaa yeni qirdim.. 10 seneden beri futbol oynuorum. hayatımın en önemli anlarındaa kimi zaman mutluluk oldu kimi zamanda bu knuyla ilqili başarızlık.. başarısızlık daha ağır bastı tbi. kötü olduqum için bunun olduquna inananlardan deildim ben. sadecee zirveye yetersiz olduqumun için tanrının bana verdiqi bi uyarı olduqunu anladım. benim cevaplarım birer birer qeliodu bana ve qelmeyede devam edio. diğer varlıklardan en büyük farkımız düşünme yetenemiz ben bunu çok yapıorum.. az kaldı inanıorum en büyük zirvem real madrid dee oynamak bunudaa ilk defaa burdaa açıklıorum..    ''her zman pozitif ve kararlı olun (:) ..

N

neslimm

Kullanıcı
4 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
giresun
mutlu olmayı hep sürdürebilmeyi başarmak istiyorum ;)

Z

zeynepbegüm

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnanmak,istemek ,hayal etmek ve hayal kurup çabalamak sadece....

M

muraturkom

Bir söz vardır ya, balık tutmak istiyorsan ...  nu ıslatacaksın.
  Başarmak istediğim çok şey oldu.
Örneğin ilk hedefim bilgisayar alıp statik(bina hesapları ) yapmaktı.Bir kere çok ama çok istiyordum.
Çok istemek gerekiyor onu alacaksın ne pahasına olursa olsun o senin oğlum alacacaksın olumsuzlukta olsa ayrıntı gibi gör gazdan ayağını çekme ama direksiyonu da bırakma bitir şu işi ." kendimi, motive ettiğim sözlerden birkaçı"
Biliyordum ki piyasada bir açlık vardı.
Ancak param yoktu.
Daha okuldan mezun olmamıştım.Bunun için ortama yani okul ve yurt ihtiyaçlarını taradım sonunda fotoğraf çekip memleketine göndermek ihtiyacı olan bir çok arkadaşımın olduğunu gördüm. Artık ucuz bir makinam ve bir sürü fotoğraf çekilen müşterim vardı. Sizin anlayacağınız statik hesapçı olmak için önce fotoğrafçı olmak zorundaydım ve yaptım.Bu benim savaşımdı geri dönülmez vazgeçilmez ertelenemezdi.
  Sonra ne mi oldu. Bİlgisayarı ikinci el Ankara'dan aldım. Edirne'ye götürürken bagaja vermeye kıyamayıp, bilgisayarı yan koltuğa bilet alarak götürdüm. onu tam iki yıl para biriktirerek almıştım ya bagajda bir şey olursa diye düşünmüştüm.
  Sonra sonra işte sonra da Adıyaman 'a tayinim"inşaat teknik öğretmenliği" çıktı. Bir ortamdı ki teknoloji daha oraya selam bile vermemişti. İlk olmasada yeni gelen bilgisayar benimkiydi . Sonra peki üç yılda bu  mühendislik hesaplarını yaparak sıfır bir araba o zaman şahin yeni kasalar çıkmıştı,bir de Balıkesir 'den ev aldım. "not teknik öğretmenler statik hesap eğitimi alırlar" ben mühendis ve mimarlara taşeron biçiminde hizmet verdim. Arkadaşlar bu bir övünme değil genç arkadaşlarıma ışık tutar böyle güzel bir konuya katkım olur diye düşündüm.

özetle:
1. Çok iste beyin ve yürek ikisi birden,
2. Olumsuzlukları etrafındakiler dillendirseler bile kulaklarını kapa kendi sesini dinle.
3. Hedefe ulaşmak için yetersiz koşullar varsa küçük ek hedefler koy önce onları tamamla.
4. Alçak gönüllü olmak insanları senin samimiyetine inandırmak yararlıdır.
5. Bu süreçte özel yaşamında zaman planlamanı iyi yap. işi aşka aşka işi karıştırma zaman planından kimseye ödün verme.