Baş Harflerinize Göre Şiir Yazmamı İster misiniz ? :)

Bu ülkede herkesin iki mesleği var. Birincisi hayatını idame ettiği mesleği, diğeri de "şairlik..." Herkes şiir yazar herkes şairlik taslar.. Cahit Zarifoğlu "artist milletiz" der ya aynen öyle. Ne yani? Şimdi bu yazılanlar şiir mi? İlkokulda şiir yazan çocuklar olur ya onlardan herhangi birinin herhangi bir şiirinden hiç farklı değil... Yetenekli olunabilir, şairlik kabiliyeti olabilir bir insanın ama bunu bu kadar da "ayağa düşürmez.." Kardeşim, akadaşım sen şairliği ayağa düşürmüşsün resmen... Ne diyeyim bunca "gaz" veren olduktan sonra senden şair falan olmaz... Eğer şair olmak istiyorsan ille de, "gaza" gelme ve yazdıklarının değerini bir edebiyat dergisinde ölç... Pek çok dergi var... Gönder değerlendirilsin eleştirilsin şiirin... Neyse umaırm kırılmazsın. Şairler, şair adayıyken eleştiriye açık oldukları ölçüde "şair" olbildiler, unutma kardeşim...

recep_benli' Alıntı:
Bu ülkede herkesin iki mesleği var. Birincisi hayatını idame ettiği mesleği, diğeri de "şairlik..." Herkes şiir yazar herkes şairlik taslar.. Cahit Zarifoğlu "artist milletiz" der ya aynen öyle. Ne yani? Şimdi bu yazılanlar şiir mi? İlkokulda şiir yazan çocuklar olur ya onlardan herhangi birinin herhangi bir şiirinden hiç farklı değil... Yetenekli olunabilir, şairlik kabiliyeti olabilir bir insanın ama bunu bu kadar da "ayağa düşürmez.." Kardeşim, akadaşım sen şairliği ayağa düşürmüşsün resmen... Ne diyeyim bunca "gaz" veren olduktan sonra senden şair falan olmaz... Eğer şair olmak istiyorsan ille de, "gaza" gelme ve yazdıklarının değerini bir edebiyat dergisinde ölç... Pek çok dergi var... Gönder değerlendirilsin eleştirilsin şiirin... Neyse umaırm kırılmazsın. Şairler, şair adayıyken eleştiriye açık oldukları ölçüde "şair" olbildiler, unutma kardeşim...

Seni haddini bilmek konusuna alalım bi oku sonra yorumla (:

maxMESA' Alıntı:
recep_benli' Alıntı:

Arkadaş gerginlik çıkarmayamı çalışıyor anlamadım ama herkez şiir yazar demişin herkez şiir yazamaz herkez birşeyler karalar ben şiir yazamam ismin harflarınden anlamsızda olsa dörtlükler çıkaramam arkadaş hiç olmazsa anlamlı şeyler döktürüyor...

Arkadaşlar güzel yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Recep arkadaşım sana da teşekkür ederim yorumların için. ama bir burada şairim demiyorum . Şiir olarak kendimi ifade etmekte istemiyorum benim mesleğim çok daha farklı. Ama nil arkadaşım gibi herkeste benim yaptığımı yapamaz. Bunu üstünlük olarak görmüyorum yanlış anlaşılmasın. Benim böyle bir teklif sunmamım amacı karşımdaki insanların azda olsa yüzünü tebessüm ettirmek yoksa kendimi bu konuda kanıtlamak değil. Beğenenler olduğu gibi beğenmeyenlerde olabilir saygı duyarım. Şairim zaten demiyorum öyle bir iddiamda olamaz. Bu yüzden  kendimi yerlerde görmüyorum. Paylaşım herzaman güzel birşeydir at gözlükleriyle bakmayan bir insanım ben hayata karsımdaki insanlarında öyle olmasını umut ederim...

Nil dilek arkadaşım bu senin ve nihan arkadaşın için ... :)

Neyden dinlediğim sesten daha acı bu son...
İnkarı yok artık ihanetlerinin son ayrılık bu seninle aramızda...
Loş ışıkta yazdığım son satırlar sana dair...
Derdimi tek tek döktüğüm satırlar belkide bir daha okumayacağım...
İsmini hatıralarımı siliyorum seni siliyorum ilelebet bu bir ayrılık güftesi...
Lüzumu yok cevap beklemem senden asla geri dönüşüm olamaz artık...
Ellerimle kazdığım toprağa gömeceğim bu satırları...
Kustuğum tüm anıları bir bir yazarak bu satırları SENİ sonsuza gömeceğim...

Nihan arkadaşımıza ... :)

Neler neler geçirmiştim küçük bir kız çocuğuyken aklımdan...
İlk aşkımın son olacağını sonsuzluğu onunla tadacağımı...
Hasretin güzel bir duygu olduğunu düşünmüştüm ...
Aşkın tarifini mutlulukla eşleştirdiğim...
Neden niçin sözlerinin yanıtsız kalmayacağı bir dünyayı düşünmüştüm yanılmışım...

Teşekkür ederim arkadaşım :)

Gülün rengi neden kırmızıdır bilirmisin sevgilim ?
Aşkı uğruna verilen bir aşk hikayesidir bu herkesin bildiği...
Meğer ne kadar zormuş sevipte kavuşamamak hüzünle dolu bir son...
Zehir kusmak hayata sensizliği tatmak onu yaşamak bir gül gibi....
Ellerimizin kavuştuğu anda başlayıp bir dikenin son verdiği bir aşk...

Tabiki olur soyisim verseniz daha iyi olur hatta cünkü siir kısa oluyor bu sefer satırlardaki anlam tatmin etmiyor karsı tarafı...

Merve arkadaşım bu şiirim sana özel... :)

Midye tanelerinin içindeki inci ne kadar özelse...
Ellerin birbirine kenetlendiği an ne kadar ürkekçeyse..
Rüyalarda görülen rüyalar ne kadar sense..
Ve aşka dair herşeyin sonu sadece bir kişiyi hatırlatıyorsa...
Ezberlerdeki tek kelime diğerlerine göre ne kadar anlamlıysa sende benim için o kadar faklısın işte...

nil.dilek' Alıntı:
maxMESA' Alıntı:
recep_benli' Alıntı:

Arkadaş gerginlik çıkarmayamı çalışıyor anlamadım ama herkez şiir yazar demişin herkez şiir yazamaz herkez birşeyler karalar ben şiir yazamam ismin harflarınden anlamsızda olsa dörtlükler çıkaramam arkadaş hiç olmazsa anlamlı şeyler döktürüyor...

kesinlikle katılıyorum harika akrostişler var burda bence akrostişinde bi sanat olduğunu anlaman lazım kevser ablayı tebrik ediyorum

kevsercim mrb benim içinde birşeyler yazarmısın? kendi adım için değil başkası için istiycem  ismail adı çok güzel yazıyorsun ama bu daha da özel olsun mümkünse  ;)

büşra beste ismail...

Benimde hatalarım oldu zamanında...
Üzüldüm ağladım gecelerse sessizce...
Şüphe ettim aşkına sevgine ....
Razı olmalıydım belkide herşeye seninle...
Adını yazdım bir kağıda aşkını çizdim harflerle son kez belkide....

Besteciğim buda sana...

Belkide sen benim son aşkımsın...
Evet bunu hissedebiliyorum sanki gözlerinin icinde ben varım..
Seviyorum binlerce kez icimden gele gele kokunu çekiyorum içime...
Tüm  benliğimle hissediyorum ...
Elveda diyorum tüm acılarıma sonsuza kadar sen olmak için sevgilim...

Bu da Nazarelif arkadaşım için özel İsmail arkadaşına hediye... :)

İltifat değil benimki yarim gerçekten yüreğimdeki son kişisin...
Sanki içimde depremler yaşıyorum adını her andığımda titriyorum...
Masumca sevgimiz varken bizi yıpratamazlar biliyorum...
Aklımdaki tek heyecanı söndüremezler güçleri yetmez yetiremezler...
İfadelerim eksik kalıyor anlatamıyorum aşkımı her hecemde sen ...
Luzumsuz herşeyden uzak tüm saflığımla seni seviyorum sevgilim...

kevser gür' Alıntı:
Besteciğim buda sana...

Belkide sen benim son aşkımsın...
Evet bunu hissedebiliyorum sanki gözlerinin icinde ben varım..
Seviyorum binlerce kez icimden gele gele kokunu çekiyorum içime...
Tüm  benliğimle hissediyorum ...
Elveda diyorum tüm acılarıma sonsuza kadar sen olmak için sevgilim...

çok çok çok ... güzel olmuş çok teşekkür ederimm :)

Geri