bağlılık ve bağımlılık

sevimlikene

Kullanıcı
sevdiğiniz insanlara bağlı mısınızdır,bağımlı mısınızdır yoksa arada bir çizgi var olupta onun formülünü bulanlardan mısınızdır?

Sevdiğim insanlara bağlıyımdır, bağımlı değil.
Arada bir çizgi varsa bende bilmiyorum, bağımlılık ürkütücü bişe gibi gelir hep bana.
Bağlılık daha bi iyi sanki, evet evet ben bağlıyım bağımlı değil.

sevdiğim insanların ya da şeylerin bende bağımlılık yaptığı zamanlar oluyor. olmuyor değil. yani  durmadan onları düşünmek, acaba şimdi ne yapıyor diye merak ediyorum bazen. bağımlısı oluyorum sonra birden kaybedince de hep arıyorum. krizlere giriyorum (: sonra atıyorum bu bağımlılıktan kurtulunca her şey düzeliyor.

bağımlılık kişisel gelişim sürecindeki büyük bir eksikliğe işarettir... rehabilite etmek gereklidir... bağlılık ise anne karnında başlar... bebek anneye göbek kordonu ile bağlıdır ve hayatın büyük bir çoğunluğu bu bağlılık süregelir...

bağımlılık cazibeli ama ürkütücüdür bana göre... her türlüsü... sağlıklı bir insanın hayatına sokmayacağı bir durum bence...

sevdiklerime bağlıyımdır... bağımlı değil...

pavlovun köpeği hikayesini anımsadım :)

son zamanlarda sıkça düşündüğüm bir konu bağlılık ve bağımlılık...çocuklarıma ve eşime bağımlı ollmak istemiyorum artık .

dideM' Alıntı:
Ne bağlıyım ne bağımlıyım.. Kendim varım bir tek, o kadar.
Ay megoloman ya seni :d
Bir ara bir reklam kampanyası vardı adanada o geldi aklıma.
Bağımsız bağlantısız bir slogandı heheh :d

bağlı olmak güzel bişeydir ama bağımlı olmak acizliktir.. Arasındaki çizgiden de haberim yok  ;)

Sevdiğim insanlara bağlıyımdır.bağımlı olmak denilince aklıma hep köleleşmek gibi bisey geliyor,yani özgürlüğümü kullanamıycakmısım gibi..
Bağlı olmak,sadık kalmak iyi bence.

Beni kimse bağlamaz  :D
şaka bir yana balıyımdır hemde fazlasıyla sevdiklerime ama bağımlı olduğumu düşünmüyorum hiç.

Ne bağlıyım ne bağımlıyım.. Kendim varım bir tek, o kadar
insan bazı şeylere bağlı olmadan nasıl yaşar ki.. hiçbir şey yoksa işine bağlısındır o da yoksa,çevreyi algılayabilmenin bile var oluşuna bağlı olduğunu bilirsin...
bağımlılık aşırılılıktır,aşırı olan her şeye her zaman karşıyımdır..bağımlı olduğun şey neyse senden alır hep alır tüketir seni sonunda kendinden ödün vermiş olursun kendinden ödün verirsen de karaktersiz biri olur çıkarsın... karakterinizi sağlamlaştırmak için bağlı olun,ama karakterinizi tehlikeye sokmamak için bağımlı olmayın...derim ben ;)

Korsan' Alıntı:
dideM' Alıntı:
Ne bağlıyım ne bağımlıyım.. Kendim varım bir tek, o kadar.
Ay megoloman ya seni :d
Bir ara bir reklam kampanyası vardı adanada o geldi aklıma.
Bağımsız bağlantısız bir slogandı heheh :d
;D ;D Ne var yav?

sis_lekesi' Alıntı:
Ne bağlıyım ne bağımlıyım.. Kendim varım bir tek, o kadar
insan bazı şeylere bağlı olmadan nasıl yaşar ki.. hiçbir şey yoksa işine bağlısındır o da yoksa,çevreyi algılayabilmenin bile var oluşuna bağlı olduğunu bilirsin...
bağımlılık aşırılılıktır,aşırı olan her şeye her zaman karşıyımdır..bağımlı olduğun şey neyse senden alır hep alır tüketir seni sonunda kendinden ödün vermiş olursun kendinden ödün verirsen de karaktersiz biri olur çıkarsın... karakterinizi sağlamlaştırmak için bağlı olun,ama karakterinizi tehlikeye sokmamak için bağımlı olmayın...derim ben ;)
Şöyleki; bağlı veya bağımlı olduğunuz kadar az yaşarsınız kendi istediklerinizi. Bu oran ne kadar küçükse mutsuz olma ihtimali de o kadar azdır bence.
Neyse..

nazarelif' Alıntı:
ben bu soruyu çözebilmiş olsaydım bu başlıklı bir yazıyı açmazdım sanırım :(
Bu konuyu sen mi açtınki?

Geri