Zihin Sağlığı

  • Konbuyu başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde mehmetd tarafından oluşturulan Zihin Sağlığı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,377 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Zihin Sağlığı
Konbuyu başlatan mehmetd
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mehmetd
M

mehmetd

Kullanıcı
23 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zihin Sağlığı



Kişinin aldığı bilginin büyük bir bölümü göz aracılığıyla gelir. Olaylara, kişilere olumlu yaklaşan ve onlara güzel bir özle bakan kişinin zihninde olaylar olumlu değerlendirilecek ve vücudun tepkisi de bu yönde olacaktır. Burada kişiye düşen en önemli görev, zihnini güzele, iyiye ve doğruya programlamak olmalıdır.



Sıkılmış zihin çok az bilgi tutar ya da hiçbir şey tutamaz. Bu, mis kokulu bir bahçenin ortasında nefeslerini tutan insanların durumuna benzer. Böyle zihinler ayırım yapmazlar ve yalnızca yüzeysel algılamalarda bulunurlar. Onlar tembel beyinlerdir. Uzun dönemli bellekleri yoktur.



Araştırmaya göre insanların zihni tasnif siteminin, kötü, zararlı ve tehlikeli şeylere; iyi, faydalı ve zararsız şeylerden daha fazla dikkatli olduğunu bulunmuş. Buna göre dikkat çeken ve beyni işgal eden menfi kelimeler, müspet kelimelere nazaran zihnin düşüncesiyle daha çok çatışıyor ve düşünmeye mani oluyor.



Dolayısıyla, zihin kendi haline bırakılsa, tarı he olumludan yana koyacaktır. Ancak zihnimizi yönlendiren ve ele geçirmeye çalışan birçok unsur olunca, zorunlu olarak verilen komutu yerine getiriyor.



Kültürümüzde ”Küp içindekini sızdırır” diye bir tabi cardır. Küp, zihindir; sızdırılan, zihindeki olumlu ya da olumsuzluklardır. Zihni sağlıklı olan bir kişinin, zihinsel yapısı vücuduna da yansımaktadır. Aynı şekilde vücudumuz neleri yansıtıyorsa o zihinsel durumdayız demektir.



Sırsız Beyin Gücü-Nejat Sezik
 
Üst