Yüzük parmağımız neden 4. parmaktır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evlilik yüzüğü neden hep aynı parmağımızdadır da, neden
işaret parmağı baş parmak ya da serçe parmak değil de neden yüzük
parmağı...
Evlilik yüzüğünü ilk defa eski mısır prensesi nefertiti takmıştır...o yıllardaki
Tıbbın ne kadar ilerde olduğu ayrı bir tartışma konusudur ama yüzyıllar
Sonra anlaşılmıştır ki direk kalbe giden tek damar evlilik yüzüğünü taktığımız Parmaktadır..
Başka hiç bir parmağımızdan direk kalbe giden bir damar yoktur ... :cool:

Ben de kalbe giden tek damarın alyansı taktığımız parmakta olduğunu duymuştum...Ama bu da ilginç bir saptama.Paylaşım için teşekkürler

Codex' Alıntı:
BAS PARMAK ANNNE VE BABAMIZI
ISARET PARMAGI KARDESLERiMiZi ORTA PARMAK KENDiMiZi DORDUNCU PARMAK YANi YUZUK PARMAGI, ESiMiZi KUCUK PARMAK TA COCUKLARIMIZI TEMSİL EDİYOR.. PEKİ ,ESiMiZi,BASKA BiR DEGiSLE HAYATIMIZIN ASKINI TEMSiL ETMESi iCiN NEDEN DORDUNCU PARMAK SECiLMiS?.. BUNU ANLAMAK iCiN ELLERiMiZi KULLANARAK BiR TEST YAPMALIYIZ.. BU TEST iCiN ELLERiMiZİ RESİMDEKi POZİSYONDAKi GiBi BiRLERSTiRELiM..

93609976ff6.jpg

TESTiN KURALI:
ELLERiMiZ BU POZiSYONDAYKEN

UCLARI BiRBiRiNE DEGEN PARMAKLARIMIZI SIRASIYLA BiRBiRiNDEN AYIRACAGIZ..

iKi PARMAGI BiRiNDEN AYIRIRKEN DiGER PARMAKLAR BiRBiRiNDEN ASLA AYRILMAYACAK..

AYRILAN PARMAKLARI TEKRAR BiRLESTiRiP SONRA SIRADAKi PARMAKLARI BiRBiRiNDEN AYIRACAGIZ..ORTA PARMAK KENDiMiZİ SiMGELEDiGi iCiN ONLARI AYIRMIYORUZ..

BU SEKiLDE YAPTIGIMIZ ZAMAN DORDUNCU PARMAKLAR OLAN YUZUK PARMAKLARININ BiRBiRiNDEN AYRILAMADIGINI GORECEKSiNiZ..

ANNE BABAMIZ,KARDESLERiMiZ VE COCUKLARIMIZLA HAYATIMIZIN BELLi BiR BOLUMUNDE AYRILIZ AMA GERCEK ASKIMIZLA HAYATIMIZIN SONUNA KADAR BERABER KALIRIZ..DORDUNCU PARMAKLARIN AYRILAMAMASI BU DURUMU TEMSiL EDiYOR VE BU SEBEPLE YUZUK PARMAGI OLUYOR...

ben de bir yerde okumuştum.. neden evlilik yüzüğünü sol elimize taktığımıza dair bir yazıydı bu..
eski mısırda sol elin yüzük parmağından kalbe giden bir damar bulunmuş ve sağ elimizde bu damarın aynısından yokmuş..işte ilk bu sebeple bu geleneğinbaşladığı düşünülüyormuş..halen bu damarın ne işe yaradığı bilinmiyormuş..

bence uçuk sevindirici bi şey... :)

LALE SEYHAN da yazmış,kalbe damar gitmesi çok romantik... ::)

Geri