Yumurta haşlamanın püf noktası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Katılım
14 May 2006
Puanları
48
Konum
Çanakkale
Web
www.kendinigelistir.com
Yumurta haşlamak çocuk oyuncağı demeyin. Her işin bir püf noktası var.

yumurta-haslamanin-puf-noktasi-4364193.Jpeg

İdeal haşlanmış yumurtanın merkezinde ufak bir nemli kısım olur. Donuk sarı veya yeşilimsi renk fazla piştiğinin göstergesidir.

Yumurtayı tam kıvamında haşlamak için yumurtaların birbirine değmeyeceği büyüklükte bir tencere gereklidir. Tencere ne yumurtalar kaynarken dolaşacak kadar geniş ne de birbirine değecek kadar dar olmalıdır.

Yumurtaları tencereye yan yana yerleştirdikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun. Yumurtaları su tamamen kaynadıktan sonra kaşık yardımıyla yavaşça suya bırakın. 8 dakika ayarlayın ve zaman dolduktan sonra yumurtaları tamamen soğuyana kadar soğuk suyun altına tutun. Bu yöntemle enfes haşlanmış yumurtalar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

 
Geri
Üst