Yumurta haşlamanın püf noktası

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Yumurta haşlamanın püf noktası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,208 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Yumurta haşlamanın püf noktası
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan riko.azenec
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
Yumurta haşlamak çocuk oyuncağı demeyin. Her işin bir püf noktası var.


İdeal haşlanmış yumurtanın merkezinde ufak bir nemli kısım olur. Donuk sarı veya yeşilimsi renk fazla piştiğinin göstergesidir.

Yumurtayı tam kıvamında haşlamak için yumurtaların birbirine değmeyeceği büyüklükte bir tencere gereklidir. Tencere ne yumurtalar kaynarken dolaşacak kadar geniş ne de birbirine değecek kadar dar olmalıdır.

Yumurtaları tencereye yan yana yerleştirdikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun. Yumurtaları su tamamen kaynadıktan sonra kaşık yardımıyla yavaşça suya bırakın. 8 dakika ayarlayın ve zaman dolduktan sonra yumurtaları tamamen soğuyana kadar soğuk suyun altına tutun. Bu yöntemle enfes haşlanmış yumurtalar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

 
R

riko.azenec

Kullanıcı
12 Nis 2015
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler
 
Üst