Ye, İç, Mutlu Ol!

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Ye, İç, Mutlu Ol! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,137 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Ye, İç, Mutlu Ol!
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Harun
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0



   

Hazır yemek ve şekerli içecekler çocukları şişmanlatıyor olabilir, ancak aynı zamanda onları mutlu da ediyor.

Tayvan Ulusal Üniversitesi ve Arkansas Üniversitesi’nden araştırmacılara göre, sağlıksız yiyecek ve içecek tüketimini azaltarak çocukluk çağı obezitesini engellemeyi amaçlayan programlar, çocukları mutlu edecek başka yöntemler kullanmaları durumunda daha etkili olabilir.

Çocukluk çağı obezitesi dünya çapında önemli bir sağlık sorunu. Çocukluk çağı obezitesinin artmasının önemli bir nedenin de sağlıksız beslenme alışkanlıkları olduğu düşünülüyor.

Ancak, hazır yemek ve şekerli içecek tüketimi ile çocukların mutluluğu arasındaki bağlantı hakkında çok az şey biliniyor.

Araştırmacılar, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve çocukların psikolojik sağlıkları arasındaki ilişkiyi incelediler. 2001 yılında Tayvan’da yapılmış bir anketin verilerini kullanarak, 2-12 yaş grubundan 2366 çocuğun hazır yemek (patates kızartması, pizza, hamburger) ve şekerli içecek (gazoz ve benzeri asitli içecekler ile şekerle tatlandırılmış diğer hazır içecekler) tüketiminin vücut ağırlıklarına ve mutluluk seviyelerine etkisini araştırdılar.

Ankete katıların % 25’i fazla kilolu ya da obez, yaklaşık % 19’u ise kendisini çoğunlukla mutsuz, üzgün ya da karamsar hisseden çocuklardı.

Çalışmanın en önemli bulgusu, hazır yemek yiyen ve şekerli içecek içen çocukların fazla kilolu olma olasılıklarının daha yüksek, mutsuz olma olasılıklarının ise daha düşük olduğuydu.
Araştırmacıların analizleri bir çocuğun vücut ağırlığını, yeme alışkanlıklarını ve mutluluğunu etkileyen birtakım faktörlere de dikkat çekti. Örneğin, annenin hazır yemek ve şekerli içecek tüketimi çocuğunun yeme alışkanlıklarını belirliyor.

Düşük gelir grubundan çocukların sağlıksız beslenme ve fazla kilolu ya da obez olma olasılıkları daha yüksek.

Araştırmacılar, çocukların genel sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan programların, onların mutluluklarını feda etmeden obeziteyi azaltmak için bu bulguları dikkate almalarının gerekliliğini belirtiyorlar.

Bilim-teknik
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
valla ne kadar mutlu etsede ben yinede o tür yiyeceklerin tüketilmesine son derece karşıyım..

şimdi mutlu edeceğim çocuğum ilerde mutsuz olacaksa kalsın.. ben başka şekillerde mutlu etmesini bilirim..
paylaşım için teşekkür yinede..
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yav bişeyden de mutlu olmasınlar canım. Eskiden çikolata mı varmış! Şimdiki nesilden de çok sağlıklı ve mutlu imişler he bir de başarılı ve sorumlu..
Boşverin, yemesinler..:))
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
dideM' Alıntı:
Yav bişeyden de mutlu olmasınlar canım. Eskiden çikolata mı varmış! Şimdiki nesilden de çok sağlıklı ve mutlu imişler he bir de başarılı ve sorumlu..
Boşverin, yemesinler..:))
Aferin :d Sende bana yazıcak bişe bırakmamışsın..
Ye iç obez ol. Sonna diyetisyenler zengin olsun.
 
S

spiritualsigns

Çikolata tüketimi obezite nedeni değildir tek tip beslenme obeziteye yol açar büyük ölçüde... Mutluluk için tükettiğiniz gıda değil bence önemli olan yaşam içindeki seyriniz..

Zaten yemek için yaşamaktan ziyade yaşamak için yemek önemli.. Az ve öz..
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Ya ben çocuk değilim aslında ama çocuk gibi hissediyorum gerçi neyse...

Yedikçe mutlu oluyorum evet. Çünkü yemek dışında mutlu eden pek bir şey yok şu aralar beni. Daha mutlu eden bir şey olsa onu yaparım abur cubur yemem. :)
 
Üst