Yaşam uzatan filmler

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Yaşam uzatan filmler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,187 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Yaşam uzatan filmler
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Gülmekten kırılacaksınız ;D

Çıplak Silah (Naked Gun)



Frank Drebin (Leslie Nielsen) "Pembe Panter" filmlerindeki Dedektif Clouse'nun '90'lar versiyonu gibi. Drebin'in polis arkadaşı Nordberg'in (O.J. Simpson) yaralanmasıyla başlayan olaylar Drebin'in Amerika'ya ziyaret için gelen İngiliz Kraliçesi II.Elizabeth'e karşı planlanan bir suikast planını keşfetmesiyle sürüyor. Drebin hem bu plana engel olmaya hem de büyük düşmanının sekreteriyle olan ilişkisini düzenlemeye çalışıyor.

ZAZ ekibinin polisiye filmleri özellikle de Mike Hammer gibi dedektiflerin filmlerinin ve "Kirli Harry" filmlerinin tüm klişelerini kullanarak oluşturdukları film başlangıcında yeralan Humeyni'li sahneler yüzünden bazı çevrelerce de tepki çekmişti.

----------
Böyle bir ajan görülmedi

Ajanlar Kralı (Austin Powers)




Yıl 1967 Londra, gündüzleri moda fotoğrafçısı, geceleri ise uluslararası bir ajan olan Austin Powers, kötü adamm Dr. Evil'ı yakalamak üzereyken bu ünlü suçlu kendini dondurup kaçar. Powers da, Evil'ın derin dondurucudan çıkacağı güne hazırlıklı olmak için aynı şeyi yapar. Austin 30 yıl sonra İngiliz hükümeti tarafından dondurucudan çıkarılır. Dr. Evil da şüpheli bir şirket olan Virtucon'la geri dönmüş ve BM'den fidye istemeyi planlamaktadr. ve bu ikili arasında müthiş bir mücadele başlar.

Ajanlar Kralı, bir şekilde ülkemizde pek iş yapıp sevilmese de dünyada çılgınlık yaratmış ve bu ilgi, seri filmler zinciri olmaya doğru önünün açılmasına yol açmıştı. Serinin İkincisi olan Avanak Ajan bu kez dünyada olduğu gibi bizde de hakettiği şekilde tanıtılmış ve Austin Powers'la ilk seferinde tanışamayanları geç de olsa kendine hayran bıraktırmıştı. İzlemeyenler için, efsanenin nasıl başladığını görme adına oluşan hiç bir fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ederiz.

------------
Klasikler arasına girmiş bir komedi

Wanda Adında Bir Balık (A Fish Called Wanda)




Elmaslara pek düşkün(!) olan seksi Amerikalı Wanda ve erkek arkadaşı Otto, bir elmas koleksiyonunun soygununu planlayıp gerçekleştirmek üzere İngiltere'ye gelirler. Ekibin diğer üyeleri George ve Ken'dir.

Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istedikleri için George'u polise ihbar ederler. Oysa beriki elmasları çoktan başka yere saklamıştır. Wanda elmasların yerini öğrenmek için son çare olarak George'un avukatıyla yakınlaşmak zorunda kalır ve komedi doruğa tırmanır.

Wanda Adında Bir Balık, modern klasikler arasına girmiş eşsiz bir komedi olarak yerini çoktan almış durumda. Usta oyuncular ve unutulmaz bir senaryo kurgusu da cabası.

-------

Hiç seks yapmamış bir adam

40 Yıllık Bekar (The 40 Year-Old Virgin)





Andy Stitzer, hayatında çoğu şeyi halletmiş 40 yaşında bir adamdır. Elektronik mağazasında rahat bir işe, görkemli bir çizgi roman koleksiyonuna, güzel bir eve ve iyi arkadaşlara sahiptir. Ama onun yaşındaki çoğu kişinin birçok kez yapmış olduğu bir şeyi henüz gerçekleştirememiştir. Andy şimdiye kadar kimseyle seks yapmamıştır.

Andy'nin iş arkadaşları bu işi çözmeye karar verirler ve onu bu durumdan kurtarmayı görev edinirler. Andy'e nasıl daha iyi görüneceğini, kendine güvenmesini öğretmeye çalışırlar, ama bunların hiçbiri işe yaramaz. Ta ki Andy 40 yaşındaki, 3 çocuk annesi Trish ile karşılaşana kadar... Andy'nin arkadaşları sonunda görevlerini başarıyla tamamladıklarını düşünürken, Andy ve Trish'in ilişkilerine "seks yok" kuralıyla başladıklarını öğrenirler.

--


Herkes Mary'nin peşinde

Ah Mary Vah Mary (There Is Something About Mary)





Ted Stroehmann her zaman kaybedenlerden biridir. Psikiyatristini çıldırtan, mezuniyet gecesi hayalleri pantolonunun fermuarına yakalanan garip kişiliklerden biri. Bu zavallı ve talihsiz adamın tüm yaşamı boyunca şans yalnızca bir kere yüzüne gülmüştür. Bütün erkeklerin hayalindeki kadın onu 17 yaşındayken bulmuş ve mezuniyet gecesine birlikte gitmeyi teklif etmiştir. Mary Jenson gerçek bir ilahedir, o geceye bir fermuar faciası sonunda Ted onunla gidememiş olsa da.

Okul bittikten sonra ailesi ile Florida’ya taşınır. Ted aradan geçen 12 yıl boyunca onu bir daha görmez. Ama Ted'e Mary'i unutturmayan ve hayatını yalnızca ona bağlayan bir şeyler vardır. Hala onun için deli olmaktadır. En yakın arkadaşı Dom'un ısrarları üzerine onu Miami de takip edecek bir özel dedektif tutar. Kiraladığı dedektif Healy ise müşterisi olan Ted'e Mary hakkında yalan söyleyen ve aslında kendi de Mary'e aşık olan daha çok kullanılmış araba satıcısına benzeyen ahlaksızın biridir.

Mary ise şimdi yaşça daha da olgunlaşmış olmasına rağmen Ted'in hatırladığından çok daha güzeldir. Ted ise Healy'nin aldatmacaları sayesinde onu 4 çocuk sahibi şişman ve çirkin bir hale gelmiş zannetmektedir. Oysa ki Healy bunları söylerken Mary kendisine saklamaya ve kendi geçmişi hakkında yalanlar uydurmaya devam etmektedir.

-------

Çapkınlığa yeni bir boyut

Davetsiz Çapkınlar (The Wedding Crashers)




Çapkınlığa yeni bir boyut getiren Jeremy ve John, düğünlerde ortalığı karıştıran iki çılgındır. Çeşitli düğünlere giden ve gözlerine kestirdikleri en güzel kızlarla çıkan bu iki adam kendilerine çok güvenmektedirler. Ta ki; bu kızlardan birinin ailesi ile tanışana kadar...

Sosyetik bir nikahta gözlerine Gloria ve Claire'i kestirirler. Jeremy görevini başarı ile tamamlar ama John hedefine onun kadar kolay ulaşamaz. Olaylar peş peşe gelir ve iki kafadar kendilerini ünlü bir polikacının kızı olan Clarie’ in ailesinin evinde bulurlar!

-----

Klasikler arasında

South Park (South Park: Bigger Longer & Uncut)




South Park'ın hepsi birbirinden orijinal kahramanları Stan, Kyle, Cartman ve Kenny'nin, yetişkinlere yönelik olan bir filmi izledikten sonraki anormal halleri ve değişimlerinin ardından, anne ve babalarının söz konusu filmi protesto edişleri, ABD ve Kanada arasında cereyan edecek bir savaşı tetikliyor.

Kendilerini bu ortamın merkezinde bulan çocuklar, olup bitene dur demek için kendilerine özgü yöntemler kullanıyorlar. Saddam'dan Brooke Shields'e dek pek çok ünlü figürle dalgasını geçen film, müzikleriyle yer yer müzikal bir eser havası da vermiyor değil.

Tüm dünyada fanatikleri bulunan, cüretkarlığı ile sınırları fersah fersah aşan South Park çizgi filminin bu uzun metraj versiyonu, türünde çoktan klasikler arasındaki yerini aldı...

-----

Eğlenceli bir gençlik filmi

Çok Fena (Superbad)




"Çok Fena/Superbad", liseden mezun olmak üzere olan, asosyal denebilecek iki gencin ibret dolu hikayesini komik bir dille anlatıyor.

“Çok Fena/Superbad”’in yaratıcıları, bu filmin klasik gençlik filmlerinde karşılaşılan geleneksel lise hiyerarşisine sahip olmadığını söylüyorlar. Örneğin lisenin, karizmatikler ve ezikler şeklinde bölünmüş olamayacağını, bunun mutlaka bir arası olduğunu ve filmde bunu da yansıtmak istediklerini savunuyorlar. Eğlenceli bir gençlik filmi…

-----
Kafası karışık gençler

Genç ve Heyecanlı (Dazed and Confused)




Yıl 1976, yer Teksas'ın küçük bir kasabası; okulun son gününde herkez eğlenmek istiyor. İçki ve uyuşturucu dolu bir gecenin öyküsü...

Rock'n Roll, partiler, polyester ve makrome... 70'li yılların gençleri! Dans, eğlence, bitkinlik ve masumiyet. Fakat hepsinden öte ne yapacaklarını bilmiyorlardı ve kafaları karışıktı.


-----

Savaş, komedi ve aksiyon


Tropik Fırtına: Al Bakalım (Tropic Thunder)




Tropic Thunder filmi, aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim veren Dale Dyle adlı eğitim kampında kalan ve sonrasında yeniden topluma dönen oyuncuların karşılaştıkları gerçek hayattaki bocalamaları anlatıyor.

Savaş filminde oynamaya başlayan oyuncularımız, filmde gerçek savaş koşulları altında olunca eğitim kampında öğrendiklerine başvurmak zorunda kalıyor ve ortaya film içinde bir film komedisi çıkıyor.

Ben Stiller'ın yönetmenliğindeki son filmi, Tom Cruise, Matthew McConaughey ve Jon Voight gibi oyuncuların boy göstermesiyle de ilgi çekiyor.

-----

Popüler kültür ikonu

Hayalet Avcıları (Ghostbusters)




Paranormal konulara düşkün Dr. Peter Venkman ve 3 kafadar akademisyen arkadaşı bir işe yaramadıkları gerekçesiyle Columbia Üniversitesi'nden atıldıklarında kendi işlerini kurmaya karar verirler ve hayalet avcılığı şirketi Ghostbusters doğar.

TV reklamları sayesinde isimlerini duyurup, New Yorkluları şehrin orasına burasına musallat olmuş hayaletlerden kurtarmaya başlarlar. Bir gün güzel viyolonselist Dana Barrett tarafında kiralandıklarında, genç kadına ait evin, New York'u istila etmeye başlayan kötü ruhlar tarafından dünyaya giriş kapısı olarak kullanıldığını anlarlar. İşler kontrolden çıkar.

1984'te, o zamana dek yapılmış en pahalı komedi filmi olarak vizyona girdiğinde çılgınlık derecesinde sevilmiş olan Hayalet Avcıları; Dan Aykroyd ve Harold Ramis'in birlikte yazdıkları dahice senaryo kadar, Bill Murray ve Rick Moranis gibi komedyenlerin usta oyunuyla da unutulmazlar arasına girmiş bir yapım.

Commodore 64 için yazılmış bilgisayar oyunu ve müzikleriyle de, dönemin pop kültür ikonlarından...


Ömür uzatır mı bilmem ama eklerken ömrümden ömür  aldığı kesin... :-*
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Hhaha sağol güzel eklemişsin ama bu filmlerin bir kaçı hariç ömürden ömür çalar . Çoğu 2.sınıf türk filminden bile daha kötü.

Southpark güzel ama. Onda da çok küfür var tek başınıza izleyin  :p :p
 
S

spiritualsigns

Aynen..

ama southparkı seviyorum bende.. Bana Authorumu hatırlatıyo  ;D
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Buz devri 3 de kesinlikle ömür uzatan animasyonlardan  :)
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Su Perisi' Alıntı:
Buz devri 3 de kesinlikle ömür uzatan animasyonlardan  :)
Evet ..Benimde hoşuma gittii..3 e kadar olanları hep izledim zaten 4 ü de olsa onu da izlicem :D
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
M' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:
Buz devri 3 de kesinlikle ömür uzatan animasyonlardan  :)
Evet ..Benimde hoşuma gittii..3 e kadar olanları hep izledim zaten 4 ü de olsa onu da izlicem :D
Aynen...Tüm seriyi sıkılmadan izlerim....
neydi bir repliginde..
-Sen ne biçim bir annesin?
-Üç çoçuklu bekar bir anneyim.. deyişi çok şekerdi sid'in... :)
O filmden etkilenmiş olacakki kızım,evde kirpisiyle yatıp,kiprisiyle kalkıyor..Kendini onun annesi sanıyor,sid gibi  ;D
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:) ne güzell.. bende küçükken  bi tavşanım  vardı onunla yatardım o geldi aklıma :)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bizimkinin yatmadığı,beslemediği hayvan kalmayacak bu gidişle ;D
Kirpi der "benim yavrumdan yumuşagı var mı?" diye..Kızımda aynı şeyi diyor ;D
Buz devrini izlemek hiç iiy gelemdi,kendini annesi sanıyor  ;D

Konuyu  daha fazla dagıtmadan çıkayım burdan  :)
 
Üst