Biraz araştırınca buldum bişeyler. Genel zeka üzerine sorular geliyor sanırım.
* 10-12 tane yatırım-karlılık sorusu vardı..grafik üzerinde
* çalışan sayısı,üretm miktarı ve fire üzerine 2-3 soru
* 1 tane zar sorusu vardı..bir yüzüne soru işareti koyulup farklı yönlere çevrilmek suretiyle soru yöneltilmiş
* karanfil kelimesi rakamlarla kodlanarak zancefil kelimesi sorulmuş
* spiral şekilde çözülen ve cevabı "TEZGAHTAR" olan bir soru
* Cevabı "RÜZGAR-UÇURTMA" olan bir soru vardı
* ORMAN-ÇİMEN,ORMAN-ÇAYIR,AĞAÇ-ORMAN,AĞAÇ-ÇAYIR şıkları olan bir soru
* sayı ve şekil dizeleriyle ilgili mantıksal sorular
* Bilye sorusu vardı,kaçlı gruplar diye ve sanırım cevabı "9"du
* damacana sorusu ve cevabı "10,5"
* 1 metre uzunluğunda yılda 10 santim uzayan ve 250 santime kaç yıl sonra ulaşacak? diyen bir fidan sorusu vardı..cevap "15" olacak
* beşgen'in içinde 2 tane ok vardı..kaç adım sonra aynı yerde buluşurlar? diyordu..cevap "3" olacak
* yaş hesabı vardı..cevabı "55" olan(babanın yaşını soruyorlardı)
* 100 metrelik bir yere ağaç dikme sorusu vardı,cevabı "38"
* cevabı "136" olan küplü-telli bir soru vardı
* "BÜTÜN SALYANGOZLARIN ORTASI DELİKTİR" cevaplı bir mantıksal önerme sorusu vardı
* cevabı "ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ,O DA VAKTİNDE BULUNMAZ" olan atasözü sorusu
* ayşe selimden ağır, berrin ayşeden hafiftir, selim ve berrin için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?diye bir soru vardı.cevap, "HANGİSİNİN DAHA AĞIR OLDUĞU BİLİNEMEZ"dir
* meşakkat kelime anlamı olmayan bir soru ve cevabı "ELEM" olacak
* meyveli bir soru vardı cevabını "İNCİR" dedim
* kalem çekme sorusu vardı ona "3" dedim
* cevabı "HAMSİ" olan bir soru vardı..(hamsi bir cins isimdir,diğerler şıklardakiler özel isimdi)
* simidi 5 parçaya ayırmak için "5" defa kesmemiz gerekir?(dikkat edin 5 eşit parçaya demiyordu..bizzat simit alıp keserek denedim)
* akım kelimesinin anlamını hangisi değildir? diye bir soru vardı..cevabı "HÜCUM"
* karışık harflerle verilmiş kelime LENİNGRAD'tır ve dolayısıyla cevap "ŞEHİR İSMİ" olacak
* hangisi hem hayvan, hem bitki adıdır? diye bi soru vardı cevap "GELİNCİK" olcak
* bir grafik verilmişti ve aliye ailesi yılda 45.000 lira eğitim masrafı için para yolluyordu.eğitim masrafları diğer masraflara oranı %50 idi..giyim masrafı %10 olarak verilmiş ve giyim masrafının yıllık tutarı sorulmuştu.Eğitim masrafının %50'si 45.000 yaptığına yöre %100'ü 90.000 yapar.Giyim masrafı %10 olduğuna göre cevap "9.000"
* bir bankacının elinde 10 kuruş ve 25 kuruşlar var diye devam eden bi soru vardı. kaç tane 25 kuruş var? diyordu cevap "6" olacak
* Göz ameliyatıyla ilgili bir soruda cevap "3" olacak
* bilye gruplarıyla ilgili sorunun cevabı "9" olacak
* birbine bakan ters çevrilmiş rakamlar vardı..cevabı "BİRBİRİNE TERS BAKAN 5 RAKAMI" olacak
* Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık = "İKİ ARADA KALMAK"
* G=28, K=40 ise ?=68 nedir? böyle bir soru
* bir tablo içinde rakamlar vardı ve hangi rakamın 3 solunun 5 eksiği , 2 altının 3 fazlası diyodu cevap "16"dır..
* homurdanmak,vızıldama gibi bir sorunun cevabı "KIMILDANMAK" olacak(eylem içeriyor)
* doğumgününde dağıtılan şeker sorusunun cevabı "4" olacak..
* kolay bir şekil sorusu vardı kilim deseninde..cevabı " / " olacak
* kesirli sayılar verilmiş ve büyükten küçüğe sıralamamız istenmişti
* Cevabı "ÖKÜZ-İNEK" olacak bir soru vardı
* Şekilli bir soruda cevap dörtgenin içinde "TERS ÇEVRİLMİŞ E HARFLİ" şık olacak
* Cevabı "AŞAĞI BAKAN YADA TERS BAKAN OK" olan bir soru var
* 4 3 7 4 ? 12 13 sorunu vardı..soru işaretli yere hangi rakam gelir demişti..
* iş gücü hangi saatlerde düşer? diyen bir tablo sorusu vardı ve cevabı "23:00 - 07:00" olacak
* takım elibise ve ayakkabıyla ilgili bir soru vardı..2/8'iyle takım elbise alıyormuş da 2/15'iye ayakkabı falan..